Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Σαρωτικό Καλλικρατικό λίφτινγκ της ΕΛΑΣ - 9 αστυνομικά τμήματα στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:03:00 π.μ. |
Σαρωτικό Καλλικρατικό λίφτινγκ της ΕΛΑΣ - 9 αστυνομικά τμήματα στην Αργολίδα
 Την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ θα ανακοινώσει σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Το σχέδιο προβλέπει σαρωτικό Καλλικρατικό λίφτινγκ και επαναφορά του παλιού θεσμού των αποτυχημένων «πολύ-αδύναμων» αστυνομικών τμημάτων όπως χαρακτηρίζεται από συνδικαλιστές της αστυνομίας, το σχέδιο προεδρικού διατάγματος με την αναδιοργάνωση των περιφερειακών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. που βάζει λουκέτο ή συμπτύσσει περίπου το 40% των αστυνομικών τμημάτων, τμημάτων ασφαλείας και τμημάτων τροχαίας σε όλη την Ελλάδα αφήνοντας πολλές παραμεθόριες περιοχές της χωρίς ουσιαστική ή τουλάχιστον ελλιπή και απομακρυσμένη αστυνόμευση.

Αν και στόχος ήταν η εξοικονόμηση πόρων από τα υπέρογκα μισθώματα αστυνομικών κτιρίων και η σωστή κατανομή αστυνομικού προσωπικού, αυτός δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται καθώς δεν δίνει λύση στην λειψανδρία (περίπου 7.000 κενές οργανικές θέσεις) και στα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα εξαιτίας των ελλείψεων σε οχήματα και τεχνολογικό εξοπλισμό. Το «νέο» σχέδιο προεδρικού διατάγματος αναδιοργάνωσης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, είναι σχεδόν το ίδιο με το «παλιό» του προκατόχου του κ. Νίκου Δένδια με πολύ μικρές αλλαγές.

Αντίστοιχα «λουκέτα» και συμπτύξεις γίνονται και σε αστυνομικές υπηρεσίες της επαρχίας. Αστυνομικά Τμήματα, Τμήματα Ασφαλείας και Τροχαίας που απομένουν συνολικά στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις έχουν ως εξής: 

Φθιώτιδα 13 και ένας Αστυνομικός Σταθμός, 
Βοιωτία 10 και ένας, 
Εύβοιας 13 και 3, 
Ευρυτανίας 3 και 3, 
Φωκίδας 7 και ένας, 
Αχαΐας 15, 
Αιτωλίας 7 και ένας, 
Ακαρνανίας 11 και ένας, 
Ηλείας 12 και 3, 
Κέρκυρας 11 και 2, 
Ζακύνθου 4, 
Κεφαλληνίας 6 και 2, 
Λευκάδας 5 και ένας, 
Αρκαδίας 10, 
Αργολίδας 9
Κορινθίας 11 και ένας, 
Λακωνίας 8 και 2, 
Μεσσηνίας 10, 
Κυκλάδες 11 και 15 Αστυνομικοί Σταθμοί, 
Α’ Διεύθυνση Δωδεκανήσου 12 και 6, 
Β΄ Διεύθυνση Δωδεκανήσου 10 και 5, 
Χανίων 13 και ένας, 
Ρεθύμνου 9 και ένας, 
Ηράκλειο 16 και ένας, 
Λασίθι 7 και 3.


Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ