ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Τατούλης: Αδικημένη η Πελοπόννησος στις άδειες φύτευσης νέων αμπελώνων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:28:00 μ.μ. |
Τατούλης: Αδικημένη η Πελοπόννησος στις άδειες φύτευσης νέων αμπελώνων
 Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αδικείται κατάφορα από τις άδειες φύτευσης για νέες αμπελοφυτεύσεις, τονίζει ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης σε επιστολή που έστειλε στο ΥπΑΑΤ.

Ειδικότερα η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Με το υπ’ αριθμ. 3631/87165/28-07-2016 έγγραφό σας μας κοινοποιήθηκαν οι επιλέξιμοι παραγωγοί για την χορήγηση αδειών νέων φυτεύσεων έτους 2016.
Γίνεται σαφές ότι τα κριτήρια προτεραιότητας του άρθρου 5 της υπ’ αριθμ. 1012/21063/18-2-2016 Υ.Α. δεν επιτυγχάνουν την αναλογική κατανομή των νέων αδειών ανά Περιφέρεια, σε ποσοστό ανάλογο της συμμετοχής της στο αμπελουργικό δυναμικό της χώρας με βάση την έκταση της κάθε Περιφερειακής Ενότητας, με αποτέλεσμα να μην εγκριθούν αιτήματα παραγωγών της Περιφέρειάς μας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αδικείται κατάφορα και ιδιαίτερα οι ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Κορινθίας κατά κύριο λόγο και δευτερευόντως οι Αργολίδας, Μεσσηνίας και Λακωνίας. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν συγκεντρώνει ούτε το 0,5% του ποσοστού φύτευσης της απογεγραμμένης έκτασής της αντί του 1%. Στη περιφέρεια μας δραστηριοποιούνται ενεργά αρκετές οινοποιητικές επιχειρήσεις που παράγουν οίνους ανωτέρας ποιότητας και η ανεύρεση πρώτης ύλης αποτελεί βασικό παράγοντα ύπαρξης και ανάπτυξης.

Προτείνουμε άμεσα τη χορήγηση αδειών νέας φύτευσης σε επίπεδο Περιφερειών της χώρας σε ποσοστό ανάλογο του αμπελουργικού δυναμικού τους ή του αριθμού (στρεμμάτων) των υποβληθέντων αιτήσεων, αξιοποιώντας την Παρ. 2Β του άρθρου 63 του Καν. ΕΕ1308/2013.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ