ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Εκπληκτική ερμηνεία της Ολύνας Ξενοπούλου στην θεατρική παράσταση «Λεονώρα» στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:33:00 π.μ. | | |
Εκπληκτική ερμηνεία της Ολύνας Ξενοπούλου στην θεατρική παράσταση «Λεονώρα» στο Ναύπλιο
Ο Όμιλος για την UNESCO Αργολίδας και ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με την Εταιρεία Πολιτισμού «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» υπό την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων για την UNESCO, παρουσιάσαν το έργο του Gottfried August Bürger «Λεονώρα» στις 6 Αυγούστου, στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο.
Στο ρόλο της Λεονώρας η ηθοποιός κ. Ολύνα Ξενοπούλου σε σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια: Δημήτρη Φοινίτση. Φωτισμοί και κοστούμια Αντρέας Τρύφωνας, Λεμονιά Επαγγελή. Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά
Πρόκειται για την κορυφαία μπαλάντα του ρομαντισμού «Λεονώρα», υπογεγραμμένη από τον γερμανόφωνο ποιητή Γκότφριντ Μπύργκερ (1747 -1794), σε μετάφραση Λορέντζου Μαβίλη. Η μπαλάντα αυτή, σε πολυφωνική απόδοση από μία και μόνο ηθοποιό αναφέρεται στην επιστροφή από τον πόλεμο ενός νεκρού καβαλάρη ώστε να πάρει μαζί του την αγαπημένη του.
Το ποίημα , όπως και η ελληνική παραλογή «Του νεκρού αδερφού» διασώζει την αρχετυπική μορφή του ρομαντικού μοτίβου του νεκρού καβαλάρη, που αξιοποιείται –μεταξύ άλλων- στους «Τρεις» του Λενάου, αλλά και στο «Εξωτικό» του Γκαίτε. Την παράσταση παρακολούθησαν η πρόεδρος του ομίλου για την UNESCO Αργολίδας ,Μαίρη Ζηλεμένου, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ κ. Πόπη Καλκούνου, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Ράλλη  κ.α.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ