ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Ανδριανός: Αυτό που χρειάζεται σήμερα η πατρίδα μας είναι η κοινή λογική και η οριστική απαλλαγή από τις ιδεοληψίες της Αριστεράς και του λαϊκισμού (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:41:00 μ.μ. | |
Ανδριανός: Αυτό που χρειάζεται σήμερα η πατρίδα μας είναι η κοινή λογική και η οριστική απαλλαγή από τις ιδεοληψίες της Αριστεράς και του λαϊκισμού (βίντεο)
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, στην ομιλία του στη Νομαρχιακή συνέλευση της ΝΟΔΕ Αργολίδας, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:


“Οι μήνες που ακολουθούν είναι κρίσιμοι. Θα καταδείξουν ακόμη και στους πιο φανατικούς υποστηρικτές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα αδιέξοδα του προηγούμενου ενάμιση χρόνου.

Ήδη, η αποσυσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σημαντική. Ολοένα και περισσότεροι ψηφοφόροι του κρατούν πλέον αποστάσεις. Το τεράστιο χάσμα μεταξύ των όσων υποσχέθηκαν και των όσων κάνουν πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί από κανένα επικοινωνιακό κόλπο. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, πάνω από το 70% των Ελλήνων θεωρούν τον Πρωθυπουργό αναξιόπιστο.

Και μέσα σ' όλα αυτά, σύντομα θα αρχίσει να έρχεται ο λογαριασμός όσων ψήφισαν: οι μειώσεις στις χαμηλές συντάξεις και η κατάργηση του ΕΚΑΣ, η επιβάρυνση από την αύξηση του ΦΠΑ και των άλλων έμμεσων φόρων που θα πέσει στις πλάτες κυρίως των αδυνάμων, οι επιπτώσεις του φορολογικού και το ασφαλιστικού στην πραγματική οικονομία - την παραγωγή, την ανταγωνιστικότητα, την ανεργία - τα εκκαθαριστικά του ενισχυμένου ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος.

Κολλημένοι στην ιδεοληψία τους, χτυπούν ακόμη περισσότερο τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, τη δύναμη που θα έπρεπε να αξιοποιήσουμε όσο γίνεται περισσότερο στην κοινή προσπάθεια για έξοδο από την κρίση: τους αγρότες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους νέους επιστήμονες.

Έργα πνοής, αναγκαία για την ανάπτυξη όπως εδώ στην Αργολίδα ο Ανάβαλος, αλλά και τα έργα στον πολιτισμό που θα τονώσουν την τουριστική κίνηση, δεν αντιμετωπίζονται με το επιβαλλόμενο ενδιαφέρον από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Άφησαν τη χώρα χωρίς αναπτυξιακό νόμο για δύο χρόνια, και τώρα τον φέρνουν αυτές τις μέρες στη Βουλή, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, και δήθεν πανηγυρίζουν για τα 480 εκατομμύρια του επενδυτικού προγράμματος σε διάρκεια 7 ετών, ποσό ελάχιστο σε σχέση με τις προηγούμενες περιόδους και τις ανάγκες της οικονομίας που χρειάζεται πάνω από 100 δις επενδύσεις για να αναταχθεί.

Στο πεδίο της οικονομίας πλέον ξέρουν και οι ίδιοι ότι τα έχουν κάνει θάλασσα. Επιβάρυναν με πάνω από 80 δις την Ελλάδα και τους Έλληνες με την καταστροφική δήθεν διαπραγμάτευση Βαρουφάκη. Έφεραν ένα μνημόνιο πολύ χειρότερο από οτιδήποτε είχε προηγηθεί. Αναγκάζονται να ψηφίσουν τα πάντα, και με όρους πολύ χειρότερους από τους αντίστοιχους των προηγούμενων κυβερνήσεων. Τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσαν, τον επεκτείνουν μέχρι το 2031 και βλέπουμε. Τις ιδιωτικοποιήσεις που έλεγαν ότι δεν θα έκαναν, τις κάνουν σε κλίμα πανικού, με το υπερταμείο να δίνει περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου για 100 χρόνια.

Εξ ου και η προσπάθειά τους να “αλλάξουν σελίδα”. Τους μήνες που έρχονται θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν το θέμα συζήτησης μακρυά από την οικονομία. Αυτό το νόημα έχει η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, αυτό το νόημα έχουν οι αναχρονιστικές τους προτάσεις για την παιδεία, αυτό το νόημα έχουν οι διαρροές για τον εκλογικό νόμο.

Πλέον οι προτεραιότητά τους είναι να δείξουν ότι παραμένουν αριστεροί έστω στα πεδία εκτός οικονομίας, με ισοπεδωτικό εξισωτισμό στο όνομα μιας δήθεν κοινωνικής δικαιοσύνης και με ανέξοδο λαϊκισμό.

Σ' αυτό το περιβάλλον όπως διαμορφώνεται, το δικό μας χρέος είναι ξεκάθαρο: Να μη τους αφήσουμε να αποκρύψουν τις συνέπειες της καταστροφικής τους διακυβέρνησης. Να μη τους αφήσουμε να εφαρμόσουν τις ιδεοληψίες τους στην παιδεία, τους θεσμούς, το Σύνταγμα, σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής.

Και βεβαίως, να είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να προβάλλουμε το δικό μας, διαφορετικό, ρεαλιστικό και φιλόδοξο όραμα για την Ελλάδα. Για βιώσιμη και δυναμική ανάπτυξη, με θετικά αποτελέσματα που διαχέονται σε όλους τους πολίτες - ανάπτυξη που έρχεται πρωτίστως μέσα από την υγιή ιδιωτική πρωτοβουλία και μέσα από πολιτικές που μειώνουν τους φόρους, αφαιρούν τα εμπόδια και τις αγκυλώσεις, εμπνέουν εμπιστοσύνη στο εσωτερικό και το εξωτερικό, προσελκύουν επενδύσεις και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Για ένα κράτος επιτελικό, υπηρέτη και όχι δυνάστη του πολίτη. Για μια διακυβέρνηση που δίνει έμφαση στη μετρήσιμη και χειροπιαστή βελτίωση κάθε πτυχής της καθημερινότητας των Ελλήνων.

Αυτό το όραμα, που κάθε μέρα που περνά παίρνει σάρκα και οστά και σύντομα θα αποτυπωθεί στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα, θα είναι και το συμβόλαιο τιμής που με πρώτο τον Πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, θα ενώσει στον κοινό αγώνα τους Έλληνες, ανεξάρτητα από ιδεολογικές αφετηρίες, που πιστεύουν πως αυτό που χρειάζεται σήμερα η πατρίδα μας είναι η κοινή λογική, η ανάταξη της χώρας, η επανεκκίνηση της οικονομίας και του κράτους, η οριστική απαλλαγή μας από τις ιδεοληψίες της Αριστεράς και του λαϊκισμού”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ