ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Καμπόσος στην ΠΕΔ για τη μελέτη διαχείρισης απορριμμάτων: Η διαχείριση από τους δήμους στοιχίζει ένα τρίτο λιγότερο... (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:46:00 π.μ. | |
Καμπόσος στην ΠΕΔ για τη μελέτη διαχείρισης απορριμμάτων: Η διαχείριση από τους δήμους στοιχίζει ένα τρίτο λιγότερο...
  Η παρουσίαση της μελέτης της διαχείρισης απορριμμάτων του ΠΕΣΔΑ και οι ενέργειες που πρέπει γίνουν από την πλευρά της περιφερειακής ένωσης δήμων Πελοποννήσου ενόψει και της συνεδρίασης του ΦΟΔΣΑ, που έχει οριστεί για τις 6.00 το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας, απασχόλησαν την έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης που έγινε χθες Παρασκευή 8 Ιουλίου το μεσημέρι στην Τρίπολη.

Το παρών στη συνεδρίαση έδωσαν οι δήμαρχοι Τρίπολης, Βόρειας Κυνουρίας, Σικυωνίων, Σπάρτης και Νεμέας, επικεφαλείς και εκπρόσωποι παρατάξεων δημοτικών συμβουλίων πελοποννήσου.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Αργους –Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος δήλωσε :«πως όλες οι οξύτητες , οι εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί, προέρχονται από παρερμηνείες. Το ΣΔΙΤ δεν μπορεί να δώσει λύση, στο ζήτημα των απορριμμάτων, υπάρχει η ενδιάμεση λύση, η διαχείριση από τους δήμους που στοιχίζει ακόμα και το ένα τρίτο λιγότερο και δεν είναι ένα μνημόνιο σκουπιδιών για 30 χρόνια».

Τόνισε ο κ.Καμπόσος πως έφεραν μελετητή για να τους αναλύσει επιστημονικά ποια είναι η καλύτερη λύση και σημείωσε πως το ΣΔΙΤ δεν είναι αυτό που μπορεί να δώσει λύση αλλά η ενδιάμεση διαχείριση μπορεί να δώσει απαντήσεις. Μία ενδιάμεση διαχείριση που μπορεί να γίνει και μόνιμη. 

Ανέφερε πως η μελέτη για τον ΠΕΣΔΑ έχει λάθη και δεν βασίστηκε σε πραγματικά στοιχεία ενώ έκανε λόγο για συμφέροντα, τα οποία όσο ο ίδιος είναι σε αυτή τη θέση δεν πρόκειται να υπηρετήσει και τους στέλνει τα φιλιά του και την αγάπη του, ευχόμενος “καλό καλοκαίρι”. Δήλωσε επίσης πως δεν θα υπογράψει κανείς για 30 χρόνια και για αύξηση δημοτικών τελών και για το λόγο αυτό θα πρέπει να προκριθεί η λύση της διαχείρισης από τους δήμους που είναι πολύ οικονομικότερη και φιλικότερη στο περιβάλλον. 

Για την Κυβέρνηση τη χαρακτήρισε “Πόντιο Πιλάτο” και σημείωσε πως θα πρέπει να πάρει γενναίες αποφάσεις και να πει αυτά που έλεγε και πριν τις εκλογές. Ξεχώρισε βέβαια τη στάση του κ.Τσιρώνη. 

Ο κ. Λάμπρος Καρούτζος, απόφοιτος του ΕΜΠ, Χημικός μηχανικός- Περιβαλλοντολόγος μελετητής τόνισε: «Η μελέτη αποτελείται από 521 σελίδες, η πρόταση των αποκεντρωμένων μονάδων μπορεί να λειτουργήσει πολύ θετικά για έναν ορθό τρόπο διαχείρισης όπως γίνεται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και προβλέπει ο νέος ΠΕΣΔΑ. Εγώ προτείνω τεχνικά να περιορίσουμε το ρεύμα που καταλήγει σε ταφή, να χωρίσουμε τα ρεύματα στην πηγή ή όσο γίνεται πιο κοντά στην πηγή, το κόστος να είναι ελαστικό και να προσαρμόζεται η διαδικασία στις εξελίξεις της τεχνολογίας, να μην είναι δηλαδή δεσμευτική για 33 χρόνια».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ