ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Σύντομες ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:59:00 π.μ. |
-Tη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016, στις 12.00 στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (Μπουμπουλίνας 20 στην Αθήνα) ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Χορού Καλαμάτας Κατερίνα Κασιούμη θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 26 Ιουλίου 2016.

-Η Δημοτική κοινότητα Τρίπολης από κοινού με την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας και το Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης εδώ και έναν χρόνο, προσπαθείνα εξαλείψει το φαινομένο της παράνομης αφισοκόλλησης στην πόλη της Τρίπολης. Κατ επανάληψη έχουν ενημερωθεί οι διαφημιζόμενοι για το παράνομο της πράξης τους και έχουν υποχρεωθεί στην αποψίλωση τους. Στα πλαίσια της εξάλειψης των φαινομένων αυτών, κατόπιν αυτοψίας είτε από τις αρμόδιες υπηρεσίες είτε από καταγγελίες, θα επιβάλλονται στους παραβάτες τα εκ του νόμου οριζόμενα πρόστιμα χωρίς καμία πρωτίστως ενημέρωση τους, όπως ομόφωνα αποφάσισε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης.

-Ποικίλες δράσεις οργανώνει ο Δήμος της Σπάρτης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 11 Ιουνίου 2016. Σήμερα, ο Δήμαρχος της Σπάρτης θα δώσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα των απορριμμάτων του ΧΑΔΑ Αφυσσού, ενώ αύριο, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συνέλευση κατοίκων, μπροστά απ’ το άγαλμα του Λεωνίδα, στη Σπάρτη.

-Προσπάθεια εντοπισμού εγκαταλελειμμένων οχημάτων στα όρια της Τρίπολης πραγματοποιεί η Δημοτική Κοινότητα και ζητά από τους δημότες που εντοπίζουν οχήματα εγκαταλελειμμένα, να ενημερώνουν για την θέση τους στο γραφείο της μέχρι την 30η Ιουνίου 2016 είτε τηλεφωνικά στο 2713 600 421 είτε με email στο dktripolis@tripolis.gr .

-Ο Βουλευτής Νομού Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Τσόγκας, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση για το Φράγμα του Ασωπού Κορινθίας, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο για τη Πελοπόννησο, τονίζοντας ότι η οριστική επίλυση του προβλήματος ήτοι η ολοκλήρωση της κατασκευής του φράγματος, η οποία θα δώσει τη λύση στην άρδευση των γεωργικών εκτάσεων της Κορινθίας, θα προστατέψει τους υδάτινους πόρους από την υφαλμύρωση, θα αναδείξει το φυσικό κάλλος της περιοχής και θα μετατραπεί κατά πάσα πιθανότητα σε τουριστικό πόλο, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, και γενικότερα θα συμβάλει στην ανάπτυξη και στη βιώσιμη γεωργία της περιοχής της Κορινθίας.

-Η πρώτη πτήση της Aegean από τη Λυών, έφτασε χθες στις 2.30 μ.μ. στο αεροδρόμιο Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» μεταφέροντας 88 επιβάτες και εγκαινιάζοντας την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με την ανωτέρω γαλλική πόλη. Κάθε Τρίτη και μέχρι τις 4 Οκτωβρίου θα πραγματοποιείται η απευθείας πτήση Λυών -Καλαμάτα και μέχρι 27 Σεπτεμβρίου η πτήση Παρίσι-Καλαμάτα. Οι Γάλλοι τουρίστες, έτυχαν θερμής υποδοχής στο διεθνές αεροδρόμιο από εκπροσώπους του Δήμου Καλαμάτας, οι οποίοι τους πρόσφεραν πληροφοριακό υλικό.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ