ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Παύλος Χρηστίδης: Ο εκλογικός νόμος και η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση δε μπορούν να είναι «επικοινωνιακά τερτίπια»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:45:00 μ.μ. | | |
Παύλος Χρηστίδης: Ο εκλογικός νόμος και η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση δε μπορούν να είναι «επικοινωνιακά τερτίπια»
Σημεία τοποθέτησης του Παύλου Χρηστίδη  εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο κόκκινο – 105,8» και στους  δημοσιογράφους Δημήτρη Κουκλουμπέρη και Κώστα Σαββόπουλο.

Για την ενδεχόμενη αξιοποίηση από την Κυβέρνηση, της «πρότασης – νόμου» που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 2015 σε σχέση με τον εκλογικό νόμο.

Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι η Κυβέρνηση λαμβάνει υπόψιν τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Εμείς έχουμε πάρει μία ομόφωνη απόφαση στη Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πριν από λίγους μήνες για συγκεκριμένες προβλέψεις στον εκλογικό νόμο και σε αυτές τις ομόφωνες προτάσεις θα παραμείνουμε πιστοί, τόσο σε σχέση με την κατάργηση του «μπόνους»

όσο και με το όριο εισόδου στη Βουλή, και, προφανώς. για το “σπάσιμο” των εκλογικών περιφερειών. Επομένως αναμένουμε την τελική πρόταση της Κυβέρνησης και θα τοποθετηθούμε έχοντας υπόψιν κάτι που λέμε από την πρώτη στιγμή. Ο εκλογικός νόμος και η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση δε μπορούν να είναι «επικοινωνιακά τερτίπια», καθώς θεωρούμε ότι από τις τελευταίες ευκαιρίες του πολιτικού συστήματος να ανακτήσει τη σχέση εμπιστοσύνης με τον Έλληνα πολίτη και να διαμορφώσει και σχέσεις εμπιστοσύνης του ενός πολιτικού κόμματος με το άλλο. Επομένως η εν λόγω συζήτηση δε μπορεί να γίνει με μικροκομματικούς και μικροπολιτικούς όρους.

Για το αν ο κ. Θεοδωράκης «βιάζεται», όταν προτείνει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη να καταψηφίσει το νομοσχέδιο του εκλογικού νόμου.

Ο κ. Θεοδωράκης έκανε χθες μία τοποθέτηση και η στάση του κρίνεται. Οι υποδείξεις αυτές αφορούν καταρχάς τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματός του. Εμείς θα τοποθετηθούμε στη Βουλή και αναμένουμε την τοποθέτηση τόσο του κ. Θεοδωράκη όσο και των βουλευτών του πάνω σε αυτά τα θέματα.

Για το γεγονός ότι και ο κ. Μητσοτάκης έχει προβεί σε ανάλογες νουθεσίες προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε σχέση με τη στάση που θα κρατήσουν για τον εκλογικό νόμο. 

Ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης υπονόησε ότι, εάν περάσει η απλή αναλογική, ο ίδιος θα φέρει έναν νέο εκλογικό νόμο, εφόσον γίνει Πρωθυπουργός, προκειμένου να αλλάξει το ισχύον εκλογικό σύστημα. Αυτά όμως δεν είναι σοβαρά πράγματα σε μία Ελλάδα, η οποία ζει υπό το φάσμα. της κρίσης. Παρά το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση και αποταμιεύθηκε η δόση έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο δρόμο σε μία Ευρώπη, η οποία μεταβάλλεται. Επομένως, τα πολιτικά κόμματα πρέπει να έχουν ένα εθνικό σχέδιο για τη χώρα, κάτι το οποίο έχει επισημάνει από την αρχή η κ. Γεννηματά, προκειμένου να δούμε τις απαραίτητες συγκλίσεις και συναινέσεις. Κατανοώ τις ανάγκες κάποιων να προβαίνουν σε επικοινωνιακά παιχνίδια διότι αναζητούν ένα πολιτικό χώρο. Εμείς, όμως, έχουμε ζητήσει από την αρχή τη δημιουργία ενός εθνικού σχεδίου, τη σύσταση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης στο εξωτερικό και την επίτευξη συναινέσεων στο εσωτερικό, οι οποίες θα βασίζονται στη στρατηγική της αλήθειας και της εξόδου από τα μνημόνια.

Διαρκώς βλέπουμε το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να επιδίδονται σε μία στείρα  αντιπαράθεση, η οποία δεν προσφέρει ελπίδα στον ελληνικό λαό ότι μπορεί να βγει από την κρίση.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ