ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Με επιτυχία η ημερίδα στο Ναύπλιο με θέμα τα αναβολικά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:59:00 μ.μ. |
Με επιτυχία η ημερίδα στο Ναυπλιο με θέμα τα αναβολικά
 Ημερίδα με θέμα «Η πανανθρώπινη Ολυμπιακή Ιδέα στη μέγγενη της εμπορευματοποίησης και των αναβολικών, που καταστρέφουν ζωές» πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο στην αίθουσα της πρώτης βουλής των Ελλήνων ,το Βουλευτικό. 
Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της του πρόεδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και την συνδιοργάνωσαν η μη κερδοσκοπική εταιρεία ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά’’, ο ΣΕΓΑΣ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Ναυπλιέων, η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.
Το Πρόγραμμα της ¨Ημερίδας¨ περιλάμβανε καλωσόρισμα του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου, χαιρετισμούς από τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσσο Χειβιδόπουλο, τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, τον βουλευτή Γιάννη Ανδριανό , τον  πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρο Κούβελο, τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλο και το μέλος του ΣΕΓΑΣ Γιάννη Μπόλλα.
Εξειδικευμένες εισηγήσεις έκαναν :

•Γιώργος Κατσιμπάρδης, πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨, πρώην υφυπουργός Εσωτερικών.

•Γιάννης Πανούσης, καθηγητής Εγκληματολογίας και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

•Παναγιώτης Δημάκος PhD,αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου.

•Θεόφιλος Πυλιανίδης, αναπληρωτής καθηγητής ΤΕΦΑΑ/ΔΠΘ

•Γίαννης Γαληνός, Διευθυντής Δ/βάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας

•Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, καρδιολόγος MD Διδάκτωρ ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Την ημερίδα παρακολούθησαν ο Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Β.Σιδέρης , ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ Γ.Αποστολόπουλος, ο τεχνικός Διευθυντης του Μαραθωνίου Ναυπλίου Ευάγγελος Παπαποστόλου, ο αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνων Δ.Κρίγγος, η πολιτευτής Σόνια Ταντάρου Κρίγγου, προπονητές, άνθρωποι του αθλητισμού και αθλητές.
Στον χαιρετισμό του ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ανέφερε:

Αγαπητοί Κύριοι Εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής και της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας,

Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητοί φίλοι

Σας καλωσορίζουμε στο Ναύπλιο και χαιρόμαστε για την ευκαιρία που μας δίδεται, μέσω της σημερινής Ημερίδας, να μιλήσουμε για ένα τόσο σημαντικό θέμα που καταστρέφει όχι μόνο τα Ολυμπιακά Ιδεώδη αλλά ολόκληρες ζωές.

Κύριε πρόεδρε της ΜΚΟ «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά

Χαιρόμαστε που είστε εδώ και σας συγχαίρουμε για την ιδέα να διεξαχθεί στην πόλη μας μια τόσο ενδιαφέρουσα εκδήλωση. 
Φίλες και φίλοι

ΟΤΑΝ ο Βαρόνος Πιερ ντε Κουμπερτέν πρότεινε την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, διατύπωσε ορισμένα ευγενή ιδεώδη. Πράγματι, το σύγχρονο Ολυμπιακό δόγμα, που αποδίδεται στον Κουμπερτέν, δηλώνει: «Αυτό που έχει σημασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είναι η νίκη, αλλά η συμμετοχή . . . Αυτό που έχει αξία δεν είναι η επικράτηση, αλλά το “ευ αγωνίζεσθαι”».

Δυστυχώς η ανάγκη του σύγχρονου αθλητή να ξεπεράσει τα γήινα όρια και να παίζει διαρκώς, σε υψηλό επίπεδο οδηγεί πολλούς στην απόγνωση ή στα αναβολικά.

Ο φαύλος κύκλος άρχισε πριν σχεδόν 25 χρόνια. Ήταν η εποχή που για να βρεθούν σε πλεονεκτική θέση, διάφοροι αθλητές άρχισαν να χρησιμοποιούν φάρμακα που βελτιώνουν την απόδοση. Μέχρι τότε, όχι πως δεν υπήρχαν αναβολικά και παράνομες ουσίες, αλλά πιστεύω ότι ήταν πιο περιορισμένη η έκταση. Από τα μέσα της δεκαετίας του 80, με την αύξηση των αγώνων, σε συνδυασμό με την προβολή των αθλητών, άνοιξε ο χορός για τα καλά στην χρήση διαφόρων ουσιών. Ήταν τότε που άρχισαν όλο και πιο πολλοί αθλητές να αμείβονται πλουσιοπάροχα, και οι ομάδες μετατράπηκαν σε πανάκριβες ανώνυμες εταιρίες, που η συμμετοχή τους στις μεγαλύτερες διοργανώσεις σήμαινε και πιο πολλά λεφτά, οπότε αν δεν ήταν πετυχημένες υπήρχε πρόβλημα. Και φυσικά όλοι γνωρίζουμε πως ούτε οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν γλίτωσαν από αυτή την πληγή.

Δυστυχώς και πάλι, από τότε μέχρι και σήμερα ο αθλητισμός σαν ένας σύγχρονος Κρόνος που τρώει τα παιδιά του, ζητάει όλο και περισσότερα, από νέα παιδιά, που αυτή την πίεση πολλές φορές δεν ξέρουν να την διαχειριστούν. 

Mε λύπη διαπιστώνουμε πως από το αφελές ντοπάρισμα με μαντζούνια που απασχόλησε την κοινωνία μερικές δεκαετίες πριν μέχρι σήμερα μοιάζει σαν να κύλησε ένας αιώνας με το ντόπινγκ να μας απασχολεί καθημερινά.

Και παρά τη θέσπιση εντατικών ελέγχων αντιντόπινγκ, η χρήση απαγορευμένων ουσιών από αθλητές που μετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα.

Το ντόπινγκ δηλητηριάζει εκτός από τα κορμιά των παιδιών μας και την ψυχή τους.

Πιστεύω πως ο αθλητισμός πρέπει να αποτελεί το οχυρό της αξιοκρατίας για την κοινωνία μας.Ο προσωπικός καθημερινός αγώνας στον αθλητικό χώρο και στην προπόνηση οφείλει να είναι ο απόλυτος ρυθμιστής του αποτελέσματος.
Μόνο έτσι ο νέος άνθρωπος θα συνειδητοποιήσει την αξία της σκληρής δολειάς σε όλα τα επίπεδα της ζωής.

Επιτρέψτε μου να πω πως μόνο όποιος βάζει το κεφάλι στην άμμο πιστεύει πως τέτοια πράγματα γίνονται αποσπασματικά και μεμονωμένα.

Σας καταθέτω τις θερμές ευχές μας για την έκβαση της σημερινής ημερίδας, η οποία ευχόμαστε να έχει λαμπρή επιτυχία, να εκπέμψει σε όλο τον κόσμο το μήνυμα του Ολυμπισμού και να ευαισθητοποιήσει τους αποδέκτες του.

Σας ευχαριστώ πολύ.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ