Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας για την καταστροφή του εργοστασίου "Εσπερίδες"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:44:00 π.μ. |
Ανακοίνωση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας για την καταστροφή του εργοστασίου "Εσπερίδες"
 Μετά τα μέτρα που προβλέπονται στο 3ο Μνημόνιο και στην αναθεώρηση της ΚΑΠ, (ΕΝΦΙΑ και άλλα αγροτικά χαράτσια, αύξηση ΦΠΑ, αποκλεισμός από της ενισχύσεις κλπ), η καταστροφή του εργοστασίου «Εσπερίδες» από την πυρκαγιά της 31ης Αυγούστου αποτελεί ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα για τη μικρομεσαία αγροτιά της περιοχής. 

Το χυμοποιείο-τυποποιητήριο απορροφούσε ένα μεγάλο κομμάτι της παραγωγής των αγροτών της Αργολίδας, οι οποίοι, όπως και οι εργαζόμενοι στις «Εσπερίδες», μένουν εν μια νυκτί κυριολεκτικά ξεκρέμαστοι.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ), εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζομένους και τις οικογένειές τους καθώς και στους αγρότες που για μια φορά ακόμα θα κληθούν να πληρώσουν τα σπασμένα. Καλούμε τους παραγωγούς που τροφοδοτούσαν το εργοστάσιο αλλά και όλη τη μικρομεσαία αγροτιά της περιοχής, να μην πιστέψουν τυχόν παχιά λόγια και υποσχέσεις απ’ αυτές που μας έχουν χορτάσει οι κυβερνήσεις και οι «τοπικοί άρχοντες» όλα τα προηγούμενα χρόνια. Να είναι σε επιφυλακή, να οργανωθούν και μαζί με τους εργαζομένους του εργοστασίου να διεκδικήσουν:

· Άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου με πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

· Καμία απόλυση των εργαζομένων.

· Με ευθύνη της κυβέρνησης και της Διοίκησης να διασφαλιστούν τα δεδουλευμένα και να εξασφαλιστεί η στήριξη των εργαζομένων για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι την πλήρη επαναλειτουργία του εργοστασίου.

· Άμεση εξόφληση των χρωστούμενων του εργοστασίου στους αγρότες και διασφάλιση-απορρόφηση της νέας παραγωγής.

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ