ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Σύντομες ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:47:00 π.μ. |
Σύντομες ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου
-Αφιερωμένη στο Μάνο Χατζηδάκη θα είναι η αυριανή μέρα , 15η Ιουνίου 2016, μέρα που συμπληρώνονται 22 χρόνια από το θάνατο του. Η ΕΡΤ Τρίπολης θα παρουσιάσει μουσικά αφιερώματα για το μεγάλο δημιουργό με ειδικές αναφορές στο έργο και τη ζωή του.

-Την Κυριακή 19/06 το βράδυ, παραμονή του Αγίου Πνεύματος στην κεντρική πλατεία της Τρύπης, στη Λακωνία διοργανώνεται πανηγύρι με παραδοσιακά εδέσματα, ενώ το μουσικό μέρος της βραδιάς έχει αναλάβει το λαϊκό συγκρότημα «Λαϊκές Νότες» του Νίκου Βορίλα. 

-Ζωντανές εκδηλώσεις συναυλίες σε πλατείες, πάρκα και πεζόδρομους της χώρας, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους προγραμματίζει ο Δήμος Τρίπολης από αύριο μέχρι και τις 22 Ιουνίου στα πλαίσια του θεσμού της Ευρωπαικής Μέρας μουσικής που πραγματοποιείται για 18η χρονιά φέτος.

-Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ευλογημένοι Καλπασμοί - 5 χρόνια Ιππικοί Αγώνες Αγίας Τριάδος Κοκκινόραχης» διοργανώνει ο Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Κοκκινόραχης σε συνεργασία με την Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης. Η έναρξη της έκθεσης - η οποία θα περιλαμβάνει φωτογραφικά στιγμιότυπα της πρώτης 5ετίας των Ιππικών Αγώνων μέσα από τον φακό των μελών της ΛΕΦΩΣ - θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16/6 στις 20:00.

-Σε συναγερμό βρίσκεται ολόκληρη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Αττικής και την Κορινθία και όχι μόνο ύστερα και από τρίτο μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς που ξέσπασε στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων και της Μάνδρας. Το νέο μέτωπο της πυρκαγιάς και το πλέον επικίνδυνο γιατί είναι κοντά σε σπίτια, ξέσπασε μισή ώρα μετά τις τρεις το μεσημέρι στο Παλαιοχώρι, στα Παλαιοκούνδουρα Μάντρας Αττικής, λίγο μετά τον οικισμό του Τιτάνα στον Κιθαιρώνα, όπου καιγόταν πυκνή πευκόφυτη έκταση.

-Κλειστή θα μείνει για το κοινό η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Τρίπολης από σήμερα, μέχρι και την Παρασκευή. Ο λόγος είναι η ολοκλήρωση της μετακόμισης της Υπηρεσίας σε χώρους στο ΚΤΕΛ Αρκαδίας.

-Χωρίς να δώσει συγκεκριμένη απάντηση για τα χρήματα με τα οποία θα ενισχύσει το υπουργείο Πολιτισμού την πόλη που θα κερδίσει τελικά τον τίτλο της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης» το 2021 (τίτλο που ως γνωστόν διεκδικεί και η Καλαμάτα), ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς, παρεχώρησε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο, στο Δημαρχείο της Καλαμάτας στο πλάισο της επίσκεψής του στο νομό μας. Επεσήμανε επίσης ότι το υπουργείο, λόγω ανυπαρξίας πόρων, δεν μπορεί να κάνει το ίδιο έργα ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και ανέφερε πως η κυβέρνηση και το υπουργείο δεν μπορεί να έχει ουσιαστικό ρόλο, όσον αφορά στη λειτουργία του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

-Οι εξελίξεις στο ασφαλιστικό ζήτημα απασχόλησαν την ευρεία σύσκεψη των προεδρείων της ΠΟΕΣΥ, των Ενώσεων Συντακτών, των Ενώσεων Προσωπικού και Τεχνικών Τύπου καθώς και των δημοσιογραφικών ασφαλιστικών Ταμείων που έγινε με πρωτοβουλία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων στην Πάτρα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ