ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Εφοριακοί της ΔΟΥ Ναυπλίου κατέθεσαν την διαμαρτυρία τους στην ΠΟΕ – ΔΟΥ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:30:00 μ.μ. | |
 Την 18.5.2016 ο Γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ –ΔΟΥ Πέτρος Οικονομόπουλος κατέθεσε προς την Εκτελεστική Επιτροπή και το Γενικό Συμβούλιο μια καταγγελία κατά του Περιφερειακού Δ/ντή Ρήγα Μπάρκουλα για «απαράδεκτη προκλητική και απειλητική συμπεριφορά απέναντι σε συναδέλφους» την οποία ζητούσε να διαβιβαστεί άμεσα μέσω της Ομοσπονδίας προς την πολιτική ηγεσία, με σκοπό την υπηρεσιακή και πειθαρχική του δίωξη.


Η διοίκηση της Ομοσπονδίας εισήγαγε το θέμα ως όφειλε προς συζήτηση στην Εκτελεστική Επιτροπή οι οποία πραγματοποιήθηκε την 2.6.2016 λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου και της απουσίας της Γραμματέως στο εξωτερικό.

Στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής είχαν κληθεί να παραστούν ο Πέτρος Οικονομόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αργολίδος –Κορινθίας και ο εμπλεκόμενος συνάδελφος Ρήγας Μπάρκουλας.

Παρέστησαν ο Πέτρος Οικονομόπουλος και έξι (6) συνάδελφοι από τη ΔΟΥ Ναυπλίου. Ο πρόεδρος του Συλλόγου δεν προσήλθε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και ο κ. Μπάρκουλας λόγω απουσίας του εκτός Αθηνών.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής ο Πέτρος Οικονομόπουλος επέμενε στην πρότασή του να διαβιβαστεί η καταγγελία του στο Υπουργείο Οικονομικών, ενώ οι συνάδελφοι της ΔΟΥ Ναυπλίου κατέθεσαν την διαμαρτυρία τους για τη συμπεριφορά του κ. Μπάρκουλα απέναντί τους.

Σε σχετική ερώτηση της Προέδρου αν υπάρχει απόφαση του Συλλόγου Αργολίδος – Κορινθίας, ο Πέτρος Οικονομόπουλος ανακοίνωσε προφορικά την απόφαση του Συλλόγου που σε συνεδρίασή τους στις 2.6.2016 απέρριψε την καταγγελία και συνιστούσε σε όλα τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου να συμβάλλουν στην εκτόνωση της έντασης και στη βελτίωση του κλίματος εντός της υπηρεσίας, κάτι το οποίο εντάσσεται στις υποχρεώσεις και στα καταστατικά τους καθήκοντα.

Στη συνέχεια τις συνεδρίασης κατατέθηκε από την Πρόεδρο πρόταση να βγει καταγγελία από την Ομοσπονδία αυτών των φαινομένων και να γίνει επίσκεψη του προεδρείου στο Υπουργείο προκειμένου να συζητηθεί το θέμα η οποία απορρίφτηκε από την παράταξη της ΑΣΚΙ.

Επειδή δεν κατέστη δυνατό να παραστεί αυτοπροσώπως ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αργολίδος – Κορινθίας, προκειμένου να αιτιολογήσει την επίσημη θέση του Συλλόγου η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε δια της πλειοψηφίας να κληθεί στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση.

Σχετικά με τα παραπάνω:

Η διοίκηση της ΠΟΕ- ΔΟΥ, λειτούργησε με κανόνες πλουραλισμού σεβόμενη του θεσμούς, δεδομένου ότι μέλη της αποτελούν οι Σύλλογοι, στους οποίους οφείλει να αναφέρεται λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις τους.

Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζονται ανεπιφύλακτα οι αυταρχικές και απειλητικές συμπεριφορές από όπου και αν αυτές προέρχονται .

Τα αναφερόμενα ότι η διοίκηση της Ομοσπονδίας κάλεσε του συναδέλφους να «κουκουλώσουν» το θέμα, μόνο ανυπόστατα και συκοφαντικά μπορούν να χαρακτηριστούν.

Σε μια δύσκολη συγκυρία για την χώρα και τις υπηρεσίες μας, εκείνο που προέχει είναι η διατήρηση της ενότητας, της νηφαλιότητας, του αυτοσεβασμού και η διαφύλαξη του κύρους της Ομοσπονδίας.

Άλλωστε στο καταστατικό της Ομοσπονδίας αναφέρεται ρητά ότι στους σκοπούς της είναι μεταξύ άλλων η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και η δημιουργία κλίματος αμοιβαίας συνεργασίας υπαλλήλων και κοινωνικού συνόλου.

Επισυνάπτεται η απόφαση του Συλλόγου Αργολίδος – Κορινθίας.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ