ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Παρουσίαση μελέτης "Στ΄ αχνάρια της Ασκητικής του Νίκου Καζαντζάκη" στον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου "Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:34:00 π.μ. |
Παρουσίαση μελέτης "Στ΄ αχνάρια της Ασκητικής του Νίκου Καζαντζάκη" στον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου "Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ"
 Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20.30΄ το βράδυ, στην αίθουσα εκθέσεων, παρουσιάσεων και πολιτισμού του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄ (Σταϊκοπούλου 52, στην παλιά πόλη του Ναυπλίου), η συγγραφέας Μαίρη Παναγιώτου θα μιλήσει για το βιβλίο της ΄΄Στ΄ αχνάρια της Ασκητικής του Νίκου Καζαντζάκη΄΄.


Η Μαίρη Παναγιώτου ασχολείται με την Αρχαία Κλασική Γραμματεία και Φιλοσοφία και, γι αυτό, η επίδραση της Φιλοσοφίας είναι φανερή στο δοκίμιο που εξέδωσε. Επίσης φανερή είναι η επίδραση του Καζαντζάκη πάνω στην συγγραφέα, η οποία ολοφάνερα έχει ενστερνιστεί την φιλοσοφία και την θεοκρατική κοσμοθεωρία του.

Το βιβλίο-μελέτη θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας, Νίκος Μπουμπάρης.

Την παρουσίαση του βιβλίου θα ακολουθήσει συζήτηση του κοινού με την συγγραφέα και τον εισηγητή.

Παρακαλούνται και καλούνται τα μέλη του Συλλόγου καθώς και όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ειδικοί και μη, που είναι λάτρεις του Καζαντζάκη και της φιλοσοφίας του, να συμμετάσχουν στην παρουσίαση του βιβλίου-μελέτης της Μαίρης Παναγιώτου.

Επειδή αρκετοί συμπολίτες μας συγχέουν τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄ με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄, τονίζεται και πάλι ότι το κτήριο του Συλλόγου στο οποίο θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως, βρίσκεται στην οδό Σταϊκοπούλου 52 και είναι ανεξάρτητο από το κτήριο της Βιβλιοθήκης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ