ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Σε εξέλιξη οι "Μεγάλες Μέρες της Νεμέας"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:16:00 π.μ. |
Σε εξέλιξη οι "Μεγάλες Μέρες της Νεμέας"
 O Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας και ο Δήμος Νεμέας διοργανώνουν και φέτος, για 12η χρονιά, από τις 4 Αυγούστου ως τις 4 Σεπτεμβρίου, τις "Μεγάλες μέρες της Νεμέας", με στόχο την προβολή του κρασιού ΠΟΠ "Νεμέα", που βασίζεται στην ποικιλία Αγιωργίτικο, μια από τις πιο δυναμικές και φημισμένες ποικιλίες στον κόσμο, αλλά και την ανάπτυξη του οινικού τουρισμού στην περιοχή.
Και φέτος, όπως καθιερώθηκε από την περυσινή χρονιά, οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν όλο τον Αύγουστο.

Υπενθυμίζεται ότι η ζώνη της Νεμέας περιλαμβάνει 16 χωριά, ενώ η περιοχή συγκεντρώνει το μεγαλύτερο αριθμό μεγάλων και οργανωμένων οινοποιείων στην Ελλάδα, που ξεπερνούν τα 40 και παράγουν εκατοντάδες επώνυμες ετικέτες κρασιού.

Οι επισκέπτες των εκδηλώσεων "Μεγάλες μέρες της Νεμέας" θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να επισκεφτούν τα οινοποιεία, να μιλήσουν προσωπικά με τους οινοποιούς, να δοκιμάσουν κρασιά της αρεσκείας τους και να θαυμάσουν ένα μοναδικό τοπίο φυσικής ομορφιάς και περιβαλλοντικής σπουδαιότητας, κατάφυτο από αμπελώνες.
Επίσης, έχουν τη δυνατότητα επίσκεψης του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Νεμέας, αλλά και άλλων κοντινών τουριστικών προορισμών συνδυαστικά (Μυκήνες, Σικυώνα, Λουτράκι, Ναύπλιο κλπ.).

Στο κέντρο της Νεμέας, σ' ένα πολυχώρο γευσιγνωσίας και πληροφόρησης του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας, οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν όλα τα κρασιά, συνολικά, των οινοποιείων της ζώνης Νεμέας και να παίρνουν πληροφορίες για ό,τι αφορά την περιοχή, το Αγιωργίτικο και τα Οινοποιεία.

Η καινοτομία στις φετινές εκδηλώσεις αφορά την επέκταση της έκθεσης των κρασιών και της γευσιγνωσίας και σε χώρους εκτός της Νεμέας, όπως στο ΦΟΥΓΑΡΟ στο Ναύπλιο και στον πολυχώρο ΣΠΑ, στο Λουτράκι.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.nemeawineland.com και στη σελίδα "Nemea Wine Land" στο Facebook https://www.facebook.com/NemeaWineLand. Τηλέφωνα: 27460-22487 και 6970-988370 (κ. Νίκο Βλάχο, πρόεδρο Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας).
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ