ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ερχεται νέο μικρότερης έντασης κύμα κακοκαιρίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:54:00 π.μ. |
Ερχεται νέο μικρότερης έντασης κύμα κακοκαιρίας
 Μικρή είναι η «ανάσα» θα πάρουν οι περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία που άφησε πίσω της 4 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές. Ψυχρές μάζες στην περιοχή της Σικελίας κινούνται ανατολικά και όπως λέει ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς θα επηρεάσουν με βροχές και καταιγίδες τη χώρα μας από τα ξημερώματα της Πέμπτης έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Τα φαινόμενα, όπως δείχνουν τα στοιχεία, θα είναι μεν μικρότερης έντασης, ωστόσο πρέπει να συνυπολoγιστεί ότι οι πληγείσες περιοχές είναι ήδη επιβαρυμένες. Το νέο κύμα θα πλήξει περισσότερο τη βορειοδυτική Πελοπόννησο ( Αραξο, Ανδραβίδα) , τη Δυτική Στερεά (Αγρίνιο, Ευρυτανία), την Ηπερο και τα νησιά του Ιονίου. 

Παροδικές μπόρες προβλέπονται και στην Αττική, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν καταιγίδες μικρότερης όμως έντασης. Γενιικά ο καιρόε θα διατηρηθεί άστατος το επόμενο τριήμερο.

Ρεκόρ βροχής


Oπως εξηγεί ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, το κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε τη χώρα είχε χαρακτηριστικό την τοπικότητα με μεγάλες διακυμάνσεις μεταξυ γειτονικών περιοχών. Στη Μίκρα έριξε 50 χιλιοστά βροχής, στον Λαγκαδά 40 αλλά στη Μηχανιώνα τριπλάσια, και συγκεκριμένα 191 χιλιοστά ( 191 τόνοι νερού ανά στρέμμα)

Στο Γεράκι της Λακωνίας έπεσαν 200 χιλιοστά βροχής, στην Καλαμάτα 140 χιλιοστά και στην Θεσπρωτία 160 χιλιοστά όταν ο μέσος όρος είναι 60 με 80 χιλιοστά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ