ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Καθολικό το αίτημα της παραμονής του ΙΚΑ Κρανιδίου στη προσυνεδριακή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ερμιονίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:18:00 μ.μ. | | |
Καθολικό το αίτημα  της παραμονής του ΙΚΑ Κρανιδίου στη προσυνεδριακή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ερμιονίδα
 Το Σάββατο 24 Σεπτέμβρη , σε προγραμματισμένη , ανοιχτή , προσυνεδριακή, συνέλευση της Οργάνωσης Μελών Ερμιονίδας του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή του βουλευτή Γιάννη Γκιόλα και του μέλους της Κ.Ε.( και του οργανωτικού γραφείου) Χρήστου Πιλάλη , προσήλθαν ο Δήμαρχος , εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων και πολίτες , για να θέσουν το θέμα του ΙΚΑ Κρανιδίου.
Συγκεκριμένα ήσαν παρόντες ο δήμαρχος Δημ. Σφυρής, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Γεωργόπουλος, της ελάσσονος μειοψηφίας Τάσος Τόκας , ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ερμιόνης Χρ. Δάγκλης , ο διευθυντής του ΙΚΑ Κρανιδίου Αθαν. Δρούζας δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες της Ερμιονίδας.

Το θέμα προτάχθηκε και έγινε διεξοδική συζήτηση.

Αρχικά ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας αναφέρθηκε στο αίτημα που είχε αποστείλει στον Υφυπουργό Κοιων . Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο και τον Διοικητή του ΙΚΑ Διον. Καλαματιανό όπου εξετέθησαν οι λόγοι για τους οποίους καθίσταται αναγκαία η λειτουργία του ΙΚΑ Κρανιδίου , ως έχει μέχρι σήμερα.

Ο κ. Γκιόλας ενημέρωσε ,στη συνέχεια , ότι τη Δευτέρα, 19 του μηνός, ο Διοικητής του ΙΚΑ του μετέφερε την πρόθεση της διοίκησης να μετατραπεί το παράρτημα ΙΚΑ Κρανιδίου σε Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης , όπως συμβαίνει και με 60 ανάλογες δομές σε ισάριθμες πόλεις, το οποίο όμως θα καλύπτει το 90% των ενεργειών και υπηρεσιών που παρέχονται σήμερα.

Οι παρευρισκόμενοι και ο διευθυντής του ΙΚΑ απαίτησαν να παραμείνει η μονάδα του ΙΚΑ ως έχει και να γίνει προσπάθεια μείωσης του μισθώματος , η εξεύρεσης άλλου χώρου.

Τόσο ο Γιάννης Γκιόλας όσο και ο Χρήστος Πιλάλης τόνισαν ότι θα μεταφέρουν στο κόμμα όσο και στη διοίκηση του ΙΚΑ το καθολικό αίτημα της περιοχής , όπως αυτό εκφράστηκε από το σύνολο όσων παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση για διατήρηση - λειτουργία της μονάδας του ΙΚΑ ως έχει ή για συνέχιση λειτουργίας για εύλογο χρονικό διάστημα, εν όψει και της ( από 1-1-17) έναρξης ισχύος των διατάξεων για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ( ΕΦΚΑ)





ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ