ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Γ. Μανιάτης: Απαραίτητη όσο ποτέ η εθνική συνεννόηση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:31:00 π.μ. | |
Γ. Μανιάτης: Απαραίτητη όσο ποτέ η εθνική συνεννόηση
Συνέντευξη του Γιάννη Μανιάτη στο AixmiRadio με τον Αντώνη Λιάρο

Ο ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ PLAN B ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ:

Συνειδητοποιήσαμε δυστυχώς, ότι το χειρότερο σενάριο ήταν στο μυαλό και στις πράξεις κάποιων ανθρώπων που κυβερνούσαν την πατρίδα μας πριν από 1 χρόνο. Ο Πρωθυπουργός και ο Υπ. Οικονομικών, οι βασικοί διαπραγματευτές της χώρας μας, ετοίμαζαν αυτό που θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε μια κόλαση για τον ελληνικό λαό.

Βρισκόμαστε σε μια χρονική συγκυρία όπου η ελληνική κοινωνία άναυδη παρακολουθεί τις διαδοχικές σκηνές ενός εφιαλτικού έργου που παίχτηκε στις πλάτες ενός λαού που καλόπιστα πίστεψε ότι: α) οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ένα μαγικό ραβδί που θ’ αλλάξουν ξαφνικά τη μοίρα αυτού του τόπου και β) ότι οι ίδιοι άνθρωποι, παρά τις ιδεοληψίες και επιφυλάξεις τους, πιστεύουν στη μόνιμη πορεία της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.).

Αποδεικνύεται τώρα ότι ούτε μαγικό ραβδί είχαν, πολύ περισσότερο έλεγαν ενσυνείδητα ψέματα, έθεταν πλαστά διλήμματα και δεν είχαν ούτε ηθικούς, ούτε ιστορικούς ενδοιασμούς να προχωρήσουν, προκειμένου να πεταχτεί η χώρα έξω από το ευρώ και την ευρωζώνη. Δεν έχει υπάρξει πιο ανεύθυνη ιστορική περίοδος από την ίδρυση του ελληνικού έθνους.

Είναι χρήσιμο να ενσταλάξει κανείς στη συλλογική μας εθνική αυτογνωσία ότι τα λάθη των λαών πληρώνονται. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα αυτά τα πλήρωσε ο ελληνικός λαός με 86 δις €. Δυστυχώς, αυτοί οι άνθρωποι συνεχίζουν να μας κυβερνούν.

Ο τρόπος που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χειρίστηκε τη συμφωνία για την COSCO, δείχνει απόλυτη ανευθυνότητα, πλήρη επιπολαιότητα, καμία αίσθηση εθνικής ευθύνης και καμία προσπάθεια να υπάρξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα για το προφανές, δηλ. κοινωνική γαλήνη, ενότητα των δυνάμεων του λαού και δημιουργία επενδύσεων από το εξωτερικό και από το εσωτερικό.

ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ:

Δεν πρέπει πολύ σοβαρά θεσμικά θέματα που σχετίζονται με τον τρόπο λειτουργίας της Δημοκρατίας, να αντιμετωπίζονται με επιπόλαιο τρόπο.

Αν ο κ. Τσίπρας ψάχνει για συνενόχους στους τακτικισμούς του, δεν θα βρει ούτε έναν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Η κα Γεννηματά έκανε μια πολύ καθαρή δήλωση, η οποία μας βρίσκει όλους σύμφωνους. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν πρόκειται να μπει σε επιμέρους αποσπασματικές, SUPERMARKET λογικές (παίρνοντας από το ράφι αυτό που βολεύει και αφήνοντας τα υπόλοιπα), και γι’ αυτό είπαμε ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ.

Θεωρούμε πως τέτοιου είδους τυχοδιωκτικές κινήσεις απομακρύνουν ακόμη περισσότερο την αναγκαία για την κοινωνία και την πατρίδα μας εθνική συνεννόηση, προκειμένου να ξεπεράσουμε τα μεγάλα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας.

Η χώρα μας, η οποία έχει υποφέρει πολύ, έχει ανάγκη τώρα περισσότερο από ποτέ την εθνική συνεννόηση, βλέποντας: i) την Ε.Ε. να συγκλονίζεται με το Brexit, ii) τους ψευτόμαγκες της Μεγ. Βρετανίας που ώθησαν έναν ολόκληρο λαό να ψηφίσει κάτι και μετά να την «κοπανήσουν», γιατί δεν έχουν τις αντοχές να σηκώσουν στην πλάτη τους τις συνέπειες της απόφασης στην οποία οδήγησαν τον βρετανικό λαό, iii) το προσφυγικό, iv) τις πιθανότητες να έχουμε προβλήματα στις ιταλικές τράπεζες, v) τον Πέπε Γκρίλο να έχει τη μεγαλύτερη δημοφιλία στην Ιταλία, vi) τη Μαρίν Λεπέν να προχωράει μπροστά στη Γαλλία, vii) τους νεοναζιστές της Αυστρίας να προηγούνται.

Ο κ. Τσίπρας πρέπει να τραβήξει πίσω την τυχοδιωκτική πρότασή του που μόνο διχαστικά διλήμματα φέρνει.

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι το απαράδεκτο για τις σημερινές συνθήκες bonus των 50 εδρών δεν μπορεί να συνιστά τη δική του γραμμή αντιπολίτευσης.

Εμείς, ως Δημοκρατική Συμπαράταξη, θεωρούμε ότι στο ζήτημα του εκλογικού νόμου πρέπει να υπάρξουν και οι 5 προϋποθέσεις τις οποίες ο κ. Τσίπρας συζήτησε με τους πολιτικούς αρχηγούς, δηλ. α) κατάργηση του bonus, β) το 3%, γ) κατάτμηση των μεγάλων Περιφερειών, δ) ψήφος στα 17 έτη, ε) ψήφος στους ομογενείς και τους Έλληνες του εξωτερικού.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα πρώτα κόμματα θα έχουν ποσοστά της τάξης του 20-25% και θα υπάρχει και μια πανσπερμία μικρότερων πολιτικών δυνάμεων. Αυτό που έχει σημασία είναι να συνεννοηθούμε όλοι πώς πρέπει να κυβερνηθεί ο τόπος τα επόμενα 5 χρόνια. Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στον συνομιλητή, κάτι που έχουν ξεχάσει οι σημερινοί κυβερνώντες.

Καλούμε τον κ. Τσίπρα να έρθει να κουβεντιάσουμε μια πρόταση ρεαλιστική, ολοκληρωμένη και δημοκρατική που να δίνει ταυτόχρονα και κυβερνητική διέξοδο στη χώρα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ