ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Γ. Μανιάτης: Σε ένα χρόνο 116 δις € επενδύσεις Γιούνκερ στην Ε.Ε. - Μηδέν στην Ελλάδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:00:00 μ.μ. | |
Γ. Μανιάτης: Σε ένα χρόνο 116 δις € επενδύσεις Γιούνκερ στην Ε.Ε. - Μηδέν στην Ελλάδα
 Ο υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, έκανε το ακόλουθο σχόλιο στα social media:

Στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο (14/9/2016), για τα αποτελέσματα του 1 έτους εφαρμογής του πακέτου Γιούνκερ, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, ανέφερε: «Εγκρίναμε επενδύσεις ύψους 116 δις € –από τη Λετονία έως το Λουξεμβούργο-, δάνεια σε 200.000 μικρές και νεοσύστατες επιχειρήσεις, δημιουργήσαμε 100.000 νέες θέσεις εργασίας».

Τίποτα από τα παραπάνω στην Ελλάδα. Κατέθεσα σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για τα αίτια. 

Επίκαιρη Ερ. προς Υπ. Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού "Αξιοποίηση πακέτου Γιούνκερ στην Ελλάδα"
«Το επενδυτικό σχέδιο για την Ευρώπη, ύψους 315 δισ. €, το οποίο εγκρίναμε από κοινού μέσα στην ίδια αυτή αίθουσα πριν από δώδεκα μόλις μήνες, οδήγησε ήδη σε επενδύσεις ύψους 116 δισ. € –από τη Λετονία έως το Λουξεμβούργο– μέσα στο πρώτο έτος λειτουργίας του.

Περισσότερες από 200.000 μικρές και νεοσύστατες επιχειρήσεις απ’ όλη την Ευρώπη έλαβαν δάνεια, ενώ περισσότερα από 100.000 άτομα βρήκαν νέα απασχόληση χάρη στο νέο Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων που πρότεινα εγώ, σχεδίασε η Επιτροπή μου και εσείς εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστηρίξατε και υιοθετήσατε με πρωτοφανή ταχύτητα».

Τα παραπάνω λόγια είναι απόσπασμα από την ομιλία της 14ης Σεπτεμβρίου 2016 του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ στο Ευρωκοινοβούλιο για την «Κατάσταση της Ένωσης» (State of the Union speech).

Ασφαλώς τα μεγέθη που αναφέρει ο κ. Γιούνκερ για όλη την Ευρώπη δείχνουν ενθαρρυντικά για το σύνολο της Ε.Ε., ταυτόχρονα όμως, δημιουργούν σοβαρότατα ερωτήματα για τα αντίστοιχα μεγέθη της Ελλάδας.

Τα ερωτήματα λοιπόν που τίθενται προς την κυβέρνηση είναι τα ακόλουθα:
Από ένα σύνολο επενδύσεων 116 δις € από τη Λετονία έως το Λουξεμβούργο μέσα στο 1ο έτος λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (πακέτο Γιούνκερ) πόσα δις επενδύσεων αναλογούν κι έχουν υλοποιηθεί στην Ελλάδα;
Από ένα σύνολο 200.000 μικρών και νεοσύστατων επιχειρήσεων που έλαβαν δάνεια σε όλη την Ευρώπη από το πακέτο Γιούνκερ τους τελευταίους 12 μήνες, πόσες χιλιάδες μικρές και νεοσύστατες επιχειρήσεις είναι ελληνικές;
Από ένα σύνολο 100.000 ατόμων που βρήκαν απασχόληση χάρη στο νέο ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, πόσες χιλιάδες είναι οι άνεργοι πολίτες της Ελλάδας που βρήκαν δουλειά στο πλαίσιο αντίστοιχων επενδύσεων που υλοποιήθηκαν;

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποιες είναι οι απαντήσεις της κυβέρνησης στα παραπάνω ερωτήματα;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Γιάννης Μανιάτης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ