ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Εκδρομή προσκύνημα στο περιβόλι της Παναγίας της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών (ΙΡΑ) Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:16:00 μ.μ. |
Από την 26η έως την 30η Μαΐου 2016, πραγματοποιήθηκε εκδρομή-προσκύνημα, στο περιβόλι της Παναγίας, το Άγιο Όρος.
Ήταν μια ιδιαίτερα ευλογημένη εμπειρία τόσο για τους Αστυνομικούς μέλη της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών (ΙΡΑ) Αργολίδας, όσο και για τα εκλεκτά μέλη της τοπικής μας κοινωνίας και φίλους μας, που συμμετείχαν σ΄ αυτή.

Επικεφαλής της προσκυνηματικής εκδρομής των είκοσι πέντε (25) συνολικά ατόμων, τέθηκε ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης ΙΡΑ Αργολίδας, ΣΧΟΙΝΟΧΩΡΙΤΗΣ Χρήστος.

Οι Ιερές Μονές και τα λοιπά Ιερά προσκυνήματα, τα οποία επισκεφθήκαμε ήταν πολλά. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις Ιερές Μονές: Γρηγορίου, Διονυσίου, Ξενοφώντος, Δοχειαρίου, Παύλου, Μεγίστης Λαύρας, Βατοπαιδίου, Κουτλουμουσίου, Ιβήρων και Ιερά Σκήτη Αγίας Άννης. Επίσης, κατά την πρώτη ημέρα, επισκεφθήκαμε το Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου προσκυνήσαμε τον τάφο του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Στους τόπους αυτούς είχαμε την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουμε τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα, τις θαυματουργές εικόνες, να γνωρίσουμε την έκφραση του Ορθόδοξου Μοναχισμού στο πρόσωπο των μοναχών.

Συμμετείχαμε στις λατρευτικές συνάξεις και γενικώς ακολουθήσαμε το πρόγραμμα ζωής και λειτουργίας των Ιερών χώρων που επισκεφθήκαμε. Η ωφέλειά μας από το Αγιώνυμο Όρος ήταν πολύ μεγάλη, καθώς ζήσαμε έστω και αυτές τις λίγες ημέρες την αγγελική πολιτεία των Αγιορειτών Μοναχών.

Θερμές ευχαριστίες θέλουμε να εκφράσουμε:

(1). Στον πρώην Διευθυντή της Δ/νσης Αστυνομίας Αργολίδας, Υποστράτηγο ε.α. κ.ΝΤΟΚΟΜΕ Γεώργιο, καθώς και στον Ταξίαρχο ε.α. του Στρατού κ. ΤΣΙΓΑΡΑ Ιωάννη, για την τιμητική τους συμμετοχή στην προσκυνηματική μας εκδρομή και

(2).Στους Καθηγουμένους των Ιερών μονών όπου διαμείναμε και φιλοξενηθήκαμε για προσκύνημα, αλλά και στους μοναχούς των προαναφερόμενων Ιερών Μονών, για την αμέριστη και αγόγγυστη διευκόλυνσή τους .-
Servo Per Amikeco

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

        Ο Πρόεδρος                  Ο Γενικός Γραμματέας
Χρήστος Σχοινοχωρίτης           Αθανάσιος Καζάς
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ