ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Ανδριανός: Να διευκρινιστούν τα ισχύοντα για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των καταταγέντων το 1990-2 στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:49:00 π.μ. | |
Ανδριανός: Να διευκρινιστούν τα ισχύοντα για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των καταταγέντων το 1990-2 στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένο και τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γ. Κατρούγκαλο με θέμα την ανάγκη διευκρίνησης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων για τα καταταγέντα το 1990-2 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:


“Σύμφωνα με τον ν.3883/2010 τα κατατεγέντα το 1990-2 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θεωρούνται εφεξής “νέοι” ασφαλισμένοι, παρά το γεγονός ότι αφενός μέχρι τότε θεωρούνταν “παλαιοί”, και αφετέρου ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θεωρούνται “παλαιοί” μέχρι την 31-12-1992. Παρά τις διαβεβαιώσεις της τότε Υπουργού Εθνικής Αμύνης ότι θα διορθώσει την αδικία αυτή με νέα νομοθετική ρύθμιση, λόγω των πολιτικών εξελίξεων αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Η παραπάνω εξέλιξη έχει ως συνέπεια μεταξύ άλλων την αλλαγή των ασφαλιστικών δεδομένων και τον τρόπο εξαγοράς της πλασματικής πενταετίας, καθώς πλέον, στην περίπτωση που ένα στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, εισαχθείς από το 1991 και εντεύθεν, επιθυμεί να εξαγοράσει πέντε έτη θα πρέπει να καταβάλει περίπου 22.000 ευρώ (20%), αλλά μέχρι τέλος του έτους μπορεί να τα εξαγοράσει με 3-4.000 ευρώ (6,7%), ρυθμίσεις που πάντως προϋποθέτουν την αποσαφήνιση του καθεστώτος “νέων” και “παλαιών” ασφαλισμένων για τους ως άνω καταταγέντες.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1. Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα αποσαφηνιστεί το ως άνω ζήτημα που αφορά τα ασφαλιστικά δικαιώματα των καταταγέντων το 1990-2 στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ