ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Σπίρτζης σε Ανδριανό για την εκπόνηση αντιπλημμυρικών έργων στο Άργος: 20 εκ. ευρώ στις Περιφέρειες και τους Δήμους για επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:29:00 μ.μ. | |
Σπίρτζης σε Ανδριανό για την εκπόνηση αντιπλημμυρικών έργων στο Άργος: 20 εκ. ευρώ στις Περιφέρειες και τους Δήμους για επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα
 Στην 8159/12-9-2016 Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την ανάγκη σ εκπόνησης μελετών και υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων στο Άργος απάντησε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορώνκαι Δικτύων κ. Χ. Σπίρτζης επισυνάπτοντας Υπηρεσιακό Σημείωμα της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων.

Στο ως άνω σημείωμα αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“1. Σύμφωνα με το άρθρο 186 παρ. ΣΤ' του Ν. 3852/2010, ο σχεδιασμός, η μελέτη, η κατασκευή και η συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων ανήκουν στις αρμοδιότητες των καθ' ύλην Περιφερειών. Η Υπηρεσία μας θα εμπλακεί στην μελέτη και κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας εφόσον αυτά χαρακτηριστούν ως ειδικά και σημαντικά έργα Εθνικού Επιπέδου.

2. Η Υπηρεσία μας, για την ενίσχυση της προσπάθειας των Περιφερειών για την αντιμετώπιση εκτάκτων πλημμυρικών καταστροφών, έχει προτείνει με το υπ' αριθμό πρωτοκόλλου ΔΑΕΕα/οικ.1547/8-9-2016 έγγραφό της, την προέγκριση της ειδικής διάτασης 1ΙΣΤ της ΣΑΕ 572, προκειμένου από τις πιστώσεις του έργου 2014ΣΕ57200002 να μεταβιβάζονται πιστώσεις μέχρι ποσού 20 εκ ευρώ στις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας για επείγοντα έργα και μελέτες συντήρησης για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ