ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Με λαμπρότητα η περιφορά της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας στην Ύδρα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:01:00 π.μ. | |
Με λαμπρότητα η περιφορά της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας στην Ύδρα (βίντεο)
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 14 Αυγούστου 2016 η λιτάνευση δια μέσου των κεντρικών οδών του νησιού της ιερής θαυματουργής εικόνας της Παναγίας «Φανερωμένης» του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας που υποβάσταζαν τιμητικά άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Μετά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ με την παρουσία του Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερου και Γενικού Αρχιερατικού Επίτροπου π. Ακίνδυνου Δαρδανού -ο οποίος εκφώνησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, εξαιρετικό λόγο - μαζί με τον Ιερό Κλήρο του νησιού, έγινε η περιφορά της εικόνας της Παναγίας «Φανερωμένης» δια μέσου των κεντρικών οδών του οικισμού με στάσεις όπου αναπέμπονταν δεήσεις στην Υπεραγία Θεοτόκο.
Αξιοσημείωτο είναι ότι όταν η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας «Φανερωμένης» ξεπρόβαλε στο λιμάνι του νησιού, μετά την περιφορά στο εσωτερικό του οικισμού την καλωσόρισε ένας τιμητικός κανονιοβολισμός από το κάστρο του Κάβου. Μετά το πέρας της λιτάνευσης τελέστηκε Αρτοκλασία ακολούθησε ομιλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ και στη συνέχεια έγινε η απόλυση από την εξέδρα εμπρός από την είσοδο του Καθεδρικού ναού στο λιμάνι της Ύδρας. Στη συνέχεια εκατοντάδες κόσμου προσήλθαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό για να προσκυνήσουν την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας «Φανερωμένης» που είχε τεθεί στο κέντρο του Καθεδρικού Ναού.
Παρευρίσκονταν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Α. Καλύβας, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Ε. Καραμήτσος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Π. Μαρκαντώνης, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ύδρας κ. Α. Σωτηρόπουλος, Δημοτικού Σύμβουλοι του Δήμου Ύδρας, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πόρου κ. Σ. Σπυρίδων, ο Αρχιπλοίαρχος του Λ.Σ. κ. Δ. Παπαλεονάρδος, ο αναπληρωτής διοικητής του Α.Τ. Ύδρας, ο Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης Λ.Σ. κ. Γεώργιος Μανδαλάκης, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας κ. Ι. Κόκκιος, η διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου - μουσείου Ύδρας κ. Ν. Αδαμοπούλου, ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας κ. Θ. Σαϊτης, ο πρώην Δήμαρχος Ύδρα κ. Κ. Αναστόπουλος, φορείς του νησιού και εκατοντάδες κόσμου.
Στο Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και την λιτάνευση της Ιερής Εικόνας έψαλε χορός ψαλτών υπό την χοραρχία του κ. Άγγελου Διαμαντόπουλου πρωτοψάλτου του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ύδρας.
Άντρες του Λιμενικού Σώματος κρατούσαν κατά την περιφορά τιμητικά την ιερή θαυματουργή εικόνα της Παναγίας «Φανερωμένης» του Καθεδρικού Ναού.
Την Δευτέρα 15 Αυγούστου τελεσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου του νησιού.

Πηγή: hydraspoliteia.blogspot.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ