ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Χρυσά ενοίκια σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο και Πόρτο Χέλι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:41:00 π.μ. | |
Χρυσά ενοίκια σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο και Πόρτο Χέλι
 Με βάση τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία συμβούλων ακινήτων Algean Property, το ύψος του μισθώματος για παραμονή μιας εβδομάδας σε πολυτελή εξοχική κατοικία της Μυκόνου διαμορφώνεται εφέτος στα 10.000 ευρώ από 8.500 ευρώ πέρυσι, ποσό που είναι υψηλότερο ακόμη και από επίσης κοσμοπολίτικο Κάπρι της Ιταλίας ή τη Νίκαια της Γαλλίας. 

Η απόδοση για κάποιον ιδιοκτήτη φθάνει στο 8% (πέρυσι ήταν 7,4%) για ετήσιο εισόδημα από ενοίκια στα 120.000 ευρώ (πληρότητα 12 εβδομάδων ετησίως). Την ίδια ώρα η μέση τιμή πώλησης ανά τετραγωνικό μέτρο στο Νησί των Ανέμων διαμορφώνεται στα 6.000 ευρώ για τα πολυτελή εξοχικά. όταν στην περσινή έρευνα της Algean Property ήταν 5.500 ευρώ. 

Στη δεύτερη υψηλότερη θέση σε ότι αφορά τις αποδόσεις βρίσκεται η Σαντορίνη με 6,4%. Η τιμή αγοράς σε ότι αφορά τις πολυτελείς εξοχικές κατοικίες διαμορφώνεται, σύμφωνα με την Algean Property, στα 6.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και τιμή ενοικίασης για μια εβδομάδα στα 8.000 ευρώ. 

Η Πάρος, στην τρίτη θέση (απόδοση 6,2%), έχει τιμή αγοράς εξοχικής κατοικίας 3.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και μέση τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης στα 4.500 ευρώ. 

Η Ρόδος ακολουθεί στην τέταρτη θέση (απόδοση 5,6%), με τιμή αγοράς 3.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και μέση τιμή ενοικίασης για διαμονή μιας εβδομάδας στα 3.500 ευρώ. 

Μία θέση πιο κάτω, συναντάμε τα εξοχικά στη Χαλκιδική με απόδοση 5,4%, τιμή αγοράς 3.750 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και μέση τιμή ενοικίασης για διαμονή μιας εβδομάδας στα 4.250 ευρώ. 

Την ίδια απόδοση με τη Χαλκιδική προσφέρει η Σκιάθος (5,4%). Η μέση τιμή αγοράς για ένα εξοχικό πολυτελείας αγγίζει τα 4.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και μέση τιμή ενοικίασης για διαμονή μιας εβδομάδας στα 4.500 ευρώ. 

Ακολουθεί η Ελούντα, η οποία προσφέρει απόδοση 5,3%. Η τιμή αγοράς σε ότι αφορά τις εξοχικές κατοικίες διαμορφώνεται, σύμφωνα με την Algean Property, στα 5.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και τιμή ενοικίασης για μια εβδομάδα στα 5.500 ευρώ. 

Στο Πόρτο Χέλι, στην 8η θέση της κατάταξης (απόδοση 5%), μία εξοχική κατοικία έχει τιμή αγοράς 5.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και η μέση τιμή ενοικίασής της για διαμονή μιας εβδομάδας είναι 5.250 ευρώ. 

Τέλος σε ότι αφορά τη δεκάδα με τις κορυφαίες αποδόσεις, στα Χανιά η απόδοση φθάνει στο 4,8%, η τιμή αγοράς στα 4.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και μέση τιμή ενοικίασης για διαμονή μιας εβδομάδας στα 4.000 ευρώ. 

Εάν προσθέσουμε ωστόσο την Κέρκυρα (απόδοση 4,3%) και την Κεφαλονιά (απόδοση 4,1%), προορισμοί οι οποίοι βρίσκονται στην 12η και τη 14η θέση αντίστοιχα, η χώρα μας κατέχει την ισχυρότερη παρουσία στη λίστα που παρουσιάζει η έρευνα. 

Σε ότι αφορά την πορεία των τιμών και των αποδόσεων, από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει πως σε αρκετούς προορισμούς, τόσο οι αποδόσεις, όσο και οι τιμές πώλησης των πολυτελών εξοχικών κατοικιών στην εγχώρια αγορά έχουν καταγράψει αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος, γεγονός που επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι ο εν λόγω κλάδος της ελληνικής κτηματαγοράς έχει τη δυναμική να δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες. 

Άλλωστε, όπως επισημαίνεται από τους αναλυτές, η αγορά των εξοχικών κατοικιών είναι αυτή τη στιγμή ο πιο δυναμικός κλάδος στο real estate της Νότιας Ευρώπης, ενώ εκτιμάται πως έως το 2020 θα πωληθούν περί τα δύο εκατομμύρια εξοχικά στην ευρύτερη περιοχή. 

*Υπολογίζονται συνολικά 12 εβδομάδες ενοικίασης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ