Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή της Τιμίας Ζώνης στη Νέα Τίρυνθα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:29:00 π.μ. |
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή της Τιμίας Ζώνης στη Νέα Τίρυνθα (βίντεο)
 Με κάθε λαμπρότητα η κωμόπολης της Νέας Τίρυνθας ,η μυθική πόλη των Κυκλώπων, τίμησαν την θεομητορική εορτή της Κατάθεσης της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου στον ομώνυμο Ιερό ναό .

Την παραμονή της εορτής ,παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκου Μπόλαρη , τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου.
 Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας σε όλη τη κωμόπολη προς ευλογία του τόπου και των κατοίκων. Τον Αρχιερατικό εσπερινό παρακολούθησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης, οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Γκιόλας, Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος , ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Β. Σιδέρης, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ και δημοτικός σύμβουλος Ναυπλιέων Παύλος Χρηστίδης, ο πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Ν. Τίρυνθας Δημήτρης Κυριακόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι κα.
 Ανήμερα της εορτής Τετάρτη 31 Αυγούστου τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου ,ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.
Την θεία λειτουργία παρακολούθησαν και ομάδα εβδομήντα περίπου ορθοδόξων νέων από την πόλη της Χαϊνούβκα της Ανατολικής Πολωνίας, στα πλαίσια του πνευματικού έργου που συντελείται στην μειονοτική ορθόδοξη κοινότητα της χώρας .
Οι Πολωνοί φιλοξενούνται στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος , στις εγκαταστάσεις του Ιερού προσκυνήματος Ζόγκα στην ορεινή Αργολίδα . Μαζί με τους μαθητές ,οι οποίοι είναι μέλη ορθόδοξης χορωδίας στην Πολωνία, ήταν κι Ιερείς .
Οι Πολωνοί μαθητές με τους συνοδούς τους θα αναχωρήσουν σήμερα από την Ελλάδα για την πατρίδα τους. Ο μητροπολίτης Αργολίδος τους ευχήθηκε ότι καλύτερο για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ