ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Ο φετινός Αύγουστος θερμότερος από ποτέ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:47:00 π.μ. |
Ο φετινός Αύγουστος θερμότερος από ποτέ
 Ενα πολύ σημαντικό ρεκόρ φαίνεται να έσπασε ο φετινός Αύγουστος καθώς ισοφάρισε τον Ιούλιο ως ο θερμότερος μήνας από το 1980, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναλύθηκαν από την αμερικανική υπηρεσία διαστήματος, τη NASA. Ταυτόχρονα, ο φετινός Αύγουστος διεκδικεί τα σκήπτρα του πιο ζεστού μήνα από το 1880 – οπότε και ξεκίνησε η τήρηση μετεωρολογικών αρχείων.


Με βάση τα νέα δεδομένα, αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες το τρέχον έτος να είναι η τρίτη κατά σειρά χρονιά που θα καταρριφθεί το ρεκόρ θερμοκρασίας.

Ειδικότερα η θερμοκρασία του φετινού Αυγούστου ήταν 0,16 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από αυτή του θερμότερου Αυγούστου της ιστορίας, που ήταν αυτός του 2014. Επίσης, η μέση θερμοκρασία του φετινού Αυγούστου ήταν ένα περίπου βαθμό Κελσίου υψηλότερη από τον μέσο όρο του μηνός για την περίοδο αναφοράς 1951 - 1980.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε μήνα, μετά τον Οκτώβριο του 2015, σημειώνεται ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών, με αποκορύφωμα τους φετινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Το πρώτο εξάμηνο του 2016 είναι το πιο θερμό εξάμηνο στη μετεωρολογική ιστορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με έρευνα που ολοκληρώθηκε πριν από μερικούς μήνες, κλιματολόγοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τη λανθασμένη εκτίμηση της αύξησης της στάθμης των θαλασσών. Οι ειδικοί επισήμαιναν τότε ότι η στάθμη των θαλάσσιων υδάτων μπορεί να αυξηθεί κατά ένα μέτρο μέχρι το 2100, τονίζοντας ότι είναι αμέσου προτεραιότητος ο περιορισμός των αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ