ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Με κέρδη κλείνουν τα 100 χρόνια του ΚΥΚΝΟΥ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:27:00 μ.μ. |
Με κέρδη κλείνουν τα 100 χρόνια του ΚΥΚΝΟΥ
 Άντεξε πολέμους, οικονομική κρίση… πέρασε στην τέταρτη γενιά και συνεχίζει να ατενίζει το μέλλον, με αισιοδοξία.  Ο λόγος για την πρώτη κονσερβοποιία στη χώρα μας, την Κύκνος η οποία έχει καταφέρει όχι μόνο να διατηρήσει την οικονομική της ευρωστία αλλά και να επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητες της στο εξωτερικό.
Η βιομηχανία Κύκνος, συμπλήρωσε αισίως ένα αιώνα λειτουργίας, ενώ προσφάτως η ICAP την κατέταξε ανάμεσα στις υγιέστερες οικονομικά επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Το 2015 οι πωλήσεις της Κύκνος διαμορφώθηκαν στα 19,7 εκατ ευρώ, αυξάνοντας κατά 26% τον όγκο παραγωγής των βασικών προϊόντων της, ενώ κατέγραψε και κέρδη 0,3 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της Κύκνος αισιοδοξεί ότι λόγω της μείωσης του κόστους παραγωγής ανά μονάδα προϊόντος το 2015 θα βελτιώσει εκ νέου τα αποτελέσματά της το 2016, διατηρώντας στα ίδια υψηλά επίπεδα του περασμένου έτους τον όγκο της παραγωγής της.

Αναμένει δε πρόσθετα οφέλη από την είσοδό της στην αγορά των ΗΠΑ, όπου το 2015 τοποθέτησε επώνυμα προϊόντα της σε τρεις αλυσίδες λιανεμπορίου και συνδέθηκε με δυο δίκτυα διανομής τροφίμων.

Να σημειωθεί ότι η βιομηχανία εξάγει μέρος της παραγωγής της στη Βρετανία, την Κύπρο, τη Γερμανία, τον Καναδά, τη Γεωργία, την Ολλανδία και από το 2015 στις ΗΠΑ, ενώ κατά περιόδους διαθέτει προϊόντα της και στη Βουλγαρία και την Αλβανία.

Η κονσερβοποϊα ξεκίνησε τις δραστηριότητες της σαν μικρό συσκευαστήριο λαχανικών και ντοματοπολτού από τους αδερφούς Μιχαήλ και Κωστή Μανουσάκη στο Ναύπλιο, ενώ το 1915 συντάχθηκε το καταστατικό της πρώτης στα Βαλκάνια Ανωνύμου Ελληνικής Εταιρίας Κονσερβών.

Η «επανάσταση» έρχεται το 1965 όταν η επιχείρηση παρήγαγε και διέθεσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη σάλτσα κέτσαπ, ενώ στα χρόνια που ακολούθησαν, αποτέλεσε στρατηγικό προμηθευτή παγκοσμίως ισχυρών εταιριών τροφίμων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ