ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Άλλη Πρόταση: Τι γίνεται με την παραλία της Πλάκας Δρεπάνου;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:08:00 μ.μ. |
Άλλη Πρόταση: Τι γίνεται με την παραλία της Πλάκας Δρεπάνου;

Μπάμπης Αντωνιάδης
Δημοτικός σύμβουλος της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Ο παραλιακός δρόμος στην Πλάκα Δρεπάνου, σε τμήμα περίπου 200 μέτρων είναι σε κακή κατάσταση εξαιτίας της μεγάλης θαλασσοταραχής του χειμώνα. Βρέθηκαν όμως πολλοί καλοθελητές, από την πλειοψηφία του δήμου να ενημερώσουν τους καταστηματάρχες της περιοχής ποιος φταίει για την σημερινή κατάσταση. Και φυσικά το φταίξιμο είναι της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα του Χ.Γραμματικόπουλου του Δ.Δρούγκα και του Μ. Αντωνιάδη.


Ας πάρουμε τα πράγματα με μια χρονική σειρά..

17 Ιανουαρίου 2016 έγινε μεγάλη θαλασσοταραχή με τις καταστροφές στο οδόστρωμα.

6 Μαΐου 2016 Ήλθε στο δημοτικό συμβούλιο η μελέτη για την αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου σαν θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, με μια μελέτη που δεν είχε δει κανένας δημοτικός σύμβουλος. Είχε προϋπολογισμό 50.000 € για παρέμβαση 200 μέτρων. Δεν πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο γιατί η πρόταση δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία και δεν ψήφισαν τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (καταλαβαίνουμε ότι έλειπαν από το δημοτικό συμβούλιο τα μέλη της πλειοψηφίας). Να αναφέρουμε ότι ο δρόμος είναι εντός αιγιαλού άρα οποιαδήποτε παρέμβαση απαιτείτε συγκεκριμένη αδειοδότη η οποία μέχρι σήμερα δεν υπάρχει.

19 Μαΐου 2016
Το θέμα ξαναμπαίνει στο δημοτικό συμβούλιο, τα ίδια μέλη της αντιπολίτευσης που δεν ψήφισαν εξακολουθούν να μην ψηφίζουν το έργο αφού δεν υπάρχουν οι αδειοδοτήσεις. Το έργο πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο.

7 Ιουνίου 2016
Το θέμα ξαναέρχεται στο δημοτικό συμβούλιο πάλη εκτός ημερήσιας διάταξης και με την ανοχή του κ. Γραμματικόπουλου έγινε τροποποίηση της προηγούμενης απόφασης, να γίνει πρόχειρος μειοδοτικός διαγωνισμός για να προλάβουν τα έργα την τουριστική περίοδο. Μιλάμε δηλαδή για λάθος εισήγηση της δημοτικής αρχής.

Τελικά ποιος καθυστερεί το έργο; Η αντιπολίτευση ή η αδράνεια της δημοτικής αρχής. Πέρασαν τέσσερεις μήνες από την ημέρα της καταστροφής του οδοστρώματος για να φέρουν μια μελέτη αποκατάστασης χωρίς τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις.

Σαν ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ στην πρόταση για τις εργασίες στο προτεινόμενο έργο έχουμε πολλές ενστάσεις. Η τοποθέτηση τσιμεντένιων όγκων για σταθεροποίηση του δρόμου μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά με τον κυματισμό στην παραλία και βυθό της θάλασσας. Και σήμερα με το νοτιά που έβγαλε το χειμώνα άλλαξε τελείως η μορφολογία του πυθμένα στην περιοχή της Πλάκας Δρεπάνου.

Από ότι μας ενημέρωσαν στο δημοτικό συμβούλιο υπάρχει σε εξέλιξή μια μελέτη διάβρωσης των ακτών η οποία ανατέθηκε μέσα από την αναπτυξιακή υποτίθεται τον Οκτώβριο 2015. Ρωτώντας μάθαμε ότι η παράδοση είχε προσδιοριστεί σε πέντε μήνες (Μάρτης 2016; ). Από ότι ξέρουμε η μελέτη ακόμα δεν έχει ξεκινήσει. Μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει για τους λόγους της καθυστέρησης έναρξης μιας μελέτης τόσο σημαντικής για τις ακτές του δήμου μας;.

Αυτή η μελέτη θα μπορούσε να προσδιορίσει και τις εργασίες που πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπιστεί η διάβρωση των ακτών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ