ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Το Δον Πινέλο συμμετείχε ενεργά στην περιβαλλοντική δράση για την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:20:00 π.μ. | |
 Την Παρασκευή 3 Ιουνίου ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Δον Πινέλο συμμετείχε ενεργά στην δράση που διοργάνωσε το Λιμεναρχείο Ναυπλίου στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλοντος.

Τα μικρά παιδιά και οι εκπαιδευτικοι του Σταθμού Έλενα και Ιωάννα Ιωαννίδη μαζί με τον κ. Γιάννη Αντωνόπουλο φόρεσαν τα καπέλα τους εφοδιάστηκαν με πλαστικά γάντια και συμμετείχαν στην συλλογή σκουπιδιών στο ανατολικό τμήμα του λιμένα Ναυπλίου.
Τις προηγούμενές μέρες οι μικροί μαθητές συμμετείχαν σε περιβαλλοντικά παιχνίδια που εντάσσονται στο πλαίσιο δημιουργικών δραστηριοτήτων του σχολείου, καθώς οι εκπαιδευτικοί επιδιώκουν να προσφέρουν στα παιδιά, πρακτικά-βιωματικά εφόδια για το περιβάλλον, τον περίγυρό μας, αλλά και ό,τι αφορά για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Μέσα από τα περιβαλλοντικά παιχνίδια, επιδιώκεται να γίνει πραγματικότητα η εφαρμογή της ‘’Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης’’ στην πράξη, η οποία οφείλει μεταξύ των άλλων, να αποτελέσει διαδικασία μάθησης και εργαλείο ζύμωσης των παιδιών από μικρή ηλικία με τα σημερινά περιβαλλοντικά ζητήματα, αλλά και ευαισθητοποίησης, για το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε, αναπνέουμε, δραστηριοποιούμαστε, δημιουργούμε, τόνισε η κ Έλενα Ιωαννίδη.
Δημιουργώντας και συμμετέχοντας με τα παιδιά, για τα παιδιά, μέσα από τα περιβαλλοντικά παιχνίδια, παίζουμε με το μυαλό, με τις αισθήσεις και με το σώμα και προσπαθούμε να εφοδιάσουμε τους αυριανούς ενεργούς πολίτες με τα απαραίτητα εκείνα εφόδια, με τα οποία όχι μόνο θα ενημερωθούν και θα ευαισθητοποιηθούν, αλλά και σταδιακά θα αποκτήσουν άποψη, στάσεις και συμπεριφορές για τα περιβαλλοντικά ζητήματα που σχετίζονται με το τοπικό, εθνικό και πλανητικό περιβάλλον, συμπληρώνει η Ιωάννα Ιωαννίδη.
Τα παιδιά δραστηριοποιούμενα, μέσα από περιβαλλοντικά παιχνίδια και  περιβαλλοντικές δραστηριότητες, γνωρίζοντας, παίζοντας, ζωγραφίζοντας, φροντίζοντας το περιβάλλον, για ένα καλύτερο μέλλον, το μέλλον τους αλλά και το μέλλον όλων μας. Έτσι, πολλές φορές παίζονται  παιχνίδια στο σχολείο για το περιβάλλον, μέσα από θεατρικά δρώμενα, ρόλους της φύσης, βιωματικές προσεγγίσεις και μαθησιακά λογοπαίγνια, αλλά και μέσα από παραλλαγές των παραδοσιακών παιχνιδιών. Όλα τα παιχνίδια που παίζουν τα παιδιά, στηρίζεται πάνω στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του παιδιού και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο η αξία τους στην περιβαλλοντική εκπαίδευση είναι πολύ μεγάλη, δήλωσε ο κ Γιάννης Αντωνόπουλος.
Τα μικρα παιδιά του Δον Πινέλο χάρισαν μετά το τέλος της δράσης του εθελοντικού καθαρισμού στον Λιμενάρχη Ναυπλίου Σπύρο Μαρίνο μια κατασκευή τους, ενώ μοίρασαν ενημερωτικό υλικό για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος σε καταστήματα και επισκέπτες της πόλης.
Η μέρα έκλεισε με παιχνίδι φυσικά  στην παραλία Ναυπλίου.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ