ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ομιλία του Γιάννη Μανιάτη στη Βουλή για την κύρωση της συμβάσεως για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:40:00 π.μ. | |
Ομιλία του Γιάννη Μανιάτη στη Βουλή για την κύρωση της συμβάσεως για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού (βίντεο)
 Βασικά σημεία της ομιλίας του Γιάννη Μανιάτη, Βουλευτή Αργολίδας και υπευθύνου της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της κύρωσης της συμβάσεως για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού:



Με τη σύμβαση για το Ελληνικό έχουμε την κορυφαία πολιτική παραδοχή των προεκλογικών ψεμάτων:

Του κ. Τσίπρα, που διαδήλωνε ότι το Ελληνικό ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ.
Της κα Δούρου, που έλεγε ότι ΠΟΤΕ ένα τέτοιο φαραωνικό έργο.
Του κ. Σπίρτζη, που καλούσε τον εισαγγελέα γιατί υποτίθεται ότι η αξία του Ελληνικού είναι 3 δις € με βάση κάποια μελέτη του ΤΕΕ την οποία κανείς δεν έχει δει παρά μόνο τα βασικά της συμπεράσματα και την περίληψη.

Σε μια κανονική χώρα, όταν με τόση μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, εγκρίνεται μια μεγάλη σύμβαση, ύψους 8 δις €, λογικά θα έπρεπε ο πολιτικός κόσμος της χώρας να στείλει το μήνυμα της ενότητας απέναντι σε μια κορυφαία επενδυτική πρωτοβουλία. Δυστυχώς, όμως, εμείς δεν είμαστε μια κανονική χώρα. Είμαστε μια χώρα της συνεχούς φτώχειας, της ύφεσης, των επιδομάτων, των συσσιτίων, των δωροεπιταγών στο supermarket, της κα Φωτίου που δεν συναντά συνταξιούχους που τους έχει κοπεί η σύνταξη, του κ. Κατρούγκαλου που λέει ότι δεν έχει κόψει συντάξεις των Ελλήνων συνταξιούχων παρά το γεγονός ότι οι τσέπες τους είναι κατά 25% με 30% ελαφρύτερες από τις παρακρατήσεις και τα υπόλοιπα φορομπηχτικά μέτρα που έχει επιβάλλει ο κ. Κατρούγκαλος κι η Κυβέρνησή του.

Η κορυφαία αυτή επενδυτική πρωτοβουλία έρχεται με τη μορφή του επείγοντος, καθώς προφανώς η κυβέρνηση λόγω Τρόικας πρέπει να κάνει κάτι, για το οποίο ντρέπεται να συζητήσει με τους δημάρχους των γειτονικών δήμων, τους δημάρχους της περιοχής των Μεσογείων, με τους βουλευτές της, αφού μόνο 10 βουλευτές τοποθετήθηκαν για μια τόσο σημαντική σύμβαση. Έμμεσα η Κυβέρνηση και κορυφαίοι Υπουργοί της χώνουν κάτω από το χαλί μια σύμβαση που έπρεπε να συνιστά μια συμβολικού χαρακτήρα επανέναρξη της αναπτυξιακής διαδικασίας της χώρας.
Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαφανίσει το μεγαλύτερο άυλο κεφάλαιο που κατέκτησε η Αριστερά, αυτό του ηθικού πλεονεκτήματος, από τον Εμφύλιο και μετά. Όλοι οι σύντροφοι της δήθεν Αριστεράς δεν μπορούν πλέον να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον ιστορικό καθρέπτη, γιατί βλέπουν ένα άλλο προσωπείο, έναν Ιανό.

Συζητάμε για μια επένδυση των 6.000 στρ., των 8 δις €, των 50 χλμ ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων, των 8 σταθμών του ΤΡΑΜ, των 2 σταθμών του ΜΕΤΡΟ, της εσωτερικής μετακίνησης μόνο με ΜΜΜ, της αναβάθμισης του τρόπου πρόσβασης όλων των πολιτών προς την Παραλία, μια επένδυση ενός μεγάλου ανοιχτού πάρκου άνω των 2.000 στρ., ελεύθερα προσβάσιμων από όλους τους πολίτες.

Πώς φθάσαμε εδώ; Μέχρι το 2011 είχαμε μια διαδικασία για την οποία το πολιτικό σύστημα της χώρας, συνολικά, έχει σοβαρότατες ευθύνες, γιατί το καλύτερο οικόπεδο της Ευρώπης το αφήσαμε αναξιοποίητο. Ας αφήσουμε, όμως, τι έγινε ως το 2011 πίσω μας.

Στρατηγική Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης: Το 2011 έγινε ένα σοβαρός διεθνής διαγωνισμός, ο οποίος το 2012 «ντύθηκε» με έναν νόμο που για πρώτη φορά έβαζε τις διαδικασίες της βιωσιμότητας, της αειφορίας, της ολοκληρωμένης πολύπλευρης πολεοδομικής ανάπτυξης σε μια περιοχή που υπό άλλους όρους και άλλες συνθήκες θα χρησιμοποιούσαν μόνο αετονύχηδες εργολάβοι.
Τον Αύγουστο 2014 ως Υπουργός ΠΕΚΑ κατέθεσα το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής, 30 χρόνια μετά το «Ρυθμιστικό Τρίτση», όπου για πρώτη φορά καλύπταμε απέναντι και σε πιθανές ενστάσεις προς το ΣτΕ τη μεγάλη αυτή επένδυση. Στο αρθ. 11 του ν. 4277/2014 μιλήσαμε για ένα μητροπολιτικό πόλο διεθνούς ακτινοβολίας, την πρωτεύουσα που θα γίνει διεθνής κόμβος οικονομικών, περιβαλλοντικών και καινοτομικών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, επιχειρηματικό κέντρο και κέντρο αναψυχής. Η σημερινή Κυβέρνηση το ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ. Οφείλει, τουλάχιστον, μια συγγνώμη.

Δεν σας εμπιστευόμαστε. Ακόμα και σε πράγματα που θα έπρεπε να είχατε τρέξει, δεν το έχετε κάνει. Την προηγούμενη βδομάδα στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Πρόεδρος Γιούνκερ, αποκάλυψε έμμεσα τη γύμνια της ελληνικής κυβέρνησης. Τι είπε; Ότι μέσα σε 1 χρόνο όπου υπάρχει το πακέτο Γιούνκερ, από το Λουξεμβούργο μέχρι τη Λιθουανία, έχουν επενδυθεί 116 δις € σε όλες τις χώρες, έχουν δοθεί 200.000 δάνεια σε μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις και έχουν δημιουργηθεί 100.000 νέες θέσεις εργασίας. Στην Ελλάδα έχουν επενδυθεί ΜΗΔΕΝ και στα 3 μεγέθη.

Στη λογική του Υπουργού Πολιτισμού, που, ακόμα και το καλοκαίρι, προσπάθησε να μας πείσει ότι ο διάδρομος Προσγειώσεων-Απογειώσεων, ο Υδατόπυργος και άλλα κτίρια που μέχρι και φέτος δεν είχαν κηρυχτεί διατηρητέα, έπρεπε να κηρυχτούν, απαντήσαμε και τότε και τώρα ότι επειδή δεν ανακαλύπτετε την Αμερική, ακολουθήστε τη διαδικασία του Αμαξοστασίου του ΤΡΑΜ, όπου δεν «στύλωσε τα πόδια» το Υπ. Πολιτισμού και προχώρησε ομαλά.

Χαίρομαι που η Κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και εύχομαι αυτό να συνεχιστεί και στις επόμενες μεγάλες επενδύσεις.

Το video με την ομιλία του κ. Γ. Μανιάτη:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ