ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Ανδριανός από τη Λακωνία: Οι προχθεσινοί αντιμνημονιακοί, υπογράφουν σήμερα τα πάντα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:29:00 μ.μ. | |
Ανδριανός από τη Λακωνία: Οι προχθεσινοί αντιμνημονιακοί, υπογράφουν σήμερα τα πάντα
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, στην ομιλία του στην Νομαρχιακή Συνέλευση του κόμματος στη Λακωνία, της οποίας και προέδρευσε, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

"Φίλες και φίλοι,Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Σας ευχαριστώ για την παρουσία και τη συμμετοχή σας σε αυτή τη συνεδρίαση της Νομαρχιακής, σας ευχαριστώ για τους αγώνες που δίνουμε μαζί για την πατρίδα, την παράταξη και την Πελοπόννησο.

Η Λακωνία, όπως και η Αργολίδα, είναι ένα από τα ιστορικά, ακλόνητα κάστρα της παράταξής μας. Σε εποχές δύσκολες, σε χρόνια πέτρινα, κρατήσαμε ψηλά τη σημαία των ιδεών και των ιδανικών μας. Στις μεγάλες νίκες για την παράταξη και την πατρίδα, είμαστε πάντα πρωταγωνιστές. Και πρωταγωνιστές θα είμαστε ακόμη μια φορά στη μεγάλη εκλογική νίκη των επόμενων εκλογών. Των εκλογών που, όποτε κι αν γίνουν, θα σημάνουν την οριστική απαλλαγή της πατρίδας μας από την ιδεοληπτική Αριστερά και τους συνοδοιπόρους της.

Εδώ στη Λακωνία, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, η τοπική κοινωνία ζει από πρώτο χέρι τα καταστροφικά αποτελέσματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας με την ανάπτυξη να έχει γυρίσει σε θετικό πρόσημο, με πρωτογενή πλεονάσματα, με την ανεργία σε υποχώρηση. Με την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια για πρώτη φορά μετά από χρόνια επιτέλους ορατή χάρη πρωτίστως στις σκληρές θυσίες των Ελλήνων.

Και μέσα σε ενάμιση χρόνο τι έκαναν; Εξανέμισαν ό,τι είχε επιτευχθεί μέχρι το 2015. Με την δήθεν περήφανη διαπραγμάτευση φόρτωσαν άλλα 80 δις βάρη στις πλάτες των πολιτών. Υπέβαλαν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στον εξευτελισμό των κάπιταλ κοντρολ, της καθημερινής ουράς στα ΑΤΜ, του απαράδεκτου και χωρίς περιεχόμενο δημοψηφίσματος, της αγωνίας για το αν η μέρα που θα ξημερώσει θα βρει τη χώρα να συνεχίζει να είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ, ή αντίθετα να έχει γίνει μπανανία τύπου Βενεζουέλας.

Και το αποτέλεσμα ποιο ήταν; Να υπογράψουν νέο μνημόνιο, το σκληρότερο που έχει γνωρίσει η χώρα και η κοινωνία από το 2009 και μετά. Να ψηφίσουν φορολογικό και ασφαλιστικό που εξοντώνουν τις όποιες παραγωγικές δυνάμεις παρέμεναν ζωντανές στη Ελλάδα:τους αγρότες που δίνουν καθημερινή μάχη επιβίωσης, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους νέους επιστήμονες. Αντί να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, πολλαπλασιάζουν τα λουκέτα. Αντί να ενισχύσουν την παραγωγή και την ανταγωνιστικότητα, βάζουν ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια. Αντί να δώσουν κίνητρα στους νέους ανθρώπους να παραμείνουν στην πατρίδα και να προκόψουν, τους στέλνουν μήνυμα να φύγουν και να αναζητήσουν τις τύχες τους αλλού.

Οι προχθεσινοί αντιμνημονιακοί, υπογράφουν σήμερα τα πάντα. Έλεγαν ότι θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ, και τον επέκτειναν μέχρι το 2031 και βλέπουμε. Έλεγαν ότι δεν θα υπογράψουν ιδιωτικοποιήσεις, και τα δίνουν όλα. Διαμαρτύρονταν για την επένδυση της ΚΟΣΚΟ στον Πειραιά, και σήμερα μιλούν για τα αναπτυξιακά της πλεονεκτήματα. Διαμαρτύρονταν για την αξιοποίηση του Ελληνικού, και σήμερα, αφού υπέγραψαν τη συμφωνία κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, δήθεν πανηγυρίζουν. Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή δηλώνουν ότι υπογράφουν με μισή καρδιά, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο αυτοσυγχαίρονται για το πόσο καλά είναι αυτά που υπογράφουν.

Πλέον, ακόμη και οι πιο φανατικοί τους υποστηρικτές, κρατούν απ' αυτούς τις αποστάσεις τους. Ακόμη και οι μέχρι χθες φανατικοί τους υποστηρικτές, βλέπουν σήμερα καθαρά το τεράστιο, το αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα σ' αυτά που υπόσχονταν προεκλογικά, και σ' αυτά που κάνουν μετεκλογικά. Ήδη, πάνω από το 70% των Ελλήνων θεωρεί τον Πρωθυπουργό ψεύτη. Η φθορά τους έχει ήδη ξεκινήσει, και θα ενταθεί ακόμα περισσότερο όταν αρχίσει να έρχεται ο λογαριασμός από όσα ψήφισαν: όταν αρχίσουν να φαίνονται οι μειώσεις στις χαμηλές συντάξεις, η κατάργηση του ΕΚΑΣ, η επιβάρυνση στα νοικοκυριά από την αύξηση του ΦΠΑ και των άλλων έμμεσων φόρων, οι επιπτώσεις στην απασχόληση και την παραγωγή από τα αυξημένα ασφάλιστρα, τα εκκαθαριστικά του ενισχυμένου ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος.

Τώρα, λένε “αλλάζουμε σελίδα”. Ζητάνε από τους Έλληνες να ξεχάσουν τα καταστροφικά αποτελέσματα της ιδεοληψίας τους. Γνωρίζοντας καλά ότι στο πεδίο της οικονομίας τα έχουν κάνει θάλασσα, κατεφεύγουν στο γνωστό και χιλιοπαιγμένο κόλπο κάθε λαϊκιστή: Από τη μία ψάχνουν για μια ακόμη φορά εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς.Ανακαλύπτουν ταξικούς εχθρούς και υπονομευτές. Έφτασε υπουργός να λέει ότι ειρηνική συγκέντρωση κατά των πολιτικών της κυβέρνησης είναι στα όρια της συνταγματικής ανοχής. Και είναι ο ίδιος Υπουργός που το 2008 ως αρχισυντάκτης της Αυγής, έδινε το πράσινο φως για την κυκλοφορία επετειακού ημερολογίου αφιερωμένου σ' αυτούς που έκαψαν την Αθήνα.

Ξέρουν καλά ότι στην οικονομία έχουν ήδη χάσει. Εφαρμόζουν μια πολιτική που δεν πιστεύουν, χωρίς να έχουν να προτάξουν καμία άλλη εναλλακτική. Στην ιδιωτική πρωτοβουλία, την ατμομηχανή της ανάπτυξης, δεν πιστεύουν. Αντίθετα, θέλουν να την φορολογήσουν μέχρι εξόντωσης. Είναι χαρακτηριστικό το ότι, εν μέσω της κρίσης, την ώρα που εκατοντάδες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο κάθε μέρα, την ώρα που η ανεργία χτυπάει κόκκινο, με πάμπολλες ελληνικές οικογένειες να μην έχουν πια ούτε ένα εργαζόμενο μέλος τους, αυτοί άφησαν τη χώρα δύο χρόνια χωρίς αναπτυξιακό νόμο.Και όταν επιτέλους τον έφεραν, θριαμβολογούν για τα 500 εκατομμύρια του αναπτυξιακού προγράμματος σε βάθος επταετίας, δηλαδή μέχρι το 2022 την ώρα που η χώρα χρειάζεται επενδύσεις 100 δις για να αναταχθεί.

Επειδή λοιπόν στην οικονομία ξέρουν ότι οι επιδόσεις τους είναι τραγικές, προσπαθούν πλέον να στρέψουν την προσοχή των πολιτών αλλού. Αυτό το νόημα έχει η προσπάθειά τους να ανοίξουν συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Αυτό το νόημα έχουν οι καταστροφικές τους προτάσεις για την εκπαίδευση. Αυτό το νόημα έχει και η συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου στην κατεύθυνση, όπως με διαρροές άφησαν να εννοείται, της ενίσχυσης του δεύτερου κόμματος, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές. Επειδή δεν μπορούν πλέον να εκφράσουν την αριστεροσύνη τους στο πεδίο της οικονομίας, θα προσπαθήσουν όσο γίνεται πιο εμφατικά να το κάνουν αλλού.

Από δω και πέρα, και στο διάστημα μέχρι τις εκλογές, τρεις θα είναι οι προτεραιότητές τους:

-Πρώτον, να δείξουν αριστερό στίγμα στα πεδία πλην της οικονομίας: με ισοπεδωτικό εξισωτισμό, στο όνομα μάλιστα της κοινωνικής δικαιοσύνης, με επίθεση στην ορθόδοξη πίστη και τις αξίες του ελληνισμού, με ανέξοδο λαϊκισμό.

-Δεύτερον, να μοιράσουν, όσο γίνεται ανταλλάγματα σε ομοϊδεάτες τους.

-Και τρίτον, να δημιουργήσουν έναν καθεστωτικό μηχανισμό για να γαντζωθούν στην εξουσία.

Αυτή είναι η τελευταία τους ευκαιρία – και το ξέρουν. Μέχρι τις εκλογές θα τα δώσουν όλα. Κι αυτή ακριβώς είναι η δική μας πρόκληση, το δικό μας χρέος απέναντι στη χώρα και την παράταξη.

Χρέος τετραπλό:

Πρώτον, να μην τους επιτρέψουμε να κρύψουν κάτω από το χαλί τις καταστροφικές συνέπειες της διακυβέρνησής τους. Οι βαρύτατες προβλέψεις του τρίτου μνημονίου, το ασφαλιστικό και το φορολογικό φέρουν την υπογραφή και την σφραγίδα τους. Όσο κι αν προσπαθούν να ξορκίσουν την αλήθεια, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες γνωρίζουν πλέον πολύ καλά ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά αν το αποτέλεσμα των εκλογών του 2015 ήταν διαφορετικό.Και αυτή την αλήθεια δεν θα τους επιτρέψουμε ούτε να την διαστρεβλώσουν, ούτε να την συσκοτίσουν.

Δεύτερον, να μην τους επιτρέψουμε να εφαρμόσουν τις ιδεοληψίες τους και στην παιδεία, στους θεσμούς, στο Σύνταγμα, στη Δικαιοσύνη, στις ανεξάρτητες αρχές, στην κοινωνία των πολιτών. Και βεβαίως, να μην τους επιτρέψουμε να δημιουργήσουν τον καθεστωτικό μηχανισμό που σχεδιάζουν. Ήδη οι παλινωδίες τους είναι καθημερινές – τη μια μέρα μιλάνε για δημοψηφίσματα ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης, την άλλη τα μαζεύουν λόγω της κατακραυγής. Είναι χρέος μας να τους δώσουμε να καταλάβουν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η εφαρμογή πολιτικών τύπου Τσάβες που ονειρεύονται κάποιοι, θα είχε την στήριξη και την ανοχή μόλις του 3-4% που ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ προ της κρίσης. Είμαστε λοιπόν σε διαρκή εγρήγορση, σε διαρκή ετοιμότητα, με τα επιχειρήματά μας έτοιμα για να προλάβουμε έγκαιρα κάθε τέτοια προσπάθεια που αναμένεται όσο περνά ο καιρός να γίνεται ολοένα και συχνότερα.

Τρίτον, να προβάλουμε όσο γίνεται πιο πειστικά, όσο γίνεται πιο ολοκληρωμένο το δικό μας όραμα για την Ελλάδα. Ένα όραμα που δεν αφορά την καλύτερη διαχείριση της κρίσης και των μνημονίων, αλλά την οριστική έξοδο της πατρίδας μας απ' αυτά. Ένα όραμα μιας πολιτικής που θα αναγνωρίζει ότι η ανάπτυξη έρχεται πρωτίστως μέσα από την υγιή ιδιωτική πρωτοβουλία και μέσα από πολιτικές που μειώνουν τους φόρους, αφαιρούν τα εμπόδια και τις αγκυλώσεις, εμπνέουν εμπιστοσύνη στο εσωτερικό και το εξωτερικό, προσελκύουν επενδύσεις και δημιουργούν δουλειές. Ένα όραμα που εντέλει δεν περιορίζεται μόνο στην οικονομία, αλλά αφορά κάθε πτυχή της καθημερινότητας του πολίτη: Αφορά τη σχέση πολίτη – κράτους, την ασφάλεια, την παιδεία και την υγεία, αφορά τον πολιτισμό και τη δικαιοσύνη, τη λογοδοσία και την έμφαση στην ποιότητα. Οι διαφορές μας είναι ξεκάθαρες: Η σημερινή Κυβέρνηση επιδιώκει την ισοπέδωση προς τα κάτω. Εμείς πιστεύουμε ότι η συλλογική προκοπή έχει ως προϋπόθεση την απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας. Η σημερινή Κυβέρνηση πιστεύει στον καθεστωτικό έλεγχο του κράτους. Εμείς θέλουμε ένα κράτος επιτελικό, υπηρέτη του πολίτη και όχι δυνάστη του. Η σημερινή Κυβέρνηση πιστεύει στην ήσσονα προσπάθεια και την προσοδοθηρία. Εμείς πιστεύουμε στην ενθάρρυνση της αριστείας και της αξιοκρατίας.

Κάθε μέρα που περνά, το όραμα αυτό, το νέο αφήγημα για τη χώρα, παίρνει σάρκα και οστά. Σύντομα θα αποτυπωθεί λεπτομερειακά στο κυβερνητικό πρόγραμμα που θα θέσει η Νέα Δημοκρατία στην κρίση των πολιτών στις επόμενες εκλογές.

Και εδώ έρχεται το τέταρτο, και ίσως σημαντικότερο χρέος μας: Να δώσουμε όλοι μαζί, και δίνουμε, από τον Πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη μέχρι το απλό μέλος του κόμματος τη μάχη της πειθούς. Να φέρουμε κοντά μας ακόμη και όσους παραδοσιακά δεν ανήκουν στον δικό μας ιδεολογικό χώρο. Να φέρουμε κοντά μας ιδίως εκείνους που –  για τους δικούς του λόγους ο καθένας – τα τελευταία χρόνια απομακρύνθηκαν από μας.

Οι αρχές μας, οι αξίες μας, οι ιδέες και οι προτάσεις μας είναι κρυστάλλινα καθαρές και ιστορικά δικαιωμένες. Όμως, ειδικά σήμερα, αυτές οι αρχές, οι αξίες, οι ιδέες και οι προτάσεις δεν αφορούν μόνο εμάς τους νεοδημοκράτες. Αφορούν κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα που θέλει να απαλλαγεί από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αφορούν κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα που θέλει να δει τη χώρα να βγει επιτέλους από την κρίση και ταυτόχρονα από τις αγκυλώσεις που κρατάνε την Ελλάδα επί δεκαετίες χαμηλά. Αφορούν κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα που καταλαβαίνει ότι το ερώτημα “πώς θα μοιράσουμε τον εθνικό μας πλούτο” και “πώς θα αξιοποιήσουμε καλύτερα το κράτος”, δηλαδή με άλλα λόγια οι επιμέρους ιδεολογικές μας διαφορές, έχουν νόημα μόνο όταν ο πλούτος παράγεται και το κράτος λειτουργεί.

Σήμερα, η ανάγκη για έξοδο από την κρίση, για ανάταξη της κοινωνίας και της οικονομίας, για αποκατάσταση της εθνικής μας υπηρηφάνειας και αξιοπρέπειας, για την οριστική απαλλαγή από την ιδεοληψία της Αριστεράς, είναι πάνω απ' όλα.

Και για μια ακόμη φορά στη σύγχρονη ιστορία του τόπου πέφτει στη δική μας παράταξη ο κλήρος να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα, να τεθούμε επικεφαλής σ' αυτό τον αγώνα, με τις ιδέες και τις προτάσεις μας, τις μόνες που μπορούν να μας οδηγήσουν σε μια καλύτερη μέρα.

Το χρέος λοιπόν όλων μας είναι συγκεκριμένο. Χρειάζεται σκληρή και εντατική δουλειά, χρειάζεται προσήλωση, χρειάζεται ενότητα και πίστη στη δύναμη της αλήθειας και των επιχειρημάτων.

Είμαι σίγουρος ότι για μια ακόμη φορά η γαλάζια Λακωνία, όπως και η Αργολίδα θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ο τόπος μας, η Πελοπόννησος θα στείλει για μια ακόμη φορά το μήνυμα της μεγάλης νίκης. Μόνο που τώρα, το μήνυμα αυτό θα είναι ταυτόχρονα μήνυμα απαλλαγής και μήνυμα αναδημιουργίας.

Σας καλώ λοιπόν όλες και όλους να σηκώσουμε τα μανίκια. Να δουλέψουμε μεθοδικά για να αποτρέψουμε αυτή την καταστροφική κυβέρνηση από το να κάνει άλλο κακό στη χώρα, αλλά και για να προετοιμάσουμε το δρόμο προς την αναγέννηση της πατρίδας μας που θα ξεκινήσει την επομένη των εθνικών εκλογών".
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ