ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Ατύχημα ανοιχτά της Ύδρας με 22χρονο κυβερνήτη σκάφους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:00:00 μ.μ. | |
Ατύχημα ανοιχτά της Ύδρας με 22χρονο κυβερνήτη σκάφους
 Τέσσερις μόλις μέρες μετά τον θανάσιμο τραυματισμό 22χρονου ναύτη σε ιστιοφόρο σκάφος, όταν αυτός κτυπήθηκε στο κεφάλι από κατάρτι, ένα δεύτερο περιστατικό και πάλι στον Αργοσαρωνικό συνέβη το βράδυ της Δευτέρας, βόρεια της νήσου Δοκού.

Κυβερνήτης ιστιοφόρου, 22 χρονών, αλλοδαπός, τραυματίστηκε στο κεφάλι, και ενώ το σκάφος βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Δοκού (ανάμεσα στην Ύδρα και στην Ερμιόνη).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην περιοχή βρίσκονταν έξι ιστιοφόρα και ο 22χρονος προσπαθούσε να προσεγγίσει το δικό του με το μικρό βοηθητικό σκάφος στο οποίο βρισκόταν. Εκείνη τη στιγμή χτύπησε το κεφάλι του στην σκάλα. Στο σημείο έσπευσε πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Ερμιόνης.

Το Λιμεναρχείο Ναυπλίου αναφέρει:

"Την 05-09-2016 υπό τον συντονισμό του εθνικού κέντρου έρευνας και διάσωσης του υπουργείου ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής το λιμεναρχείο Ναυπλίου δια του β΄ λιμενικού τμήματος (Ερμιόνης) προέβη σε άμεσες ενέργειες για την παραλαβή και μεταφορά τραυματία κυβερνήτη ιστιοπλοϊκού σκάφους από την θαλάσσια περιοχή δυτικά της νήσου Ύδρας.

Πιο συγκεκριμένα περί ώρα 20:15 της 05-09-2016 στελεχη της υπηρεσίας μας με περιπολικό σκάφος β΄ λιμενικού τμήματος Λ/Χ Ναυπλίου (Ερμιόνης) απέπλευσαν από λιμένα Ερμιόνης προς εντοπισμο αιτούμενου βοήθεια ιστιοπλοϊκού σκάφους το οποίο βρέθηκε αγκυροβολημενο πλησίον της νήσου ``Δοκός`` δυτικά της νήσου Υδρας. 

Αμεσα ο κυβερνήτης αυτού, Πολωνός υπήκοος, ετών 22, παρελήφθη και μεταφερθηκε στο λιμένα Ερμιόνης απ' όπου και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αρχικά στο κεντρο υγείας Κρανιδίου και κατόπιν στο γενικό νοσοκομειο Άργους για περαιτερω παρακολούθηση.

Άμεσα ενημερώθηκε κ. εισαγγελέας πρωτοδικών Ναυπλίου.

Η υπηρεσια μας διενεργεί προανάκριση προς εξακρίβωση των αιτιών – συνθηκών αναφερόμενου τραυματισμού. "



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ