ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Γκιόλας: Απλήρωτα ΄΄θαλασσοδάνεια΄΄ 240 εκατομμυρίων από την Αγροτική Τράπεζα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ! (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:01:00 π.μ. | |
Γκιόλας: Απλήρωτα ΄΄θαλασσοδάνεια΄΄ 240 εκατομμυρίων από την Αγροτική  Τράπεζα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ! (βίντεο)
 "Για να μπορέσουν να τα αποπληρώσουν θα έπρεπε να επιστρέψουν στην εξουσία", δηλώνει πρώην διοικητής της ΑΤΕ σε ερωτήματα του Γιάννη Γκιόλα. Με την κατάθεση του πρώην διοικητή της (πρώην )Αγροτικής Τράπεζας κ. Θόδωρου Πανταλάκη , ως μάρτυρα, συνεχίστηκαν οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της βουλής για τα δάνεια σε πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ.


Στην πρόσφατη αυτή συνεδρίαση ,της 19ης Ιουλίου, ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, ως μέλος της επιτροπής, υπέβαλλε σειρά ερωτημάτων στον μάρτυρα αναφορικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την Τράπεζα , για το ποιές διασφαλίσεις υπήρξαν και πως σήμερα θα αποπληρωθούν αυτά τα δάνεια.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ , πολλά από τα οποία διατέθηκαν σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για έξοδα σε προεκλογικές συγκεντρώσεις μετακινήσεις ψηφοφόρων, φιέστες κλπ.

Είναι χαρακτηριστικοί κάποιοι διάλογοι μεταξύ του ερωτώντος βουλευτή κ. Γκιόλα και του μάρτυρα κ. Πανταλάκη..

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ:

Κύριε Πανταλάκη, όταν αναλάβατε το 2009, όπως είπατε, πιστεύατε και διαπιστώσατε αν τα πράγματα σε σχέση με τις χρηματοδοτήσεις των δύο μεγάλων τότε κομμάτων πήγαιναν καλά; Υπήρχε προοπτική εξόφλησης; Και δεν εννοώ μόνο την κάλυψη των τόκων, αλλά ότι κάποτε έπρεπε να πληρωθούν αυτά τα χρήματα που υπερέβαιναν τα 100 εκατομμύρια και στα δύο κόμματα.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ (Μάρτυς): Εάν δεν υπήρχε πολιτική ανατροπή και δεν γινόντουσαν αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, τότε δεν θα αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα η τράπεζα. Το θέμα είναι ότι εμείς κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μια πλήρη ανατροπή των πραγμάτων και αυτό κάναμε.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ: Είπατε για τις εκλογικές αναμετρήσεις. Από στοιχεία που νομίζω ότι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει προσκομίσει, αναθέτοντας τη διαλεύκανση των οικονομικών του ισολογισμών κ.λπ., σε ανεξάρτητες εταιρείες, διαπιστώθηκε ότι από το 2007 έως το 2010 διέθεσε 53 εκατομμύρια για προεκλογικές εκστρατείες, ταξίδια, φιέστες, συγκεντρώσεις κ.λπ. Αυτά, λοιπόν, ήταν κάτι έξω από το πλάνο που είχε εισηγηθεί το ΠΑΣΟΚ και ζητήσει απέναντί σας, δηλαδή αυτά τα μεγάλα, τεράστια, δυσθεώρητα ποσά της εποχής εκείνης;

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ (Μάρτυς): Κοιτάξτε, εμείς είχαμε πάρει την τακτική επιχορήγηση, δεν είχαμε πάρει την εκλογική επιχορήγηση. Η εκλογική επιχορήγηση ήταν κάτι άλλο. Άρα, έπρεπε το κόμμα να πειθαρχεί και να αντιμετωπίζει τις εκλογικές του δαπάνες, σύμφωνα με τις ενισχύσεις τις εκλογικές.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ: Αν δεν πειθαρχούσε, εσείς τι μέτρα παίρνατε;

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ (Μάρτυς): Αν δεν πειθαρχούσε, εμείς δεν θα το χρηματοδοτούσαμε. Αυτό, δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα άλλο. Δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε ούτε τη διοίκηση του κόμματος ούτε να επιβάλλουμε τίποτα στο κόμμα. Εμείς θεωρούσαμε ως Τράπεζα με βάση το παρελθόν ότι οι εξασφαλίσεις που είχαν δοθεί ήταν επαρκείς για τη χρηματοδότηση μέχρι τότε.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ: Και μια τελευταία ερώτηση. Πότε και πώς θα εξοφληθούν και σε πόσα χρόνια τα δάνεια αυτά με την κατάσταση που υπάρχει τώρα, δηλαδή που έχουν φτάσει στα ύψη αυτά των 150 εκατομμυρίων, των 100 εκατομμυρίων, των 200 εκατομμυρίων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ;

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ (Μάρτυς): Αυτή την ώρα δεν μπορώ να βρω λύση για τα κόμματα, πώς θα μπορούν να εξοφλούν. Μόνο αν ξαναπάρουν την εξουσία και πάρουν τα ποσοστά τα οποία είχαν.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ