ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών στον υγρότοπο Μουστού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:40:00 π.μ. |
Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών στον υγρότοπο Μουστού
 Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (EuroΒirdwatch) πραγματοποιείται κάθε χρόνο το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου με αφορμή το ταξίδι της μετανάστευσης εκατομμυρίων πουλιών που κατά την φθινοπωρινή περίοδο πετούν προς τις περιοχές διαχείμασής τους, στη Μεσόγειο και την Αφρική. Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι η σημαντικότερη εκδήλωση των εταίρων του BirdLife International, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Κεντρική Ασία και συντονίζεται στην Ελλάδα από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. 

Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού συμμετέχει για 5η συνεχόμενη χρονιά στη διοργάνωση αυτή με εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 στη λιμνοθάλασσα Μουστού.

Το γενικό θέμα της φετινής γιορτής (1-2/10) αφορά στην προστασία των μεταναστευτικών πουλιών και των βιοτόπων τους. Σκοπός είναι να δοθεί το μήνυμα του πόσο σημαντικό είναι να προστατευτούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται, οι χώροι όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση καθώς και οι μεταναστευτικές τους διαδρομές. Επιπλέον αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για το ευρύ κοινό αλλά και τους λάτρεις της άγριας ορνιθοπανίδας (birdwatchers) να παρατηρήσουν ένα στιγμιότυπο της μετανάστευσης των πουλιών από κοντά, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για αυτό το ιδιαίτερο φυσικό φαινόμενο.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πανοραμικό σημείο του υγροτόπου Μουστού από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ., περιλαμβάνει:
παρατήρηση άγριας ορνιθοπανίδας με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού παρατήρησης (κιάλια, τηλεσκόπια) και βοηθημάτων (έντυποι οδηγοί αναγνώρισης, φωτογραφικό υλικό),
περιβαλλοντικό εργαστήρι ζωγραφικής-χειροτεχνίας και κατασκευών για τα μεταναστευτικά πουλιά για τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας,
σύντομη πεζοπορία προς τα τρία παρατηρητήρια περιμετρικά του υγροτόπου,
επανένταξη πουλιών στο φυσικό τους περιβάλλον, σε συνεργασία με το Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ,
διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού για την προστατευόμενη περιοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση της Πανευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών 2016 στον υγρότοπο Μουστού, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού στο τηλέφωνο 2755022021 (εσωτ. 5).

Η συμμετοχή για το κοινό είναι ελεύθερη.

Φορέας Διαχείρισης

Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού

Άστρος Αρκαδίας, 22001

Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22806



Email: info@fdparnonas.gr Web: www.fdparnonas.gr.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ