ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Στο εισαγγελέα Ναυπλίου οι δράστες της ληστείας του επιχειρηματία Μποζιονέλου στο Άργος (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:15:00 π.μ. |
Στο εισαγγελέα Ναυπλίου οι δράστες της ληστείας του επιχειρηματία Μποζονέλου στο Άργος (βίντεο)
  Κάτω από δρακόντια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκαν αργά χθες το βράδυ οι 11 συλληφθέντες της εγκληματικής οργάνωσης που ενέχονται και στην ληστεία του επιχειρηματία Μποζιονέλου στο Άργος στις 27 Ιουνίου 2016 το πρωί όταν μπήκαν στο σπίτι και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους ενοίκους και αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και όχημα, με το οποίο τράπηκαν σε φυγή.


Οι εμπλεκόμενοι , τουλάχιστον από τις αρχές του Ιουλίου 2015, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, η οποία είχε ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους, εσωτερική διάρθρωση, διαρκή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών, τη παράνομη διακίνηση μεταναστών και τη διακίνηση ναρκωτικών (κυρίως κοκαΐνης).
Από την παράνομη δραστηριότητά τους οι δράστες αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία, οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη των βιοποριστικών και άλλων αναγκών τους.

Μάλιστα για να αποφεύγουν τους ελέγχους και τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές, λάμβαναν αυξημένα μέτρα προστασίας και συγκεκριμένα, για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν οχήματα προπομπούς, ενώ για τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα ενεργοποιημένα είτε σε αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών («αχυράνθρωποι» - ghost persons ) είτε σε συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ μιλούσαν με προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν τις παρακάτω περιπτώσεις ληστειών:

• Στις 18.3.2016 το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας Κορινθίας, μπήκαν σε σπίτι όπου διέμενε μια γυναίκα και με την απειλή όπλων την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα. 

• Στις 27.6.2016 το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους- Μυκηνών Αργολίδας, μπήκαν σε σπίτι και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους ενοίκους και αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και όχημα, με το οποίο τράπηκαν σε φυγή.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης, επίσης με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, δραστηριοποιούνταν και στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, καθώς και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Όσον αφορά στην διακίνηση μεταναστών, προέκυψε ότι τον Ιούλιο του 2015, μετέφεραν από τα παράλια της Τουρκίας στην Τήλο, 50 μετανάστες, άγνωστης υπηκοότητας, έναντι χρηματικού ποσού, ενώ σε άγνωστο χρόνο μετέφεραν και άλλους 120 μετανάστες, τους οποίους εγκατέλειψαν στη νήσο Ψέριμο.
Επιπλέον, στις 17.8.2016 παρέλαβαν με οχήματα, από περιοχή της Αττικής, 67 μετανάστες, Αφγανικής, Ιρανικής, Πακιστανικής, Ιρακινής Σομαλικής και Αιγυπτιακής υπηκοότητας, με σκοπό να τους μεταφέρουν στην Ιταλία, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Στις 18.8.2016, επιβίβασαν τους ανωτέρω μετανάστες σε πλωτό σκάφος, από περιοχή της Μεσσηνίας, το οποίο λόγω μηχανικής βλάβης, προσάραξε σε βραχονησίδα νότια της νήσου Σαπιέντζας, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ζωή των μεταναστών, οι οποίοι εντοπίσθηκαν και διασώθηκαν από τις Λιμενικές Αρχές της Μεσσηνίας.

Όσον αφορά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, προέκυψε ότι διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες (κυρίως κοκαΐνη), σε χρήστες κυρίως της Κορινθίας και της Αττικής.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ