ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Γ. Μανιάτης: Και όμως μπορούν να απαλλάξουν τώρα από τον ΕΝΦΙΑ το "Χαμόγελο του Παιδιού"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:46:00 μ.μ. | |
 Γ. Μανιάτης: Και όμως μπορούν να απαλλάξουν τώρα από τον ΕΝΦΙΑ το "Χαμόγελο του Παιδιού"
Ανακοίνωση Γιάννη Μανιάτη Υπεύθυνου της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, για μη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

Με αφορμή τη χθεσινή δήλωση στη Βουλή του Αναπλ. Υπ. Οικονομικών κ. Τρ. Αλεξιάδη, ότι δεν μπορεί να απαλλάξει «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» από τον ΕΝΦΙΑ, επειδή δεν υπάρχει κατάλογος που να διαχωρίζει τα αμιγώς φιλανθρωπικά Ιδρύματα από τα γενικά Νομικά Πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εμείς κάνουμε μια πρόταση στην κυβέρνηση. Εάν πραγματικά σκοπεύει να στηρίξει αυτού του είδους τα Ιδρύματα, την ενημερώνουμε ότι με δική μας πρωτοβουλία ο κατάλογος αυτός υπάρχει και βρίσκεται στη διάθεσή της. Ας ακολουθήσει λοιπόν κι εδώ το παράδειγμά μας γι’ άλλη μια φορά. Θα της το συγχωρήσουμε, γιατί είναι μια αντιγραφή για καλό σκοπό.

Πιο συγκεκριμένα: το 2014, με Υπουργική Απόφαση που εκδώσαμε, θεσμοθετήσαμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος το «Τιμολόγιο Υπηρεσιών Αλληλεγγύης» (Τ.Υ.Α.), για έκπτωση 70% στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνουν τα ακόλουθα Πιστοποιημένα Ιδρύματα (ν.2646/1998): α) Φορείς Κοινωνικής Φροντίδας, β) Εκκλησιαστικά Συσσίτια, γ) Προνοιακά Ιδρύματα, δ) Κοινωνικά Συσσίτια ΟΤΑ. Η ακριβής περιγραφή των Ιδρυμάτων αυτών βρίσκεται στην Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ3545,τ.Β΄,30.12.2014 – επισυνάπτεται).

Με βάση την απόφαση αυτή, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ–ΔΕΔΔΗΕ (επισυνάπτονται), μέχρι το Φεβρουάριο του 2016 είχαν ενταχθεί 165 Ν.Π.Ι.Δ. υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, με κορυφαίο «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».

Με βάση τα παραπάνω, είναι σαφές ότι αν η κυβέρνηση επιθυμεί να απαλλάξει από τον ΕΝΦΙΑ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», δεν έχει παρά να ζητήσει από τη ΔΕΗ τον κατάλογο με τα 165 Ν.Π.Ι.Δ. υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας.

Από την πλευρά μας είμαστε στη διάθεση της κυβέρνησης να βοηθήσουμε, εάν χρειαστεί.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ