ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Θεατρική παράσταση του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών "ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ" σήμερα στη Νέα Επίδαυρο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:52:00 π.μ. | |
Θεατρική παράσταση του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών "ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ" σήμερα στη Νέα Επίδαυρο
 Η θεατρική ομάδα (εκτός δρόμου) του πανελλήνιου συλλόγου Παραπληγικών θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση (ο αγαπητικός της βοσκόπουλα) ο Δήμος Επιδαύρου για 4χρονια πρωτοπορεί φιλοξενώντας μοναδικές παραστάσεις που πραγματικά ενθουσιάζουν όλους όσους έχουν την τύχη να τις παρακολουθούν.

Ο «Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών», προσπαθώντας να επενδύσει σε ένα ευρύ φάσμα κοινωνικοποίησης και ανθρώπινης έκφρασης, δημιούργησε πριν 7 χρόνια την θεατρική ομάδα «εκτός δρόμου».Η ομάδα δημιουργήθηκε με σκοπό αφενός, να ανατρέψει την προκατάληψη που θέλει τους ανθρώπους με αναπηρία αποκλεισμένους από το « κοινωνικό γίγνεσθαι».
Αφετέρου, να επισημάνει ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ανθρώπων τα μέλη που την απαρτίζουν είναι τόσο άτομα με αναπηρία όσο και χωρίς.

Με την εμπειρία των ηθοποιών – σκηνοθετών κ Ταχτσόγλου Σωτήρη, Έρρη Μπουρλέσα, Κων/νου Δέτωρου και την στήριξη του «ΠΑΣΠΑ» και την πολύτιμη προσφορά πολλών ανθρώπων του θεάτρου, (όπως της κ Άννας Φόνσου, καθώς και συναδέλφων με αναπηρία και εμπειρία στο ψυχισμό ερασιτεχνών ηθοποιών.

Κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, τις ρατσιστικές προκαταλήψεις, τις νομικές δυσκολίες διαγράφοντας μια αξιοπρόσεκτη καλλιτεχνική παρουσία. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές από τις παραστάσεις (Δ. Καρπενησίου, Πνευματικό κέντρο Άννα- Μαρία Καλουτά, με έργα Τσέχωφ Αρκούδα- και πρόταση γάμου, Εκκλησιάζουσες – Αριστοφάνης «Νέα Επίδαυρος), Μονόπρακτα Ζαν Κοκτώ («Η Ψεύτρα», Το φάντασμα της Μασαλίας, Το πανηγύρι) Νέα επίδαυρος 2014

Με όχημα την τέχνη αναδείχθηκε το υποκριτικό ταλέντο πολλών ανθρώπων με αναπηρία και όχι μόνο. Η αποδοχή του κόσμου και η στήριξη του στο ενγχείρημα αυτό είναι εντυπωσιακή, το γεγονός αυτό μας δίνει δύναμη για νέες δράσεις και συνεργασίες.

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη διαδρομή της η θεατρική ομάδα «εκτός δρόμου», ανεβάζει την θεατρική παράσταση «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας», κείμενα (Δ. Κορομηλάς)
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Ταχτσόγλου
Βοηθοί σκηνοθέτη: Κώστας Δέτωρος –Έρρη Μπουρλέσα
Υπεύθυνος θεατρικής ομάδας; Σοφοκλής Αλέπης
Μουσικοί Λευτέρης Παπαδάκης- Γιάννης Τσίνας
Σκηνικά-Κουστούμια: θεατρική ομάδα
Συμμετέχουν: Σωτήρης Ταχτσόγλου, Κώστας Δέτωρος, Αναστασία Ρηγούτσου, Ιωάννης Χαλδαίος, Μαρία Πολύζου, Πάσχου Βαρβάρα, Μαρία Τσιλικοπούλου, Νέαρχος Γιαννάκης, Ντέαρτα Ράππο, Έρρη Μπουρλέσα, Θώμη Χατζή, Αικατερίνη Αβραμοπούλου, Βαγγέλης Γιαννουλόπουλος, Σωτήρης Σακελλαρίου, Χρηστίδου Ευγενία, Φοίβος – Ιωάννης Μαρκαντώνης , Αλέξανδρος Πλάτζε, Βαγγέλης Σιάμο.

Υπόθεση του έργου: «Στον αγαπητικό της βοσκοπούλας» η δράση εκτυλίσσεται σε ένα ορεινό χωριό της Φωκίδας με κεντρικό θέμα τον αγνό, αμόλυντο ,άσπιλο έρωτα δύο ζευγαριών στην εφηβεία. Ο πλούσιος αρχιτσέλιγκας Μήτρος φτάνει μετά από ένα τυχαίο γεγονός στο χωριό. Εκεί θα συναντήσει την νεαρή βοσκοπούλα που θα του φέρει στην μνήμη την κοπέλα που αγάπησε στην νεότητα του. Με την δύναμη του χρήματος θα διεκδικήσει την βοσκοπούλα για γυναίκα του. Η κοπέλα όμως είναι κόρη της παιδικής του αγάπης. Η άφιξη του θα αναστατώσει τις σχέσεις των κατοίκων και θα σταθεί αφορμή να βγουν στην επιφάνεια κρυμμένες συγκρούσεις και μυστικά. Το έργο αυτό πρωτοπαίχθηκε στην «Οδυσσό» και στην «Πόλη» (1891). Το βουκολικό αυτό έργο είναι γραμμένο σε έμμετρο δεκαπεντασύλλαβο.

Με μεγάλη χαρά σας περιμένουμε όλους στη Νέα Επίδαυρο στις 10 Σεπτεμβρίου ημέρα Σάββατο στις 20.00

Σωτήρης Ταχτσόγλου Σκηνοθέτης της θεατρικής ομάδας «εκτός δρόμου»
Σοφοκλής Αλέπης Αντιπρόεδρος ΠΑΣΠΑ & Υπεύθυνος θεατρικής
Εκτός δρόμου»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ