Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016

Πουλάτε το αυτοκίνητο σας; Τότε αυτό πρέπει να το διαβάσετε...

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:46:00 π.μ. |
Πουλάτε το αυτοκίνητο σας; Τότε αυτό πρέπει να το διαβάσετε...
 Αν ΠΟΥΛΑΤΕ το όχημά σας ΠΡΟΣΟΧΗ !!Κατά την δοκιμαστική οδήγηση του οχήματος σας να συνταξιδεύετε και εσείς. Καλό είναι κατά την πώληση να μην είσαστε μόνοι σας. Μην αφήνετε τον υποψήφιο αγοραστή να οδηγήσει μόνος του το όχημα που πουλάτε και προπάντων μην του δίνετε τα χαρτιά του οχήματος. Μπορεί να το πάρει και να φύγει.

Αν σας πάρουν με απόκρυψη και θέλουν να δούνε το όχημά σας, να ζητάτε το νούμερό του τηλεφώνου τους. Μην εμπιστεύεστε αγοραστές που παίρνουν με απόκρυψη. Αν έρθουν σπίτι σας σημειώστε το νούμερο του αυτοκινήτου τους. Μη στείλετε με φάξ η email την άδεια του οχήματος σε άγνωστους.

Αν σας ζητήσει ο αγοραστής να του πάτε εσείς σε αυτόν το όχημα που έχετε προς πώληση ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ.
Θα σας πεί διάφορα για να σας κατεβάσει την τιμή που συμφωνήσατε
Αν δεν το πάρει θα έχετε κάνει τόσο κόπο χωρίς λόγο
Μην ετοιμάζετε χαρτιά πριν την αγορά να του δώσετε. Μπορεί να σας πάρει τα χαρτιά του αυτοκινήτου, το τιμολόγιο και το όχημα και να απαιτήσει νόμιμα πλέον ότι έχετε γράψει στα χαρτιά
Μην πραγματοποιήσετε αγορά αν δεν έχετε ελέγξει την κυριότητα του οχήματος
Προσοχή στον τίτλο ιδιοκτησίας του οχήματος (και πιό πολύ από το εξωτερικό) ανήκει πράγματι στον πωλητή ? είναι πραγματικά το διαφημιζόμενο όχημα? Μάθετε την πινακίδα του οχήματος και ρωτήστε σε κάποια αντιπροσωπεία η σε κάποια ασφάλεια για το ιστορικό του οχήματος (χρονολογία, Χιλιόμετρα, σέρβις, ιδιοκτήτης, τρακάρισμα κλπ.).Καλό επίσης είναι να γίνεται πριν απο την αγορά τεχνικός έλεγχος του οχηματος για τυχον τρακαρίσματα/μηχανικές βλάβες/τήρηση εγγύησης κλπ.Να ελέγχετε την χρονολογία του οχήματος και τον αριθμό σασί . Συνηθίζεται από τους πωλητές να "βαπτίζουν" το όχημά τους νεώτερο από ότι είναι. Να το ελέγχετε πρίν ξεκινήσετε να δείτε το όχημα. Να ελέγχετε αν ο αριθμός που είναι "χτυπημένος" στο σασί είναι ο ίδιος με αυτόν της άδειας κυκλοφορίας. Αν αγοράζετε αυτοκίνητο καλό είναι να έχετε κάποιον μαζί σας π.χ. μηχανικό που θα καταλάβει αν το αμάξι έχει πρόβλημα ή είναι τρακαρισμένο. Να ζητάτε να σας βεβαιώνεται γραπτώς ότι είναι ατρακάριστο, πόσα χιλιόμετρα έχει και την ακριβή χρονολογία για να είσαστε και "νομικά" καλυμμένοι.

Προσοχή σε πωλητές που πουλάνε προσημειωμένο αυτοκίνητο (που σημαίνει ότι χρωστάνε δόσεις και δεν έχουν την πλήρη ιδιοκτησία του αυτοκινήτου).Να διαβάζετε πρώτα την άδεια αν γράφει παρακράτηση. Σε τέτοια περίπτωση μη δίνετε προκαταβολή και μην πληρώνετε το χρέος του παλαιού ιδιοκτήτη δήθεν με την εγγύηση υπεύθυνης δήλωσης η ιδιωτικού συμφωνητικού. Αν μετά την πληρωμή σας δεν θέλει να μεταβιβάσει το αυτοκίνητο θα μπλέξετε σε δικαστήρια και ίσως δεν πρόκειται να πάρετε ποτέ τον τίτλο κυριότητάς του. Μπορείτε να ζητήσετε στην τράπεζα αναδοχή χρέους και όταν εγκριθεί θα μεταβιβαστεί το αυτοκίνητο στο όνομά σας. Ρωτήστε στην τράπεζα για περαιτέρω πληροφορίες.

Προσοχή στις συναλλαγές με western union,paypal, επιταγές κλπ
Προσοχή στις επιταγές! Από το εξωτερικό είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ακάλυπτες - (Για το εσωτερικό: Μην πουλάτε το αμάξι με επιταγές είναι πολύ επικίνδυνο) !!!

Όταν καταθέτετε, στην τράπεζα, μία επιταγή από εξωτερικό για να πάρετε τα χρήματά σας πρέπει να περάσει εως και ένας μήνας και συνήθως διαπιστώνετε απλά ότι είναι ψεύτικη/ακάλυπτη. Αρα δεν παίρνετε χρήματα και έχετε στα χέρια σας απλά ένα άχρηστο χαρτί. Ένα κόλπο για να σας ξεγελάσουν είναι δεν κάνουν καθόλου παζάρια (κάνουν τους οικονομικά άνετους, μετά σας στέλνουν μια επιταγή με μεγαλύτερο ποσό από αυτό που συμφωνήσανε (τάχα κατά λάθος) και ζητάνε από εσάς να τους στείλετε τα ρέστα πίσω. Σας λένε ότι έκαναν λάθος το ποσό και σας πιέζουν με συνεχή τηλεφωνήματα για να δώσετε πίσω την διαφορά.
Στην ουσία θέλουν να σας πάρουν την διαφορά και μετά εξαφανίζονται. Μην τους τα δίνετε πίσω.

Σας ζητάνε πολλές φορές τον αριθμό λογαριασμού σας βάζουν στην τράπεζά σας μια επιταγή (η οποία είναι ακάλυπτη) η οποία είναι το ποσό του αυτοκινήτου π.χ. 4000 ευρώ + π.χ. 1000 ευρώ για την μεταφορά. Φαίνεται στον λογαριασμό σας ότι τάχα μπήκαν τα χρήματα των 5000 ευρώ (είναι όμως θεωρητικά στον λογαριασμό σας δεν μπορείτε να τα πάρετε στο χέρι, πρέπει να τα πάρει πρώτα η τράπεζα σας από την τράπεζα του εξωτερικού). Μετά σας παίρνει η δήθεν μεταφορική εταιρεία τηλέφωνο και σας ζητάει να της στείλετε τα 1000 ευρώ μέσω π.χ. Western Union. Εσείς βάζετε τα 1000 ευρώ, που τάχα σας έβαλε ο αγοραστής παραπάνω για την μεταφορά, και τα χάνετε. Γιατί μέσα σε ένα μήνα το πολύ η τράπεζα σας παίρνει πίσω τα 5000 ευρώ, λόγω του ότι η επιταγή ήταν ακάλυπτη. Μην δίνετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας σε ενδιαφερόμενους που υπόσχονται να σας βαλουν χρήματα απο το εξωτερικό, μερικές φορές και παραπάνω από αυτά που ζητάτε γιατί δήθεν έχουν αγοραστή και θέλουν προμήθεια! Αποσκοπούν στην εξαπάτησή σας.

Μεγάλη προσοχή στις συναλλαγές σας με τις τράπεζες WESTERN UNION, την Escrow και την MoneyGram ή άλλες τράπεζες που δουλεύουν με ανάλογο τρόπο. Συνήθως άτομα από το εξωτερικό σας κάνουν δελεαστικές προσφορές και αποσκοπούν στην εξαπάτησή σας. Σας υπόσχονται δήθεν εγγυητική μεταχείριση της τράπεζας. Μόνο το νούμερο συναλλαγής χρειάζεται κανείς για την παραλαβή χρημάτων από τέτοιες τράπεζες, το όνομα δεν παίζει ρόλο και έτσι δεν γνωρίζετε στην ουσία σε ποιόν στέλνετε τα χρήματά σας! Τις περισσότερες φορές η παραλαβή των χρημάτων γίνετε με πλαστή ταυτότητα.

Προσοχή στις αγγελίες με στοιχεία επικοινωνίας στην φωτό η στο κείμενο
E-mail στις φωτογραφίες η μέσα στο κείμενο των αγγελιών βάζουν απατεώνες !!! Προσοχή θα χάσετε τα λεφτά σας. 

Όσες αγγελίες έχουν email ή τηλέφωνο στην ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ή ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ είναι πάρα πολύ επικίνδυνες και είναι σχεδόν βέβαιο ότι αποσκοπούν στην εξαπάτησή σας! Μην δίνεται προκαταβολή βασιζόμενοι σε επαφή μόνο με email η μόνο με κινητό. ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ πρίν ξεκινήσετε να πάτε να δείτε ένα όχημα. Αν ο πωλητής δεν θέλει να δώσει σταθερό να προσέξετε πολύ. Σας υπόσχονται να σας στείλουν το αμάξι με μια ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ εταιρεία, η οποία είναι πλαστή.

Φτιάχνουν ακόμη και ψεύτικη ιστοσελίδα της μεταφορικής για να σας ξεγελάσουν.Χρησιμοποιούν πολλές φορές ελληνικά τηλέφωνα, που όμως είναι π.χ. FAX κάποιας τυχαίας εταιρείας, λάθος νούμερα, τηλέφωνα στα οποία δεν απαντά κανείς κλπ., για να σας κάνουν να πιστέψετε ότι το τηλέφωνο είναι ελληνικό και αληθινό και ότι δήθεν βρίσκονται προς το παρόν στο εξωτερικό. Να μην εμπιστεύεστε πωλητές που βάζουν ψεύτικα τηλέφωνα και δουλεύουν μόνο με e-mail . Το αυτοκίνητο δεν θα το παραλάβετε ποτέ!! Προσοχή στα Ε-MAIL και στα ΚΙΝΗΤΑ πωλητών που το αυτοκίνητο έχει δελεαστικές τιμές αλλά βρίσκεται δήθεν στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!!!

Τεχνικά είναι δυνατόν να γίνετε και παραποίηση των e-mail με αποτέλεσμα να φένετε σαν αποστολέας κάποιος που δεν έχει σχέση με αυτό το e-mail. Μη στέλνετε προσωπικά δεδομένα μέσω e-mail και προπάντων δεδομένα που σχετίζονται με πιστωτικές κάρτες.
ΜΗ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ Μην επηρεάζεστε από την καλή τιμή. Μη στείλετε προκαταβολή σε αγγελίες που δουλεύουν με εμαιλ η αγγελίες εξωτερικού.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ