Ζωντανά 9 με 11 η εκπομπή "Μαζί"
με την Αλεξία Δρίτσα και τον Βασίλη Ζώη


Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

42 συλλήψεις στην Πελοπόννησο από ευρεία επιχείρηση της αστυνομίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:05:00 μ.μ. |
42 συλλήψεις στην Πελοπόννησο από ευρεία επιχείρηση της αστυνομίας
 Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκαν από την 27.9.2016 έως και χθες (30.9.2016) στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.  Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι χίλια τέσσερα (1004) άτομα, εκ των οποίων επτακόσια εβδομήντα ένα (771) ήταν ημεδαποί και διακόσια τριάντα τρία (233) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια ογδόντα επτά (687) οχήματα.  Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν είκοσι πέντε (125) άτομα, από τα οποία εβδομήντα εννέα (79) ήταν ημεδαποί και σαράντα έξι (46) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν σαράντα δύο (42) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

-Τρεις (3) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
-Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-Έξι (6) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
-Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
-Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
-Τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
-Πέντε (5) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-Πέντε (5) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
-Τρεις (3) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-Δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
-Ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
-Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
-Τρεις (3) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Εξιχνιάστηκαν:

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, μία (1) περίπτωση κλοπής σε αποθήκη ημεδαπού, που είχε γίνει κατά το χρονικό διάστημα 3.7.2016 έως 16.7.2016, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβάσιας Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 26χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ρουμανίας, για κλοπή. 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση κλοπής ποδηλάτου ημεδαπού, που είχε γίνει την 3.8.2016 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 17χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες εξήντα έξι (366) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο (2) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκε ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους -369- γραμμαρίων, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ