Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

Επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας για τον ακατάσχετο λογαριασμό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:00:00 μ.μ. |
Επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας για τον ακατάσχετο λογαριασμό
 Ο πρωθυπουργός κ Αλέξης Τσίπρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εξήγγειλε ότι θα θεσμοθετηθεί ο ακατάσχετος λογαριασμός και το πάγωμα των ληξιπρόθεσμών οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία και ειδικότερα στον ΟΑΕΕ και να υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς τους στο τέλος του ασφαλιστικού βίου. 

Όμως μετά από δεκαπέντε ημέρες βλέπουμε πως συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι κατασχέσεις λογαριασμών και ακινήτων φυσικών και νομικών προσώπων ακόμα και για οφειλές χαμηλού ύψους .

Είναι προφανές ότι η παραπάνω διαδικασία έκτος από την αβεβαιότητα που προκαλεί σε ολόκληρη την αγορά δίνει την χαριστική βολή σε επιχειρήσεις που με μεγάλη προσπάθεια παραμένουν ανοικτές. 

Επιπρόσθετα με την διάδοση των ηλεκτρονικών συναλλαγών , οι επιχειρήσεις ουσιαστικά καθίστανται όμηροι των πάσης φύσεως οφειλών τους με αποτέλεσμα να κλείνουν ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις εκτινάσσοντας την ανεργία σε πολύ υψηλά επίπεδα .

Η σταθεροποίηση της οικονομίας δεν μπορεί να γίνει με αυτά τα μέτρα , την ύφεση και την οικονομική κρίση στη χώρα την έφεραν οι κυβερνήσεις με τις πολιτικές που άσκησαν .

Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε να σταματήσετε άμεσα τις κατασχέσεις λογαριασμών και ακινήτων και να πράξετε τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού.


Για το Δ.Σ

        Ο πρόεδρος                              ο γραμματέας
Μακρής Παναγιώτης                Χρόνης Κωνσταντίνος
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ