ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Αργολίδας: Αν κάποιοι δε μπορούν να αποδεχτούν ένα αποτέλεσμα πως αξιώνουν να εγγυηθούν το μέλλον του ΠΑΣΟΚ Αργολίδας;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:15:00 μ.μ. |
Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Αργολίδας: Αν κάποιοι δε μπορούν να αποδεχτούν ένα αποτέλεσμα πως αξιώνουν να εγγυηθούν το μέλλον του ΠΑΣΟΚ Αργολίδας;
 Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Αργολίδας εξέλεξε επτά μέλη, ανοικτά, δημοκρατικά και καταστατικά. Για πάνω από ένα μήνα από την ημέρα διεξαγωγής εκλογών, ζήσαμε απόπειρες καθυστέρησης, κωλυσιεργίας, έμμεσων απειλών, δημοσιευμάτων, φημών. Όταν αυτά δεν ευοδώθηκαν και αφού η πιστοποίηση των επτά μελών είχε γίνει κανονικά, συγκλήθηκε σε σώμα η Νομαρχιακή Επιτροπή.

Μετά από συζήτηση δυο ωρών έγινε όπως προβλέπεται η εκλογή Γραμματέα. Εκείνη, τη στιγμή και επειδή δεν υπήρχε το αποτέλεσμα που κάποιοι ήθελαν, καθόλα αξιότιμοι σύντροφοι, οι οποίοι ψηφίστηκαν από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ επέλεξαν να παραιτηθούν, λες και η δημοκρατία δεν βασίζεται στην πλειοψηφία. Διαφορετικά γιατί έγιναν οι εκλογές; Ας ορίζονταν ο Γραμματέας από την αρχή.

Οι παραιτήσεις δυο συντρόφων και η αποχώρηση ενός από τη διαδικασία είναι σεβαστές, αφού αυτό επέλεξαν. Είναι δικαίωμα τους και κρίνονται, από όσους ψήφισαν στις διαδικασίες της 26ης Ιουνίου και όχι μόνο. Από εκείνο το σημείο και μετά, με ευθύνη του πρώτου σε σταυρούς σε κάθε δήμο της Αργολίδας και του Γραμματέα της Νομαρχιακής Γιώργου Καραχάλιου συγκαλούνται οι δημοτικές οργανώσεις, ανανεωμένες και δυναμικές, για να εκλέξουν Γραμματείς. Μάλιστα στο Ναύπλιο εξελέγη ήδη νέα Γραμματέας, η 19χρονη Εμμανουέλλα Μουτζούρη, δείχνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον και οι ρίζες του είναι πολύ βαθιές.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αργολίδας στηριγμένοι στην αλήθεια και την συντροφικότητα αποφασίσαμε να χαμηλώσουμε τους τόνους που σήκωσαν κάποιοι και να μην απαντήσουμε σε προσωπικές επιθέσεις, που βάζουν σε κίνδυνο την έδρα του ΠΑΣΟΚ στην Αργολίδα.

Ας αποφασίσουν οι σύντροφοι αν θέλουν την εμπλοκή της "γραφειοκρατικής", όπως την αποκαλούν ΕΚΑΠ ή όχι, γιατί από τη μια την παρακαλούν να επέμβει και από την άλλη δεν την αποδέχονται. Υπενθυμίζουμε για ακόμη μια φορά, ότι καμία ένσταση δεν έχει κατατεθεί για τη διαδικασία σύμφωνα με το καταστατικό, καμία ένσταση δεν υπάρχει στα πρακτικά και πως θα μπορούσε άλλωστε αφού μιλάμε για μια καθόλα δημοκρατική και αποδεκτή διαδικασία.

Ήταν πρόθεση μας να λειτουργήσουμε ως μια ενωμένη ομάδα. Με σεβασμό στην επιλογή των συντρόφων που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασίας να είμαστε εμείς οι επτά, οι αντιπρόσωποί τους σε νομαρχιακό επίπεδο. Με λύπη διαπιστώσαμε ότι μια μειοψηφία στο όργανο θεωρεί την ενεργοποίηση της, υπό όρους, εκβιασμούς παραιτήσεων και υπό την αίρεση προαπαιτούμενων. Στην δημοκρατία όμως κανείς δεν είναι περισσότερο ίσος και κανείς δεν μπορεί να επιβάλλεται με εκβιαστικά διλήμματα. Εκβιαζόμενη δημοκρατία δεν είναι δημοκρατία . Εκβιαζόμενη διαδικασία δεν είναι δημοκρατική.

Εντύπωση προκαλεί επίσης, η σιωπή κάποιων στελεχών. Άραγε καλύπτουν αυτή την διχαστική λογική τύπου. "ό,τι δεν ελέγχουμε προσπαθούμε να το διαλύσουμε;" Άραγε η δημοκρατία είναι α Λα καρτ; Όταν το αποτέλεσμα είναι το επιθυμητό τότε είναι καλή και όταν δεν είναι ξεκινάνε οι εκβιασμοί και η διάλυση; Εμείς τείνουμε χέρι συνεργασίας και συμπόρευσης. Αν όμως κάποιοι το αρνηθούν ακόμα και τώρα στο και 5, θα προχωρήσουμε.

Στην πολιτική υπάρχει και η νίκη, υπάρχει και η ήττα. Αν κάποιοι δε μπορούν να αποδεχτούν ένα αποτέλεσμα νομαρχιακής επιτροπής, πως αξιώνουν να εγγυηθούν το μέλλον του ΠΑΣΟΚ Αργολίδας;

Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ