ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Με μακροβούτια στο Τολό αποχαιρέτησαν τη σχολική χρονιά οι μαθητές του ΔΟΝ ΠΙΝΕΛΟ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:06:00 μ.μ. |
Με μακροβούτια στο Τολό αποχαιρέτησαν τη σχολική χρονιά οι μαθητές του ΔΟΝ ΠΙΝΕΛΟ
 Με μακροβούτια στην θάλασσα έληξε και επίσημα η φετινή σχολική χρονιά για τον βρεφονηπιακό σταθμό Δον Πινέλο
Τα μικρά παιδιά συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς Έλενα και Ιωάννα Ιωαννίδη και τον υπεύθυνο των αθλητικών τους δραστηριοτήτων Γιάννη Αντωνόπουλο, βρέθηκαν στην πανέμορφη παραλία του Τολού για μακροβούτια.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν στην πράξη τους κινδύνους που διατρέχουν στην θάλασσα, τι πρέπει να προσέχουν, πως πρέπει να συμπεριφέρονται μέσα στο νερό και πως να προστατεύονται από τον ήλιο.
Τα "Δον πινελάκια" όπως ειναι φυσικό καταχάρηκαν το μπάνιο ενώ η επαφή με την θάλασσα τους άνοιξε την όρεξη και τίμησαν δεόντως το καρπούζι που δροσίζονταν στην ακρογιαλιά όπως έκαναν τα παλιά χρόνια, αλλά και το γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο του Τολού.
Η καλοκαιρινή αυτή εξόρμηση ήταν η τελευταία για την φετινή σχολική χρονιά (2015 -2016), ενώ στα πλαίσια του πολιτιστικού Ιουλίου που διοργανώνεται κάθε χρόνο προηγήθηκαν, πολιτιστικές, αθλητικές, ιστορικές, φυσιολατρικές και περιβαλλοντικές δράσεις που απέφεραν σημαντικά γνωστικά οφέλη στα μικρά παιδιά.
Η Έλενα Ιωαννίδη τονίζει προς τους γονείς πως: Οι καλοκαιρινές ημέρες αποτελούν ιδανική ευκαιρία για να παροτρύνουμε τα παιδιά να ασκηθούν και να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα για κίνηση και παιχνίδι, όπου κι αν βρίσκονται: στο σπίτι, στο εξοχικό ή στις διακοπές, μόνα ή με παρέα! 

Μερικές ιδέες για τέτοιες ευχάριστες δραστηριότητες περιλαμβάνουν:

Στο σπίτι…Ενασχόληση με τον κήπο ή το μπαλκόνι

Η δημιουργία ενός κήπου (εφόσον είναι εφικτό) αποτελεί μια ιδανική καλοκαιρινή δραστηριότητα, η οποία ενισχύει τη σχέση παιδιών και γονέων, βοηθάει τα παιδιά να βγαίνουν από το σπίτι και να παραμένουν δραστήρια. Παράλληλα, ενισχύει την υπευθυνότητά τους και τα εκπαιδεύει σχετικά με το πώς μεγαλώνουν τα φυτά και πώς παράγονται τα φρούτα και τα λαχανικά.

Ακόμη όμως και στο μπαλκόνι του σπιτιού μπορεί ένα παιδί να περάσει δημιουργικό χρόνο, αναλαμβάνοντας για παράδειγμα το καθημερινό πότισμα και τη φροντίδα των λουλουδιών. Για να γίνει πιο δελεαστική η δραστηριότητα, πηγαίνετε μαζί σε ένα φυτώριο, αφήστε το να διαλέξει δύο ή τρία λουλούδια ή σπόρους της προτίμησής του και να αναλάβει από την αρχή τη φροντίδα τους.

Διάφορες εργασίες με ή χωρίς τους γονείς
Έχετε σκεφτεί ποτέ, ότι εργασίες που για εσάς μπορεί να φαίνονται βαρετές ή κουραστικές, για ένα παιδί μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικές; Για παράδειγμα, το πλύσιμο του αυτοκινήτου μια πολύ ζεστή μέρα του καλοκαιριού, για τα παιδιά είναι ταυτόχρονα μια πρώτης τάξης ευκαιρία για μπουγέλο! Αντίστοιχα, με λίγη φαντασία, γίνεται και το πλύσιμο της βεράντας ή απλές καθημερινές δουλειές του σπιτιού!

Μια καλοκαιρινή συλλογή!

Προτείνετε στα παιδιά να φτιάξουν μια καλοκαιρινή συλλογή με κάτι που θα διαλέξουν τα ίδια και θα τους θυμίζει το καλοκαίρι τους. Μπορεί να είναι για παράδειγμα κοχύλια ή χρωματιστά γυαλάκια που βρίσκουμε στη θάλασσα, βότσαλα που θα ζωγραφίσουν ή ένα φυτολόγιο με τα όλα τα λουλούδια που βρήκαν στις διακοπές τους. 

Εκτός σπιτιού…Καθημερινό παιχνίδι

Οι περισσότερες οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες μπορεί να έχουν διακοπεί, αλλά παράλληλα ο χρόνος για καθημερινό παιχνίδι περισσεύει. Με λίγη φαντασία, η πιλοτή της πολυκατοικίας γίνεται γήπεδο για βόλεϊ και η διπλανή αλάνα γεμίζει ποδοσφαιριστές! Ακόμα, ποδήλατο, πατίνια, κρυφτό, όλα μπορούν να αντικαταστήσουν και με το παραπάνω τις χειμερινές δραστηριότητες των παιδιών, όταν γίνονται σε καθημερινή βάση. 

Δραστηριότητες στη φύση

Οι δραστηριότητες που γίνονται κοντά στη φύση μπορούν να πραγματοποιηθούν από όλη την οικογένεια και συνήθως ενθουσιάζουν τα παιδιά. Από το πιο απλό, μια βόλτα με τα ποδήλατα, μέχρι πεζοπορία και ορειβασία, οι δραστηριότητες αυτές μπορούν να έχουν παράλληλα και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Για παράδειγμα μια πεζοπορία σ’ έναν αρχαιολογικό χώρο ή μια συμμετοχή σε δενδροφύτευση. Η συμμετοχή των γονέων στις συγκεκριμένες δραστηριότητες είναι σημαντική για πρακτικούς λόγους αλλά ταυτόχρονα είναι και μια ευκαιρία για ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά και όλη την οικογένεια. 

Κολύμπι και παιχνίδια στη θάλασσα ή την παραλία

Μια από τις αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών είναι το καλοκαιρινό μπάνιο. Συνήθως τα παιδιά παραμένουν σε κίνηση από τη στιγμή που φτάνουν στην παραλία μέχρι τη στιγμή που θα φύγουν! Κολύμπι, παιχνίδια με μπάλα, ρακέτες, παιχνιδίσματα στη θάλασσα και την παραλία πέρα από διασκέδαση σημαίνουν και σωματική δραστηριότητα.

Παιδικές κατασκηνώσεις

Οι παιδικές κατασκηνώσεις αποτελούν μια πολύ σημαντική καλοκαιρινή επιλογή για δραστηριότητες και παρέα: οι μικροί κατασκηνωτές ασκούνται καθημερινά, αναπτύσσουν νέες ικανότητες σε πολλά επίπεδα και αποκτούν καινούριους φίλους. Ειδικότερα για τους γονείς που εργάζονται τους καλοκαιρινούς μήνες, η κατασκήνωση αποτελεί μια πρακτική, ασφαλή και ευχάριστη εναλλακτική απασχόλησης των παιδιών.

Το κλείσιμο των σχολείων αδιαμφισβήτητα σηματοδοτεί την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών. Παρόλο, όμως, που τα παιδιά αφήνουν τα βιβλία για λίγους μήνες, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να «διακόψουν» και τις συνήθειες που είχαν σε σχέση με ένα ισορροπημένο τρόπο ζωής, ο οποίος σε μεγάλο βαθμό καθορίζεται από τη σωματική δραστηριότητα.

Καλό καλοκαίρι!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ