ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Γ. Μανιάτης: Πρόταση μας ο Προοδευτικός Μεταρρυθμιστικός Πατριωτισμός – Όχι στο υπερταμείο εκποίησης και ρευστοποίησης (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:35:00 μ.μ. | |
Γ. Μανιάτης: Πρόταση μας ο Προοδευτικός Μεταρρυθμιστικός Πατριωτισμός – Όχι στο υπερταμείο εκποίησης και ρευστοποίησης
 Σημεία συνέντευξης Γιάννη Μανιάτη στην ΕΡΤ, «ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ» με τους Ε. Χρονά και Θ. Σιαφάκα:

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Στο ερώτημα αν εμείς θέλουμε επενδύσεις, έχουμε απαντήσει στην πράξη: Ως Υπουργός ΠΕΚΑ, έβαλα την τελική υπογραφή για την αξιοποίηση α) του Ελληνικού, β) του Αφάντου στη Ρόδο, γ) της Κασσιόπης στην Κέρκυρα, δ) του Αστέρα της Βουλιαγμένης, ε) 3 συμβάσεων για έρευνα και αξιοποίηση Υδρογονανθράκων.
Πού βρισκόμαστε:

· Από τις 34 χώρες που περιλαμβάνει η φετινή έκθεση του ΟΟΣΑ, μόνο η Ελλάδα αύξησε μέσα στο 2015 τους φορολογικούς συντελεστές, κατά συνέπεια είναι ακόμη λιγότερο ελκυστική σε επενδυτές.

· Η ετήσια Έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Forum (WEF) δείχνει την κατρακύλα της Ελλάδας στην 86η θέση ανταγωνιστικότητας.

· Ο κ. Γιούνκερ μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο είπε ότι από το «πακέτο Γιούνκερ» έχουν επενδυθεί 116 δις € σε όλα τα Κράτη-Μέλη (πλην της Ελλάδας). Στην Ελλάδα όλοι ξέρουμε ότι έχουμε μηδέν.

· Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ντομπρόφσκις, δήλωσε στη Ρίγα ότι η Ελλάδα παίρνει δύσκολα κι επώδυνα μέτρα, επειδή ο κ. Τσίπρας επέλεξε το δρόμο του λαϊκισμού, σταμάτησε την πορεία των μεταρρυθμίσεων κι ενώ η χώρα επρόκειτο να έχει το 2015 2,5% ανάπτυξη, είχε κι έχει ύφεση.

· Κατά τη χθεσινή επίσκεψη των Υπουργών Ενέργειας της Κύπρου και του Ισραήλ στην Ελλάδα για το ενεργειακό μέλλον της ΝΑ Ευρώπης και Μεσογείου, ανακοινώθηκε αυτό που όλοι ξέρουμε, ότι δηλ. έχουμε στην Ελλάδα 6 συμβάσεις στον αέρα, τις οποίες είχαμε προκηρύξει εμείς, που περιμένουν εδώ και 1,5 χρόνο να αναδειχθεί ο μειοδότης, να περάσουν από τη Βουλή και να προχωρήσουν.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει μια αμφιθυμία και προσπαθεί να συνταιριάξει δύο αντιφατικά πράγματα: Από τη μια αυτούς που ονειρεύονται «δημοκρατικό δρόμο προς τον Σοσιαλισμό», κλαίνε όταν υπογράφουν ιδιωτικές επενδύσεις και από την άλλη τον κ. Πιτσιόρλα, ο οποίος επιδιώκει να έρθουν επενδυτές με σοβαρότητα στη χώρα.

Από το 2010 μέχρι και το 2015 έχουμε υποστεί προπηλακισμούς, ύβρεις, χυδαιότητες από ανθρώπους που σήμερα μας ζητούν να κάνουμε εποικοδομητική κριτική στη Βουλή. Ας κάνουν την αυτοκριτική τους σχετικά με το τι έκαναν απέναντι σε μας που τόσα χρόνια μόνοι μας προσπαθούσαμε να υπερασπίσουμε την πατρίδα. Αντίθετα με αυτούς, εμείς συνεισφέρουμε με πολύ δημιουργικό τρόπο, π.χ. υπερψηφίσαμε το νσχ για το Ελληνικό, στηρίζουμε τις μεγάλες επενδύσεις, όπως την αξιοποίηση των αεροδρομίων, κ.ά.

5. Έχει σημασία το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση, π.χ. δεν μπορεί να υπογράφουν το Ελληνικό, αλλά οι κατεξοχήν αρμόδιοι Υπουργοί Μεταφορών και Περιβάλλοντος να μην έρχονται να το υπερασπιστούν και να στέλνουν τον Υπουργό Πολιτισμού, ο οποίος επιδιώκει να κηρύξει αρχαιολογική ζώνη όλη την περιοχή.

ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

Οι λέξεις κλειδιά της απόφασης του Ιουνίου 2015 (Συμβούλιο Κορυφής) που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας είναι: ρευστοποίηση και εκποίηση όλης της δημόσιας περιουσίας για τα επόμενα 99 χρόνια.

ΒΙΒΛΙΟ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ», εκδ. ΠΑΠΑΖΗΣΗ
Μια χώρα που βρίσκεται σε δύσκολη θέση, όπως είναι σήμερα η Ελλάδα, έχει ανάγκη για μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση. Μια Ελλάδα που πιστεύει στις δυνάμεις της, εξωστρεφή, μια χώρα κοσμοπολίτισσα, με Έλληνες προοδευτικούς πατριώτες, πολίτες που πιστεύουν στις δυνάμεις τους.
Με τον εξωστρεφή Προοδευτικό Πατριωτισμό μπορούν να υπάρξουν δράσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας, αναβαθμίζουν τη γεωπολιτική θέση της χώρας, δίνουν μια νέα αυτοπεποίθηση.
Έχουμε βαθιά ανάγκη να ξαναπιστέψουμε στις δυνάμεις μας. Η Ελλάδα, κι αυτό καταγράφεται στο βιβλίο, πρέπει να πιστέψει στις δυνάμεις της, στους ανθρώπους της, έχει τις δυνάμεις να ξανασηκωθεί όρθια, περήφανη, ως ένας μεγάλος γεωπολιτικός παίκτης στην ευρύτερη περιοχή.
Η πρώτη παρουσίαση του νέου μου βιβλίου θα γίνει τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη (αίθ. Δημοτικού Συμβουλίου) με τους Β. Βενιζέλο, Γ. Μπουτάρη και Σπ. Λυκούδη.

Το video με την τοποθέτηση του κ. Γ. Μανιάτη:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ