ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Αργολίδα: Θα πούμε το νερό νεράκι...

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:47:00 π.μ. | | |
Αργολίδα: Θα πούμε το νερό νεράκι...
 Χωρίς πόσιμο νερό κινδυνεύει να μείνει το Ναύπλιο μαζί με τις γειτονικές πόλεις, η μίση σχεδόν Αργολίδα, που υδρεύεται από τις πηγές της Λέρνης, αν συνεχιστεί η πτώση της στάθμης του νερού, λόγω ανομβρίας.


Η στάθμη του νερού έχει πέσει δραματικά, αφενός λόγω της λειψυδρίας που είχαμε το προηγούμενο διάστημα και αφετέρου λόγω της υπεράντλησης που γίνεται για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες σε πόσιμο νερό.

Εδώ και μήνες η στάθμη της Λέρνης πέφτει συνεχώς. Μάλιστα, η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Ναυπλίου για να αντιμετωπίσει το θέμα έχει προβεί σε διακοπές της υδροδότησης τις βραδινές ώρες 1.30πμ έως τις 6.30πμ

Οι διακοπές του νερού είναι καθημερινές και οι επιπτώσεις είναι εμφανείς στην πόλη και ιδιαίτερα στους χιλιάδες επισκέπτες του καλοκαιριού.
Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, το 2007 είχε επαναληφθεί το φαινόμενο  με μεγάλη πτώση της  στάθμη της Λέρνης . Μάλιστα τότε είχε παρατηρηθεί το πρωτοφανές φαινόμενο το μικρό ποτάμι που έτρεχε μέχρι τη θάλασσα να έχει αντίστροφη ροή του νερού με συνέπεια να κατευθύνεται προς την πηγή αντί να γίνεται το αντίθετο.

Όλοι πάντως θέλουν να πιστεύουν ότι αυτό είναι ένα παροδικό φαινόμενο και η πηγή δεν αντιμετωπίζει θέμα βιωσιμότητας. Το θέμα όμως της ανυδρίας δεν μπορεί κανείς να το προβλέψει και υπάρχουν σκέψεις να επαναληφθεί η "συμπλήρωση" με νερό του Αναβάλου, οπως έχει ξαναγίνει στο παρελθόν.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ