ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Ένταση στη Βουλή για τον ΕΛΓΑ με αφορμή τις καταστροφές στην Πελοπόννησο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:23:00 π.μ. | | |
Ένταση στη Βουλή για τον ΕΛΓΑ με αφορμή τις καταστροφές στην Πελοπόννησο
 Ανέβηκαν οι τόνοι ξανά στη Βουλή για τον ΕΛΓΑ, τούτη τη φορά, ανάμεσα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελο Αποστόλου και τον βουλευτή Αχαΐας του ΚΚΕ, Νίκο Καραθανασόπουλο, με αφορμή τις καταστροφές στην Πελοπόννησο.

Το ζήτημα του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που δεν καλύπτει μια σειρά από καταστροφές, έχει δημιουργήσει αλλεπάλληλους διαξιφισμούς στη Βουλή και τις διαμαρτυρίες βουλευτών, που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν έχει αλλάξει τα προβλεπόμενα, με αποτέλεσμα οι αγρότες και να πληρώνουν εισφορές και κάλυψη να μην έχουν, σε μια σειρά από ζημιές.

Αφορμή για την ένταση στάθηκε το γεγονός ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των παραγωγών της Πελοποννήσου που επλήγησαν αλλά και για την αδυναμία της ελληνικής πολιτείας να προχωρήσει το θέμα των υποδομών, ώστε να μην υπάρχουν ζητήματα αλλεπάλληλων πλημμυρών.

Ειδικότερα, ο κ.Καραθανασόπουλος σημείωσε πως έχουν δημιουργηθεί αλλεπάλληλα προβλήματα σε Ηλεία, Αρκαδία, Αργολίδα από πυρκαγιές, χαλαζοπτώσεις και πλημμύρες και αντίστοιχα δεν έχει αξιοποιήσει τη νέα τεχνολογία το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ούτε έχει πάρει τα κατάλληλα μέτρα και ζήτησε αποζημίωση στο 100%.

Ο κ.Αποστόλου επανέλαβε ότι θα γίνουν οι εκτιμήσεις , θα φανεί αν υπάρχει δυνατότητα για De Minimis θ΄ ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία από τον ΕΛΓΑ, γεγονός για το οποίο αντέδρασε ο βουλευτής τονίζοντας ότι ο καθώς απεργούν οι εκτιμητές, οι εκτιμήσεις θα καθυστερήσουν με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τους αγρότες.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υποστήριξε ότι έρχεται τροπολογία για τα οδοιπορικά των εκτιμητών, την ερχόμενη εβδομάδα που θ΄αλλάξει τα δεδομένα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ