ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Ιαματικό χαρακτηρίστηκε το νερό στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης στην Κορινθία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:18:00 μ.μ. |
Ιαματικό χαρακτηρίστηκε το νερό στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης στην Κορινθία
 Ως Ιαματικό αναγνωρίστηκε, από την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, το νερό των πηγών στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης στην Κορινθία. Η απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, έρχεται να σφραγίσει τις συντονισμένες προσπάθειες και να επιτρέψει να ξεκινήσει ένας σχεδιασμός στην περιοχή, με επίκεντρο τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, για την εκμετάλλευση του Ιαματικού νερού επισημαίνει σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός.


«Το επόμενο βήμα, θα είναι να δρομολογήσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε αυτός ο φυσικός πόρος, να περιέλθει ως διαχείριση, γιατί είναι κρατικό αγαθό, στο Δήμο Κορινθίων», επισημαίνει ο δήμαρχος και τονίζει πως «στο σχεδιασμό προβλέπονται έργα υδρομάστευσης ώστε να διανεμηθεί το ιαματικό νερό σε υπάρχουσες ή μελλοντικές τουριστικές επιχειρήσεις υψηλού επιπέδου και να αποτελέσει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη της περιοχής».

Τα λουτρά της Ωραίας Ελένης απέχουν 10 χλμ. από την Κόρινθο, η πηγή με το ιαματικό νερό της βρίσκεται προς το νότιο μέρος του αρχαίου λιμένα της Κορίνθου, Κεγχρεές.
Τον 5ο αιώνα π.Χ. η πηγή ονομαζόταν Ρείτον, ενώ η ονομασία Λουτρό Ελένης φαίνεται να δόθηκε από τη βασίλισσα της Σπάρτης Ελένη, η οποία πιστεύεται ότι λουζόταν εκεί. Η ιαματική πηγή που αναβλύζει σε ένα όμορφο και πευκόφυτο παραθαλάσσιο περιβάλλον, με υγιεινό κλίμα χαρακτηρίζεται για τη μεγάλη της παροχή, η θερμοκρασία του νερού είναι 19ο C, ενώ στη θάλασσα αναβλύζουν πηγές με θερμοκρασία 28ο — 29ο C. Ενδείκνυται για ρευματικές παθήσεις

ert.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ