ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Επιμένει ο Ανδριανός με νέα ερώτηση για τη συνέχιση της λειτουργίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:31:00 π.μ. | |
Επιμένει ο Ανδριανός με νέα ερώτηση για τη συνέχιση της λειτουργίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό με θέμα την εύλογη ανησυχία ως προς τη συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Ναυπλίου μετά την κυκλοφορία σχεδιασμών για την μετακίνηση κλινικών.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Σε συνέχεια προηγούμενων σχετικών παρεμβάσεών μου, και ενόψει σχεδιασμών που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας για την μετακίνηση κλινικών, επανέρχομαι στο θέμα της επιτακτικής ανάγκης της διασφάλισης της απρόσκοπτης λειτουργίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Συγκεκριμένα όπως επισημαίνουν με έγγραφό τους οι εργαζόμενοι της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου, στο οποίο δηλώνουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στην υλοποίηση του πρόχειρου αυτού σχεδίου, αλλά και ιατροί του Νοσοκομείου:

H μετακίνηση της Μαιευτικής και Παιδιατρικής κλινικής στη Μονάδα Ναυπλίου προϋποθέτει την ταυτόχρονη εφημέρευση Αναισθησιολόγου, Καρδιολόγου, Χειρουργού, Μικροβιολογικού και Ακτινολογικού Εργαστηρίου όπως και Χειρουργείου, 24 ώρες το 24ωρο για 30 ημέρες το μήνα.

Αντίστοιχα η μετακίνηση της Χειρουργικής Κλινικής της N.M. Ναυπλίου στην N.M. Αργούς και η εφημέρευση για 30 ημέρες το μήνα θα επιφέρει επιπλέον φόρτο εργασίας σε επείγοντα και σε τακτικά περιστατικά με δεδομένο τον αριθμό χειρουργικών αιθουσών που λειτουργούν αυτήν τη στιγμή στη Ν.Μ. Άργους. Άλλωστε το έργο που επιτελεί επί χρόνια η Χειρουργική κλινική της Ν.Μ. Ναυπλίου είναι σημαντικό.

Για τους λόγους αυτούς, η τυχόν συγχώνευση των κυρίων ειδικοτήτων όπως Χειρουργική, Παθολογική Μαιευτική όχι μόνο δεν είναι εφικτή, αλλά καθίσταται και άκρως επικίνδυνη.

Σε ό,τι αφορά τις Διοικητικές Υπηρεσίες και το γραφείο Προμηθειών της N.M. Ναυπλίου, καθώς αυτές αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού, οι εργαζόμενοι προτείνουν την στελέχωσή τους με μετακινήσεις προσωπικού από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Με δεδομένο το ότι η παραμονή κλινικών όπως ΩΡΛ και Παιδιατρικής θεωρείται από ιατρούς και νοσηλευτές σύμφωνα με το ως άνω έγγραφο του συλλόγου εργαζομένων “στάχτη στα μάτια” ενόψει του, όπως μαρτυρούν οι μέχρι τώρα ενδείξεις, σχεδιαζόμενου τελικού κλεισίματος της Ν.Μ. Ναυπλίου, καθώς για παράδειγμα, δεν μπορεί να υφίσταται Παθολογική ή Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική χωρίς τη συμβολή γενικών χειρουργών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Αν οι σχεδιασμοί αυτοί συνιστούν προάγγελο περαιτέρω υποβάθμισης ή και κατάργησης της Ν.Μ. Ναυπλίου.

2. Αν εξακολουθούν να ισχύουν οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού για τη συνέχιση της λειτουργίας της Ν.Μ. Ναυπλίου και την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αυτή αντιμετωπίζει, ώστε να διασφαλιστεί η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αργολίδας”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ