ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Το Danaon Cup 2016 ενισχύει οικονομικά το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ Αργολίδας και τις Παιδικές Κατασκηνώσεις Φαρμακά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:21:00 π.μ. |
 Η Οργανωτική Επιτροπή του Danaon Cup 2016- Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων (Αργολίδα, 20-25 Ιουνίου) ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με τον χώρο ζωής και τέχνης «Φουγάρο», δημιούργησαν ειδικά βραχιολάκια για την οικονομική στήριξη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Αργολίδας και των Παιδικών Κατασκηνώσεων Φαρμακά της Ιεράς Μητρόπολης Αργολίδας.


Τα χρωματιστά βραχιολάκια θα πωλούνται από την Δευτέρα 20 Ιουνίου έναντι του συμβολικού ποσού του ενός ευρώ και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των δύο φορέων. Τα βραχιολάκια θα μπορεί ο κόσμος να τα προμηθεύεται από το «Φουγάρο» (Ασκληπιού 98, Ναύπλιο) και από τα κλειστά γυμναστήρια (Άργους, Αγίας Τριάδας, Νέας Κίου, Ναυπλίου), καθ’ όλη την διάρκεια του τουρνουά και μέχρι εξαντλήσεως τους.

Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία το Danaon Cup 2016, αλλά και ο Διομήδης Άργους δείχνουν για άλλη μια φορά το κοινωνικό τους έργο στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.

«Μέλη της οικογένειάς μας ο Διομήδης και το Danaon Cup»
Η Πρόεδρος Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Αργολίδας Σούλα Παπαγεωργοπούλου μίλησε στο γραφείο Τύπου του Danaon Cup για αυτή την πρωτοβουλία: «Έχουμε ξετρελαθεί και ενθουσιαστεί με αυτή την πολύ όμορφη κίνηση. Τόσο ο Διομήδης, όσο και το Danaon Cup είναι πλέον μέλη της οικογένειάς μας. Χρειαζόμαστε δίπλα μας τέτοιους οργανισμούς και τέτοιους ανθρώπους όπως ο κος Βλαχοσπύρος, αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος που είναι στο πλευρό μας. Πάντα ο Διομήδης έδειχνε μία ευαισθησία απέναντι μας. Μας έχει βοηθήσει αρκετές φορές με έσοδα από φιλικούς αγώνες που διοργανώνει. Έχουμε αποκτήσει μία ιδιαίτερη σχέση με τους ανθρώπους του Διομήδη».

20 χρόνια προσφοράς στον συνάνθρωπο
Αναφορικά με την ιστορία και το έργο του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Αργολίδας που το Danaon Cup 2016 θα προβάλει, η κα Παπαγεωργοπούλου επεσήμανε: «Ο Σύλλογος δραστηριοποιείται εδώ και 20 χρόνια από το 1996. Κατά καιρούς στεγαζόμαστε σε άλλα κτίρια. Τελευταία είμαστε στο ΚΕΦΙΑΠ που βρίσκεται στην Αγία Τριάδα και από Σεπτέμβριο θα στεγαστούμε στο ΚΔΑΠ Αργολίδας. Είναι πολύ σπουδαία αυτή η κίνηση του Danaon Cup, ειδικότερα τώρα που κάνουμε αυτό το ξεκίνημα στο νέο μας σπίτι. Πρέπει να τονίσουμε ότι δεν έχουμε κρατικές επιχορηγήσεις. Τα έσοδα μας, προέρχονται από ευαισθητοποιημένους ανθρώπους, από κάποιες συνδρομές φίλων μας και τα bazaar που διοργανώνουμε 2-3 φορές το χρόνο».


«Φιλοξενούμε 35 άτομα με αναπηρία»
Η Πρόεδρος του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Αργολίδας ανέφερε επίσης ότι: «Έχουμε μαζί μας άτομα με αναπηρία από 12 ετών και πάνω. Αυτιστικά, άτομα με σύνδρομο Down, με κινητικά προβλήματα. Αυτή την στιγμή στο Κέντρο φιλοξενούμε 35 άτομα. Λειτουργεί τις απογευματινές ώρες. Τα παιδιά τα παίρνουμε στις 15:00 από τα σπίτια τους και τα επιστρέφουμε γύρω στις 21:00. Στην διάρκεια της παραμονής τους στο Κέντρο ασχολούνται με αγγειοπλαστική, κηροπλαστική, με χορό, μουσική, ενώ μία φορά την εβδομάδα επισκεπτόμαστε το πρότυπο σχολείο Αργολίδας που διαθέτει γυμναστήριο και κάνουν γυμναστική».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ