ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου Ερμιονίδας με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:42:00 π.μ. | |
Συνάντηση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου Ερμιονίδας με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα
Συνάντηση είχε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου Ερμιονίδας χθες Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016 με τον Υφυπουργό εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα, παρουσία του βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα και του Δημάρχου Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή.
Ο πρόεδρος του ΕΚΝ-Ε Ραφαήλ Μπαρού εθεσε στον κ Μπαλάφα το θέμα της καταργησης του ΚΑ Κρανιδίου και την ταλαιπωρία για χιλιάδες ασφαλισμένους της περιοχής, αλλά και το θέμα των εργασιακών όπου το ΔΝΤ  παραμένει αμετακίνητο στις ακραίες θέσεις του ενώ η διαπραγμάτευση για τις αλλαγές στα εργασιακά θα φτάσει στον πυρήνα της μετά την επιστροφή των δανειστών τις 17 Οκτωβρίου.
Με ανακοίνωση του μετά την συνάντηση το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου Ερμιονίδας αναφέρει:

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου – Ερμιονίδος καταγγέλλει την απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει το ΙΚΑ Κρανιδίου και να μεταφέρει τις υπηρεσιακές του δραστηριότητες στο ΙΚΑ Ναυπλίου.

Μ΄ αυτήν την απόφαση όλη η μεγάλη αυτή περιοχή της Ερμιονίδος και από οδικής εξυπηρέτησης προβληματική περιοχή, θα μείνει χωρίς την νευραλγική αυτή υπηρεσία, και δυστυχώς οι εργαζόμενοι , οι συνταξιούχοι, οι εργοδότες, οι μικρομεσαίοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες κ.λ.π., μετά την επικείμενη ενοποίηση των Ταμείων θα πρέπει να μεταβαίνουν στο Ναύπλιο, χάνοντας μια ολόκληρη ημέρα από την εργασία και την ζωή τους, υποβαλλόμενοι και στα πρόσθετα έξοδα που συνεπάγεται αυτή η ταλαιπωρία.

Έτσι αντί για την θρηλούμενη αποκέντρωση προκύπτει υπερσυγκέντρωση και αντί για εξυπηρέτηση των πολιτών επιφυλάσσεται ταλαιπωρία τους.

Όλοι γνωρίζουμε ότι στα πλαίσια του 3ου υπερμνημονίου θα συρρικνωθούν οι υπηρεσίες του Κοινωνικού Κράτους καθώς και τα υποσυστήματά του.

Δεν περιμέναμε όμως ποτέ ότι η Ελληνική Κυβέρνηση στα πλαίσια αυτά δεν θα είχε ούτε την στοιχειώδη ελευθερία να διατηρήσει το δίκτυο στοιχειωδών υπηρεσιών για να μην ταλαιπωρούνται τουλάχιστον οι απόμαχοι της εργασίας και οι γέροντες όπως τις δεκαετίες του 1950 και 1960.

Δυστυχώς όλα αυτά συμβαίνουν με μια κυβέρνηση που υποσχέθηκε το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή να σταματήσει την διάλυση των Κοινωνικών δομών.

Η Εργατική Τάξη της Ερμιονίδας, του Ναυπλίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής απαιτεί την άμεση ανάκληση αυτής της απόφασης έστω και την ύστατη στιγμή.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΝΑΥΠΛΙΟΥ - ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ