ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Πόλεµος, καταστολή, κέρδη για τους λίγους: Αυτές ήταν πάντα οι αξίες της ΕΕ!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:42:00 π.μ. |
Πόλεµος, καταστολή, κέρδη για τους λίγους: Αυτές ήταν πάντα οι αξίες της ΕΕ!
 Οι δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισµένοι πρόσφυγες στη χώρα µας είναι αποτέλεσµα της πολιτικής και των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στα «λόγια» η κυβέρνηση είναι αλληλέγγυα µε το δράµα των προσφύγων, στην πράξη όµως συµµετέχει σε κάθε βήµα που οξύνει το πρόβληµα: Συµµετέχει, όπως και οι προηγούµενοι, στις ιµπεριαλιστικές επεµβάσεις, υπογράφει και εφαρµόζει τις αποφάσεις της ΕΕ που εντείνουν το πρόβληµα και για τους ξεριζωµένους και για τους Έλληνες.

- Η ΕΕ δεν ήταν ποτέ ένωση της «αλληλεγγύης», της «οικονοµικής και κοινωνικής ευηµερίας», όπως µας λένε στα σχολεία, στις σχολές. Όπως λέει η κυβέρνηση, η ΝΔ και όλα τα κόµµατα που την υπερασπίζονται. Όλα τα προηγούµενα χρόνια η ΕΕ µαζί µε το ΝΑΤΟ οργάνωσαν δεκάδες πολέµους, σφαγές λαών για τα κέρδη των λίγων. Στο Αφγανιστάν (2001), στο Ιράκ (2003),στη Λιβύη (2011) και στη Συρία (2011), σε χώρες της Αφρικής. Έτσι δηµιουργήθηκαν οι τεράστιες προσφυγικές ροές. Τώρα µάλιστα προετοιµάζουν νέο πόλεµο στη Λιβύη! Γι’ αυτά τα εγκλήµατα δεν είχαν ακούσει τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΝΔ; Ήξεραν. Όταν γινόντουσαν αυτά τα εγκλήµατα, «κοίµιζαν» το λαό ότι τάχα µπορεί να βγει ωφεληµένος από τους πολέµους. ΕΕ σηµαίνει ευηµερία για τους λίγους, φτώχεια, πόλεµοι και ξεριζωµός για τους πολλούς.

- Η ΕΕ δεν «έχασε τον ίσιο δρόµο», όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Οι πράξεις της αποδεικνύουν ότι απ’ την αρχή της ίδρυσής της ήταν ενάντια στους λαούς. Η συµµετοχή της στους ιµπεριαλιστικούς πολέµους είναι η συνέχεια του διαρκούς «πολέµου» που έχει κηρύξει στα δικαιώµατα και τις ανάγκες των εργαζοµένων και της νεολαίας όλης της Ευρώπης. Καθηµερινά αποδεικνύεται αυτό που λέει το ΚΚΕ:

Ότι η ΕΕ είναι φυλακή των λαών. Υπάρχει και δρα για να προστατεύει και να ενισχύει µε κάθε τρόπο την κερδοφορία των λίγων.

Βάζουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα!

Την ίδια στιγµή που φουντώνουν οι κόντρες µεταξύ ισχυρών οικονοµικών συµφερόντων στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή η ελληνική κυβέρνηση συµφώνησε για την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Η παρουσία του ΝΑΤΟ σηµατοδοτεί την παραπέρα συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάµεων σε µία «εύφλεκτη» περιοχή, όπως το Αιγαίο. Είναι πολύ επικίνδυνη εξέλιξη για τους λαούς, και ιδιαίτερα τους νέους. Ετοιµάζουν νέα σφαγή στην περιοχή µας. Στη θέση των σηµερινών προσφύγων και µεταναστών µπορεί να βρεθεί κάθε λαός.

Οι παππούδες µας πρόσφυγες,οι γονείς µας µετανάστες, εµείς ρατσιστές;

Έχουµε µνήµη! Ξέρουµε καλά από τους παππούδες µας, τους γονείς µας και τις ιστορίες τους τι θα πει προσφυγιά

-Σκηνές σαν αυτές που σήµερα φιλοξενούν πρόσφυγες, τα παλιότερα χρόνια φιλοξενούσαν Έλληνες της Σµύρνης.

-Παλιότερα Ελληνίδες µάνες µε τα µωρά τους αγκαλιά έτρεχαν να γλιτώσουν, όπως σήµερα τα προσφυγόπουλα µε τις µανάδες τους.

-Καράβια και τρένα πληµµύριζαν µε Έλληνες για τις ΗΠΑ, τη Γερµανία, το Βέλγιο, όπως σήµερα τα φουσκωτά και τα σαπιοκάραβα των δουλεµπόρων γεµίζουν µε ξεριζωµένους.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών!

Με τους κυνηγηµένους είµαστε από την ίδια πλευρά: Την πλευρά των καταπιεσµένων. Έχουµε κοινό συµφέρον να παλέψουµε ενάντια στον αντίπαλό µας, που στην Ελλάδα, στην Τουρκία, στη Συρία, στην Κύπρο, στα Βαλκάνια είναι ίδιος: Το καπιταλιστικό σύστηµα που έχει σαπίσει και γεννάει µόνο πολέµους, φτώχεια, προσφυγιά. Αυτός είναι ο δρόµος για να ζήσει κάθε λαός µε σύγχρονα δικαιώµατα στη χώρα του.

ΠΑΛΕΥΟΥMΕ ΓΙΑ MΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ, ΠΟΛΕMΟΥΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ!

Σήµερα για τα κέρδη τους οι εκµεταλλευτές, µαζί µε τις κυβερνήσεις και τις ενώσεις τους, τσακίζουν τα δικαιώµατά µας στη µόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή, µας καταδικάζουν στην ανεργία, στην εργασιακή περιπλάνηση.

Αύριο πάλι για τα συµφέροντά τους θα θελήσουν να µας κάνουν κρέας για τα κανόνια στους πολέµους τους.

Οι νέοι και οι νέες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών σηκώνουµε τη δική µας σηµαία, τη σηµαία του αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώµατά µας. Τη σηµαία του αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας των µονοπωλίων, για την εργατική - λαϊκή εξουσία. Για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του. Για την αλληλεγγύη και την κοινή πάλη των λαών.

Για το σοσιαλιστικό αύριο χωρίς κρίσεις, πολέµους, προσφυγιά!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ