ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Στο κόκκινο ο υδράργυρος στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:01:00 π.μ. |
Στο κόκκινο ο υδράργυρος στην Αργολίδα

 Αποπνικτική αναμένεται η ατμόσφαιρα στην Αργολίδα από σήμερα και για τις επόμενες μέρες, καθώς η θερμοκρασία αναμένεται σε πολλές περιοχές να ξεπεράσει τους 40 και να φθάσει ακόμα και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται η κορύφωση του κύματος ζέστης, με τον υδράργυρο να ξεπερνάει τους 41 βαθμούς Κελσίου Η άνοδος της θερμοκρασίας έχει γίνει ήδη αισθητή στη χώρα μας, καθώς το πρώτο 40άρι για το φετινό καλοκαίρι καταγράφηκε την Παρασκευή. Το κύμα καύσωνα άρχισε ήδη να επηρεάζει τη χώρα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στην Πελοπόννησο και στη Στερεά Ελλάδα.

Συγκεκριμένα τα θερμόμετρα χθες έδειξαν: Σπάρτη 40.6 βαθμούς, Θήβα 40.3 βαθμούς και Λιβαδειά 40 βαθμούς Κελσίου.
Το Σαββατοκύριακο αναμένεται η κορύφωση του κύματος ζέστης, με τον υδράργυρο να ξεπερνάει τους 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα υπάρξει και αυξημένη σχετική υγρασία και άπνοια.

Oι θερμές αέριες μάζες που αναμένεται να επισκεφθούν τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες θα ανεβάσουν σημαντικά τον υδράργυρο. Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο σοβαρό / θερμό επεισόδιο η διάρκεια του οποίου φαίνεται πως θα κρατήσει έως την Τρίτη 21 Ιουνίου.

Σημαντικό ρόλο παίζει και το κύμα αφρικανικής ζέστης με το όνομα «Σκιπίων», το οποίο επιβαρύνει την ατμόσφαιρα.

Από την Κυριακή ωστόσο στην Ανατολική Ελλάδα φαίνεται πως θα φυσήξει Βοριαδάκι και θα αρχίσει σταδιακή υποχώρηση της θερμοκρασίας. Στην υπόλοιπη χώρα όμως δεν αναμένεται η πτώση αυτή να γίνει ιδιαίτερα αισθητή. Παρ'όλα αυτά στις παραθαλάσσιες περιοχές αλλά και κυρίως στις νησιωτικές το θερμόμετρο δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Το επεισόδιο της θερμής εισβολής στη χώρα μας φαίνεται ότι λαμβάνει τέλος στις 22-23 Ιουνίου και μετά καθώς μετατοπίζεται περισσότερο προς τα βορειοανατολικά Βαλκάνια , και στο μεγαλύτερο μέρος της Τουρκίας. Ως εκ τούτου η θερμοκρασία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας επιστρέφει στα φυσιολογικά επίπεδα με τις μέγιστες να κυμαίνονται στους 30-33 βαθμούς Κελσίου.
Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει ήδη έκτακτο δελτίο καιρού. Σύμφωνα με αυτό, αναμένεται σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες, σε επίπεδα που θα αγγίξουν ακόμα και τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ και οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σχετικά υψηλές, με αποτέλεσμα η χώρα να εισέλθει σε συνθήκες καύσωνα.

Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, σύμφωνα με την ΕΜΥ θα σημειωθεί μικρή πτώση της θερμοκρασίας στη δυτική και βόρεια χώρα, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, ενώ την Τρίτη αναμένεται νέα μικρή πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα ανατολικά.

Από την πλευρά της και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά προσοχή σε όλους τους πολίτες εφιστά ενόψει του καύσωνα.

Πως θα προστατευθείτε από τον καύσωνα

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Ειδικότερα:

-Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς, μακριά από συνωστισμό.

-Να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες.

-Να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

-Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.

-Να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.

-Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.

Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

-Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ