ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Καλοκαίρι 2016 στο «Με ένα Καλειδοσκόπιο»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:02:00 μ.μ. |
Καλοκαίρι 2016 στο «Με ένα Καλειδοσκόπιο»
Το πρόγραμμα ΠΕΤΡΑ – ΤΑΝΑΛΙΑ – ΜΟΛΥΒΙ – ΧΑΡΤΙ, μέσα από την αφήγηση, τη βιωματική επαφή και την εικαστική έκφραση ταξιδεύει παιδιά, από πέντε έως δώδεκα χρονών, στον κόσμο του ψηφιδωτού από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Η δράση, αρχικά, αναπτύσσεται μέσα από την παρατήρηση ψηφιδωτών παραστάσεων, τη γνωριμία με τα υλικά κατασκευής και τα εργαλεία του ψηφοθέτη. Στη συνέχεια τα παιδιά ξεκινούν την κατασκευή του δικού τους ψηφιδωτού έργου.
Η σχεδιαστική προσέγγιση του προγράμματος είναι βασισμένη στη διαδικασία της δημιουργικότητας και όχι στην αξιολόγηση του τελικού αποτελέσματος. Επιδίωξή της είναι να ενισχύσει τη δημιουργικότητα και τη συναισθηματική νοημοσύνη του κάθε παιδιού, οι οποίες με τη σειρά τους θα ενδυναμώσουν την αυτοπεποίθηση και τον αυτοσεβασμό. 
Στόχος, αυτού του σύντομου ταξιδιού στον υπέροχο κόσμο της τέχνης, είναι κάθε μικρός ψηφοθέτης να ξεδιπλώσει δημιουργικά την προσωπικότητά του, να κατανοήσει και να αποδεχτεί τον ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης των υπόλοιπων και τέλος να νιώσει ξεχωριστό και ταυτόχρονα ισότιμο μέλος της ομάδας. 
Με παρόμοιο σχεδιασμό, επιδιώξεις και στόχους λειτουργούν παράλληλα στο «Με ένα Καλειδοσκόπιο» τα προγράμματα: Κηπουρική – παιχνίδια στον κήπο, Μικροί αρχαιολόγοι, Γλυπτική στον κήπο, Εργαστήρι συναισθημάτων, Μουσειακή αγωγή, Yoga για παιδιά, Εργαστήρι μαγειρικής, κ.ά.. 
Tο «Mε ένα Kκαλειδοσκόπιο» (ΚΟΙΝΣΕΠ) είναι ένα πρόγραμμα πρόληψης και θεραπευτικής παρέμβασης καθώς και στήριξης της οικογένειας- του γονέα και του παιδιού. Στόχος είναι καταρχήν η ανάπτυξη - ενίσχυση κοινωνικών δεξιοτήτων, η ένταξη - προσαρμογή στην ομάδα και η επίλυση - διαχείρηση δυσλειτουργιών που εμποδίζουν τη ζωή και καθημερινότητα κυρίως των παιδιών (όλων των ηλικιών) αλλά και των γονέων τους καθώς και η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης, με εργαλεία την Τέχνη και τη δημιουργική δραστηριότητα μέσα από ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα: 
Με ένα καλειδοσκόπιο

Για το εργαστήρι του ψηφιδωτού:
Μιχάλης Σκούρτης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ